Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Τι πίνουν;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Τι πίνουν;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, σχολίασε:
Πίνουν το αίμα του Κυρίου. 
Ο Μυστικός Δείπνος άρχιζε με την βρώση του σώματος του Κυρίου και τελείωνε ("μετά το δειπνήσαι") με την πόση του αίματος του Κυρίου. 
Το ίδιο κάνουν στη θ. λειτουργία οι ιερείς. 
Οι λαϊκοί κοινωνούν διαφορετικά, δηλ. το σώμα και το αίμα μαζί, κατά παράβαση του ρα΄ Κανόνα της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου, που λέγει ότι ο πιστός λαμβάνει το σώμα στα σταυρωμένα χέρια του (το δεξί πάνω και το αριστερό κάτω) και κατόπιν πίνει από το κοινό ποτήριο το αίμα του Κυρίου γονατιστός, γι' αυτό ο ιερέας μετά τη θ. κοινωνία καλεί τους πιστούς να σηκωθούν με το "ορθοί μεταλαβόντες των θείων, αγίων, αχράντων, αθανάτων.....".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πίνουν το αίμα του Κυρίου. Ο Μυστικός Δείπνος άρχιζε με την βρώση του σώματος του Κυρίου και τελείωνε ("μετά το δειπνήσαι") με την πόση του αίματος του Κυρίου. Το ίδιο κάνουν στη θ. λειτουργία οι ιερείς. Οι λαϊκοί κοινωνούν διαφορετικά, δηλ. το σώμα και το αίμα μαζί, κατά παράβαση του ρα΄ Κανόνα της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου, που λέγει ότι ο πιστός λαμβάνει το σώμα στα σταυρωμένα χέρια του (το δεξί πάνω και το αριστερό κάτω) και κατόπιν πίνει από το κοινό ποτήριο το αίμα του Κυρίου γονατιστός, γι' αυτό ο ιερέας μετά τη θ. κοινωνία καλεί τους πιστούς να σηκωθούν με το "ορθοί μεταλαβόντες των θείων, αγίων, αχράντων, αθανάτων.....".

ΙΚ