Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Θαύμα –θαύμα: Ένα μικρό αφιέρωμα στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στην Μεγαλόχαρη, στην Παναγία της Τήνου, είχαμε σήμερα το μεσημέρι, στο επεισόδιο της σειράς του ΑΝΤ1, «Κωνσταντίνου και Ελένης», αυτό με τον τίτλο «Το μωρό της Ρόζμαρι»!..

 Θαύμα –θαύμα: 
Ένα μικρό αφιέρωμα στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στην Μεγαλόχαρη, στην Παναγία της Τήνου, είχαμε σήμερα το μεσημέρι, στο επεισόδιο της σειράς του ΑΝΤ1, «Κωνσταντίνου και Ελένης», αυτό με τον τίτλο «Το μωρό της Ρόζμαρι»!..

Έχω αναφερθεί ξανά στις δυο παμπάλαιες αυτές κωμικές σειρές της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, που τις βλέπουμε ασταμάτητα, συνέχεια όλα αυτά τα χρόνια, σε πολλαπλές επαναλαμβανόμενες επαναλήψεις. 
Για την πρώτη, την «Κωνσταντίνου και Ελένης», και την επομένη, «το Καφέ, της Χαράς», που προβάλλονται κάθε μεσημέρι, η μια μετά την άλλη.
Δεν είναι τυχαίο το ότι πρωταγωνιστής και στις δυο είναι ο Χάρης Ρώμας, και ότι και στις δυο σειρές υπάρχουν πάντα και αιχμηρά κατά της εκκλησίας κείμενα, λες και τα έχει γράψει ο ίδιος άνθρωπος, πιθανόν ο ίδιος αυτός ο ηθοποιός με το γνωστό πνεύμα του.

Έτσι, στο σημερινό επεισόδιο του «Κωνσταντίνου και Ελένης», δεν έλειψε αυτή η σχετική πινελιά. 
Είχαμε ένα μικρό αφιέρωμα στην Μεγαλόχαρη, στην Παναγία της Τήνου.
Σύμφωνα με το σενάριο του επεισοδίου αυτού, η Πέγκυ, νομίζοντας από μια παρεξήγηση ότι ο μακροχρόνιος φίλος της ο Μάνθος έχει πρόβλημα με το σπέρμα του και ότι δεν μπορεί να τεκνοποιήσει, αποφασίζει με σφιγμένη την καρδιά να διακόψει τη σχέση τους. 

Όταν εκείνος επανέρχεται στο χώρο της εργασίας της και της ζητά να συνεχίσουν, εκείνη του απαντά: 
Τι να σε κάνω βρε Μάνθο, αφού μου είσαι άχρηστος για να κάνω οικογένεια; Θέλεις να σε περιμένω πότε θα γίνεις Άγγελος, για να έρθεις –όχι με το δικό σου πουλί, αλλά με ένα περιστέρι παρέα, και με έναν κρίνο στο χέρι, και να μου πεις «ο Κύριος μετά Σου;», και έτσι να γκαστρωθώ και εγώ; Άντε χάσου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: