Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Αυτός είναι ο Πατήρ Θεόφιλος Φραγκουλίδης… Πρωτοπρεσβύτερος, εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας, ιεράς μητροπόλεως Φλωρίνης (Καντιωτικός και Παϊσιακός). Πνευματικός πατέρας, της αδικοχαμένης (από τη φονική Πόρσε, του γιου του μίστερ jambo) οικογένειας, του τραγικού πατέρα κ. Υπάτιου Πατμάνογλου: Κλασική περίπτωση «Μαλακισμένης Εκκλησίας», και εδώ!

Δυστυχώς! Την κλασική περίπτωση της «Μαλακισμένης Εκκλησίας», έχουμε και στην περίπτωση του ιερωμένου κ. Θεόκλητου Φραγκουλίδη, του πνευματικού πατέρα της τραγικής οικογένειας...
Αυτός εξομολογούσε και πάντρεψε το ζευγάρι, τον Υπάτιο Πατμάνογλου με την Αποστολία, αυτός βάφτισε και τον μικρό τους Παύλο. Αυτός θα κάνει σε λίγο και την κηδεία Μάνας και παιδιού, εκεί στην Πτολεμαΐδα!
Τον είδαμε πριν λίγα λεπτά στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ, να λέει πόσο πολύ χριστιανική οικογένεια ήταν αυτή. Ότι μάλιστα έκαναν προσπάθειες και για άλλο παιδί, κάτι που υπονοεί -όπως και από αλλού ακούσαμε ότι η μητέρα μπορεί και να ήταν και έγκυος, οπότε τα θύματα είναι πια πέντε, και όχι μόνο τέσσερα. 

Ακούσαμε τον ιερωμένο να λέει με χαρά, ότι στην κοπή της βασιλόπιτας της εκκλησίας του στις 3 Ιανουαρίου, η Αποστολία ήταν η τυχερή, στο κομμάτι της οποίας έπεσε το ένα από τέσσερα φλουριά της πίτας! Και ανατριχιάσαμε, σκεπτόμενοι τι τύχη άραγε να περιμένει και τους άλλους τρεις τυχερούς με τα υπόλοιπα τρία φλουριά…
Το αποκορύφωμα όμως –το κερασάκι στην τούρτα, στην συνέντευξη αυτή του «πατρός» Θεόφιλου, ήταν αυτή η μαλακισμένη –θεολογικά, εκκλησιαστικά, εσχατολογικά κλπ, απάντηση που έδωσε σε σχόλιο του δημοσιογράφου... 

Όταν αυτός του είπε ότι ο Υπάτιος μίλησε με καλά λόγια και για τον οδηγό της φονικής Πόρσε, εκείνος απάντησε:
«Αυτό θα έκανε ο κάθε συνηδειτοποιημενος χριστιανός...

Δεν θεωρεί εχθρούς του, τους άλλους… 
Και βέβαια εδώ, και τα άλλα δυο νεαρά παιδιά (οδηγός και συνοδηγός της Πόρσε) πέταξαν στον ουρανό… 
Είναι πια όλοι μάρτυρες της Εκκλησίας… 
Και οι τέσσερεις τραγικοί νεκροί του δυστυχήματος αυτού… 
Βρίσκονται δε ήδη, στην Βασιλεία των Ουρανών!»
ΣΧΕΤΙΚΟ:

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ΥΠΑΤΙΟΥ, ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK:
Ο ΥΠΑΤΙΟΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Την αποτέφρωση της σoρού του Γιώργου Βακάκη πιθανότατα στη Βουλγαρία- φέρεται να αποφάσισε η οικογένειά του, τα μέλη της οποίας είναι συντετριμμένα από τον θάνατό του.
Έτσι, εξηγείται αυτόματα το γεγονός πως δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα τίποτα για την ταφή του νεαρού, ούτε καν πιθανή ημερομηνία αυτής.

Λίγες ώρες μετά το τροχαίο που συγκλόνισε το πανελλήνιο, το τραγικό νέο για την απώλεια του Γιώργου Βακάκη βρήκε τον πατέρα του, σε φιλικό σπίτι στο Πόρτο Χέλι, όπου ήταν καλεσμένος για το τριήμερο. Η μητέρα του νεαρού διαδόχου των Jumbo ειδοποιήθηκε στο Λονδίνο, όπου είχε ταξιδέψει.
athensmagazine.gr
Δημοσίευση: Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, 15:53

Δεν υπάρχουν σχόλια: