Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Τι γιορτάζουμε σήμερα, Κυριακή της σταυροπροσκυνήσεως; Τον σταυρό του Χριστού λέει, στήνοντας τον σαν τοτέμ, -τάχα για να τον τιμήσουμε... προσκυνώντας τον!

Τι γιορτάζουμε σήμερα, Κυριακή της σταυροπροσκυνήσεως; Τον σταυρό του Χριστού λέει, στήνοντας τον σαν τοτέμ, -τάχα για να τον τιμήσουμε... προσκυνώντας τον!
Αν όμως ήμασταν απλά χριστιανοί, τότε και απλά θα ευχαριστούσαμε τον Κύριο –τον σωτήρα μας για τη σταυρική του θυσία!
Ας κάναμε δε, και μια φορά παραπάνω σήμερα, το σημείο του σταυρού, τιμής ένεκεν!
Αλλά με ευλάβεια, σωστά, και όχι μαντολίνο!
Ποιος παπάς όμως ενδιαφέρεται να σε διδάξει το πώς θα κάνεις σωστά τον σταυρό σου; Κανένας! Σε βλέπει πώς πας και προσκυνάς, πώς κάνεις -με μια μαλακισμένη κίνηση -το σταυρό σου τάχα, και δεν του καίγεται καρφί! Στα παπάρια του παπά, αν ξέρεις, ή αν δεν ξέρεις, ή αν κοροϊδεύεις.
Σήμερα λοιπόν, όλοι εμείς οι... σύγχρονοι χριστιανοί, οι... τάχα ορθόδοξοι και οι... κάτοχοι της μόνης αλήθειας –τρομάρα μας… Εμείς που έχουμε αντιγράψει τα πάντα από την κιναιδική βουδιστική λατρεία, ακόμα και την προσκύνηση (από εκεί την κλέψαμε και αυτήν)... ΣΗΜΕΡΑ, έχουμε μια ακόμα ευκαιρία για να πάμε σαν καλοί βουδιστές στην εκκλησιά και να προσκυνήσουμε είδωλα… ΣΗΜΕΡΑ, Και οι παπάδες, έχουν άλλη μια ευκαιρία για να γεμίσει με χρήμα το παγκάρι του γωνιακού τους μαγαζιού!
Χρόνια πολλά!

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 

Την «ξέσχισαν» πάλι απόψε, και την ορθοδοξία, και την Παναγία, στους χαιρετισμούς… χοροστατούντος (στο «ξεπαρθένεμα») του μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. κ. Συμεών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: