Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Μου έκανε εντύπωση, το ότι στη θ. λειτουργία με τον ιερέα να τον βοηθούν –αόρατα, μυριάδες αγγέλων, χερουβείμ και σεραφείμ, μπορεί επίσης να αλωνίζει -εκεί μέσα στο ναό, και μια λεγεώνα από δαίμονες, που διακόπτουν το μυστήριο και βρίζουν «σκύλα», την Παναγία, με το στόμα μιας δαιμονισμένης!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Δούλη Κυρίου κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Το μονοπάτι της Αγάπης.
10 Μαρτίου στις 10:46 π.μ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
Μια Κυριακή πήγα να λειτουργηθώ σε έναν ναό. Ήμουν μαθήτρια τότε.
Μετά το ανάγνωσμα του Ευαγγελίου ακολούθησε ένα πολύ όμορφο κήρυγμα του ιερέα περί μετανοίας και της δύναμης της θείας Κοινωνίας!
Όλος ο κόσμος που εκκλησιάστηκε εκεί πραγματικά συγκινήθηκε, μετανόησε και με πολύ σεβασμό στάθηκε να προσευχηθεί την ώρα που τα άγια περνούσαν από δίπλα τους.
Έσκυψα κι εγώ από ευλάβεια και προσευχόμουν…
Την ώρα εκείνη μια γυναικεία βαριά φωνή στα πίσω καθίσματα

http://anthologioxr.blogspot.gr/2017/03/blog-post_10.html

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

1. Μου έκανε εντύπωση, το ότι στη θ. λειτουργία με τον ιερέα να τον βοηθούν –αόρατα, μυριάδες αγγέλων, χερουβείμ και σεραφείμ, μπορεί επίσης να αλωνίζει -εκεί μέσα στο ναό, και μια λεγεώνα από δαίμονες, που διακόπτουν το μυστήριο και βρίζουν «σκύλα», την Παναγία, με το στόμα μιας δαιμονισμένης!
2. Το άλλο το επίσης περίεργο είναι το ότι ενώ τους αγγέλους δεν τους βλέπουμε, μπορούμε και βλέπουμε τους δαίμονες! Που μάλιστα βγαίνουν από το λαιμό της δαιμονισμένης!
Α.- Ρωτώ, καλοπροαίρετα: Άραγε, δεν μπορούσαν να βγουν από αλλού; 

Διαβάζω:
«Με τις προσευχές του ιερέα που της διάβασε ενδιάμεσα (στη θ. λειτουργία) έβγαιναν πολλά δαιμόνια. Τα τραβούσε από τον λαιμό της να βγουν…»!!!..
Β.- Ξαναρωτώ καλοπροαίρετα:
Και γιατί ο ιερέας δεν μπορούσε να τους βγάλει όλους έξω με τη μια, αλλά το προσπαθούσε με δόσεις; Και τελικά πόσα δαιμόνια έβγαλε, και πόσα έμειναν μέσα από εκείνη την λεγεώνα;
Διότι σύμφωνα με τη διήγηση έμειναν δαιμόνια και συνέχιζαν να προκαλούν εμπόδια στον ιερέα να ολοκληρώσει τη λειτουργία, να κοινωνήσει τους πιστούς, κλπ. Και αναγκαζόταν να τα επιτιμάει ξανά και ξανά, για να σωπάσουν!
https://www.facebook.com/douli.kyriu/posts/773393216143113?pnref=story

 
Δούλη Κυρίου
Σπούδασε ΘΕΟΛΟΓΙΑ ...
στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τόπος διαμονής: Ρόδος (πόλη)
Τόπος καταγωγής: Ρόδος (πόλη)
https://www.facebook.com/douli.kyriu

Δεν υπάρχουν σχόλια: