Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Καλημέρα, καλό μήνα!.. Και οι λίγες πρόσφατες -από προχθές, αναρτήσεις μου -στο μπλογκ «χαίρετε», ήταν… (συμπεριλαμβάνεται και η ανάρτηση με την Πόρσε, που οδηγούσε ο γιος του μεγιστάνα της αυτοκρατορίας των Jumbo.)

Μια σπανία, μια μοναδική εικόνα του δρακοκτόνου Αγίου Γεωργίου. Σε όλες τις άλλες, ο δράκος είναι ξαπλωμένος, σαν κοιμισμένος με μαζεμένα τα φτερά, και μοιάζει σαν να τον έπιασε σχεδόν στον ύπνο ο Άγιος, που του καρφώνει το ακόντιο στο στόμα. Εδώ το τέρας φαίνεται όρθιο, ολοζώντανο –μάχιμο και ετοιμοπόλεμο! Γουστάρω!


Εικόνες, παροιμίες και συμβολισμοί: 1. «Φάε παπά μου λάδι –κάτι το τόσο νηστήσιμο δηλαδή, και έλα βράδυ!» 2. Ένα πούλι σηκωμένο… 3. Το «κωλοδάχτυλο» σε θρησκευτική παραλλαγή, με το παρα-μεσαίο δάχτυλο δηλαδή και όχι με το μεσαίο. 4. «Σκύψε ευλογημένη!»


ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!


Οι ψυχές ζουν μετά θάνατο;;;


Προσοχή – προσοχή: Θέματα θεολογικά –μοναδικά και αποκαλυπτικά… Θέματα με θαυματουργές εικόνες, με περίεργες αγιογραφίες, με τάματα και λιτανείες… Αυτά, και άλλα πολλά -σε τέτοιες κατηγορίες, θα τα βρείτε χωριστά -και σε εκατοντάδες αναρτήσεις η κάθε μια κατηγορία… Πού; Μα, στο μόνο καθαρά ορθόδοξο τόπο, στο διαδίκτυο… Στο ιστολόγιο «χαίρετε»!


Παπάς από τα «Jumbo»; Έσπευσε και έβγαλε εισιτήριο για τον Παράδεισο, για γιο του επιχειρηματία που έτρεχε με πάνω από 200 με τη Πόρσε του, και προκάλεσε αυτό το τραγικό δυστύχημα με τους τέσσερεις νεκρούς, που ανάμεσα τους ηταν και μια νεαρή μητέρα με το μωρό της 3 ετών! Και ο παπάς, το έκανε αυτό «τζάμπα» –στη σελίδα του στο facebook, πριν από λίγο… Χωρίς δηλαδή να τον πληρώσει ακόμα ο επιχειρηματίας, για ένα κανονικό εκκλησιαστικό μνημόσυνο!


Ελληνική Παράδοση… Τα χρόνια, της μαντήλας.


Πώς ξεκίνησε αυτός ο θρύλος, ότι η εικόνα της Παναγίας της Τήνου είναι θαυματουργή;


Καλημέρα, καλή εβδομάδα… «Καθαρή Δευτέρα» σήμερα, συννεφιασμένα «κούλουμα»! Καλή «Σαρακοστή», εν Χριστώ αδελφοί και εν Χριστώ αδελφές! Σήμερα δε, ψάρεψα για σας -στο facebook, και μια σχετική ευχητήρια κάρτα, με τον Χριστούλη να έχει σε διαφορετική διάταξη (υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές) τα δαχτυλάκια της «ευλογίας» του! (προσέξτε την δεύτερη εικόνα) Χα!


Αγιογραφίες με αγγέλους σε σκηνές βίας! Τι κάνουν άραγε; Με ποιον παλεύουν και τον αλυσοδένουν; (δείτε την πρώτη και την τρίτη εικόνα.)


«Ο Michael Emmanuel Samarkos ενημέρωσε την εικόνα του προφίλ του»... Και αυτή ήταν η μικρή κουβέντα μας -χθες βράδυ, «τελευταία Κυριακή της Αποκριάς», ή πιο σωστά: 26/02 Κυριακή της Τυροφάγου. (Τα είπαμε αδελφικά –πολιτισμένα, και δεν φαγωθήκαμε μεταξύ μας οι δυο φίλοι!)


Για εδώ κάτω, λένε αυτό το γνωστό, το ότι… «δουλειά δεν είχε ο Διάολος, και γαμούσε τα παιδιά του!». Για εκεί ψηλά όμως (φωτο), φαίνεται ότι στη βαρεμάρα τους επάνω, ασκούν με τον ίδιο ζήλο, ένα άλλο άθλημα, δηλαδή το να κυνηγούν… περιστέρια, έτσι καθιστοί κιόλας! Το κόλπο: Ο γέρος απλώνει το χέρι με σποράκια στην ανοιχτή παλάμη, οπότε το περιστέρι κάνει κατα-κάθετη εφόρμηση για να τα φάει… Και τότε βρίσκει ο νεαρός την ευκαιρία, για να το κοπανίσει με τον σταυρό που κρατάει! Έτσι για πλάκα όλα αυτά, αλλά για τον μεζέ της ημέρας που θα τον συνοδεύει και ένα ποτηράκι τσίπουρο!


Θέλεις να ασπαστείς την εικόνα; Τον Eσταυρωμένο, την Παναγία, τον Ιωάννη; Σε εμποδίζει το παγκάρι που έχει στηθεί εκεί μπροστά; Χα, χα, χα!


Τι έχετε ντυθεί πάτερ Απόστολε; Γιατί τα κόκκινα ράσα;


Σήμερα, το μάθαμε κι αυτό: Το παρά- μεσαίο δάχτυλο ιερατικής ευλογίας, αυτό το «καρφωτό», συμβολίζει λέει, το… άγιο πνεύμα! Και με ποιο συνειρμό παρακαλώ; Μήπως διότι το άγιο πνεύμα είναι περιστέρι, είναι πουλί, που κάνει αυγά… το ίδιο και η κότα, και σχετική δε με αυτήν –την κότα, είναι και το λεγόμενο αβγολόγημα (σε παράφραση «ευλόγημα»), η δακτυλοσκόπηση δηλαδή στην κότα;


Καλημέρα, καλή τελευταία Κυριακή της Αποκριάς! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: