Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Γυμνισμός αθώος, και πονηρός γυμνισμός: Ένα φαινόμενο πολύ μακράς πνοής… Από τον πρώτο άνθρωπο, μέχρι και σήμερα… Από τον Αδάμ και την Εύα τότε, μέχρι και τα Μάταλλα, τη Μύκονο, και το… άγιο όρος, τώρα!

Διαβάζω:
Ο χρήστης Αθανάσιος Καββαδίας, κοινοποίησε ένα σύνδεσμο...
Προσωπικές ματιές σε δρώμενα μέσα από στιγμές καθημερινότητας των μοναχών του Αγίου Όρους στη διάρκεια των τεσσάρων εποχών του έτους. Τιμημένο στο Φεστιβάλ Μόσχας 2002, ένα σπάνιο κινηματογραφικό ντοκουμέντο για τη ζωή στον Άθω.

Περάσματα στον Παράδεισο είναι ο τίτλος ελληνικού ντοκιμαντέρ με θέμα το Άγιο Όρος, διάρκειας 53 λεπτών σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λάμπρου.
Σχολιάζω:
Panagiotis Michalopoulos
«Περάσματα», σε ποιον «Παράδεισο»; Σε εκείνον που ήταν οι πρωτόπλαστοι, ο Αδάμ και η Εύα (γυμνοί) και ο Διάβολος σαν όφης;
Panagiotis Michalopoulos
ΥΓ
Τέτοιοι, επίγειοι πλέον «παράδεισοι», θεωρούνται σήμερα τα διάφορα κέντρα γυμνιστών, σε όλη την Ελλάδα, σε απομονωμένες παραλίες κυρίως. Διάσημα βέβαια στο εγγύς παρελθόν, ήταν και τα Μάταλα της Κρήτης, γνωστά και από την έγχρωμη ελληνική ταινία «η θεία μου, η χίπισσα»!
Τα πιο μοντέρνα, είναι πάντα στη Μύκονο, έχουν δε και αυτό ακριβώς το όνομα, στα αγγλικά όμως: Είναι το κέντρο «paradise», και το «super paradise»!
Panagiotis Michalopoulos 

ΥΓ2
Και τι διαβολική σύμπτωση, κι αυτή!
Υπάρχει λένε, και μια φήμη για το άγιο όρος, που έχει γίνει πια πεποίθηση με το πέρασμα των χρόνων, και εκκλησιαστικό πίστευμα (δε το διέψευδε ούτε και ο γ. Παΐσιος), ότι ένα παρόμοιο γυμνιστικό φαινόμενο –με παραλλαγή, συμβαίνει και στο άγιο όρος. Είναι οι περίφημοι «αόρατοι ερημίτες». 
Περίεργα όντα λέει, που εμφανίζονται και εξαφανίζονται μυστηριωδώς, από τα μάτια όσων έχουν τύχει να τους δουν -σε απομακρυσμένες και ερημικές περιοχές του Όρους, πέρα βαθειά στα δάση. 
Όσοι τους είδαν, τους περιέγραψαν να περιφέρονται τελείως γυμνοί!
Έχουν λάβει ειδική χάρη από τον Κύριο να ζουν άοικοι και γυμνοί και να είναι αόρατοι από τους οφθαλμούς των ανθρώπων.
https://www.facebook.com/athanasioslefkos/posts/1174532339260829?pnref=story

Δεν υπάρχουν σχόλια: