Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Το ξέρατε ότι στα διάσημα τοτέμ της ορθοδοξίας μας, συγκαταλέγεται και μια εικόνα, θαυματουργή βέβαια (ξεχωρίζουν –σαν αυτές μόνο να έχουν τον κώλο πίσω) που ακούει στο όνομα «η Χαρά των Θλιβομένων»; Εγώ τώρα το έμαθα. Πήρε λέει την ομπρέλα της (αυτή την μεγάλη, την βουδιστική), φόρεσε όλα τα λούσα της, τα στολίδια της, τα δαχτυλίδια της… Και από το άγιο όρος, κατέβηκε – «σεινάμενη και κουνάμενη», σε μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι στην Κρήτη!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Ευστράτιος Χατζηδάκης κοινοποίησε ένα σύνδεσμο — με τον π. Ιερεμίας Χλιαράς 
Χανιά, Κρήτη
Διαβάζω - Σχολιάζω:
Πανηγυρικά και μεγαλόπρεπα ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Ιεράς Μητροπόλεως μας υποδέχτηκαν την θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Χαρά των Θλιβομένων», στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Καλυβών στα πλαίσια του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

ΣΚΥΨΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ!
Την Ιερά Εικόνα που έφτασε με συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας, μετέφερε  το εσπέρας της Κυριακής 24 Ιουλίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιγνάτιος Ριγανάς και την υποδέχτηκε στην πλατεία των Καλυβών Αποκορώνου ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός  Λιονάκης, παρουσία του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.
 ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Η ΜΙΚΡΗ ΛΟΥΛΟΥ-ΔΟΥ = ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
Η Ιερά αυτή Εικόνα, είναι ένα πραγματικό στολίδι της ορθοδοξίας μας και μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας.
Η ΜΙΚΡΗ ΛΟΥΛΟΥ-ΔΟΥ, ΕΓΡΩΜΗ: 
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ!
Η χάρη της Παναγίας να μας καθοδηγήσει διά των πρεσβειών της.
 Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΠΕΛΑ ΤΗΣ
https://www.imka.gr/labri-ypodochi-tis-charas-ton-thlivomenon-stis-kalyves-chanion/
Αυτός ο μπάρμπας, ψάχνει να βρει κάποιο σημείο με ψαχνό στην εικόνα (που δεν έχει χρυσά στολίδια και ασημένια καλύμματα) για να την ασπαστεί!
Η ”Χαρά των Θλιβομένων” στις Καλύβες Χανίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: