Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Καλημέρα, καλή εβδομάδα! (ξεκινάμε με σταχυολογήματα)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Lia Pits , εγραψε…
(9 Δεκεμβρίου 2016)
Η τιμια καρα του Αγιου Ιωαννη του προδρομου βρισκεται στο μεγαλο τζαμι στην Δαμασκο της Συριας σε αυτο το τζαμι περνας μεσα απο την μεγαλη κλειστη αγορα και βγαινεις μπροστα στο τζαμι .
https://www.facebook.com/iordanisbap/posts/124190581403596?pnref=story
 

Αρχικό, από σχολικό αγιασμό:
(Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013)
"Το blog σου αγαπητε φίλε, αναβαθμίζεται συνεχώς!"
http://xairete.blogspot.gr/2013/09/blog.html
 

Ο χρήστης Ορθόδοξα Αγιογραφικά Αναγνώσματα με προσκάλεσε να δηλώσω ότι μου αρέσει η Σελίδα Αγιογραφικά Αναγνώσματα
 

Αντιφάσεις…
Ματθ. 7,1 «Μὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε…»
Ματθ. 7,6 «…Διότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που είναι αναιδείς, όπως οι σκύλοι και ακάθαρτοι εις την ζωήν των, όπως είναι οι χοίροι.»
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1731324150528739&id=100009535134567&pnref=story.unseen-section
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1291107010934888&id=921554797890113

 

Δηλαδή, αυτό το βιβλίο της γέννησης του Χριστού, ξεκινάει από τον Αβραάμ και φτάνει μέχρι τον Ιωσήφ; Τι θέλει να μας πει αυτό; Ότι ο Ιησούς είναι παιδί του Ιωσήφ;

Διαβάζω:
«Ο δε Ιωσήφ, ο μνηστήρ αυτής, όταν αντελήφθη την εγκυμοσύνην αυτής, επήρε την απόφασιν να διαλύση την μνηστείαν. Επειδή όμως ήτο ενάρετος και εύσπλαγχνος δεν ηθέλησε να την διαπομπεύση δημοσία, αλλ'εσκέφθη να την διώξη μυστικά χωρίς να ανακοινώση εις κανένα τας υποψίας του.»
Ερώτηση:
Γιατί του το έκρυβε η Μαρία;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1283091851736404&id=921554797890113

ΔΕΝΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ; ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ, Ή ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ;
 

Διαβάζω…
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, επαναλαμβάνει τη διδασκαλία που η Εκκλησία ήδη γνωρίζει από τον 4ο αιώνα, και θέλοντας να ερμηνεύσει την επιμνημόσυνη δέηση της Εκκλησίας για τους νεκρούς την Τρίτη ημέρα μετά θάνατο, λέει:
«Για διάστημα δύο ημερών η ψυχή απολαύει σχετικής ελευθερίας και έχει δυνατότητα να επισκεφθεί τόπους που της ήταν προσφιλείς στο παρελθόν, αλλά την Τρίτη ημέρα μετακινείται σε άλλες σφαίρες.»
Ερωτήσεις:
1. Ποιος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης; Ποια είναι η διδασκαλία που η Εκκλησία ήδη γνωρίζει από τον 4ο αιώνα; Από πού την γνωρίζει, και πού βασίζεται;
2. Γιατί τα τριήμερα μνημόσυνα, τα σαραντάμερα και τα ετήσια, τα είχαν και οι αρχαίοι ημών προγονοί που λάτρευαν τα είδωλα; Αυτοί από πού τα γνώρισαν;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1290903644288558&id=921554797890113

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δίδασκα θεωρία και πρακτική εφαρμογή τεχνολογικών μαθημάτων, και δεξιοτεχνίες με πραγματικές κατασκευές, στα εργαστήρια των σχολών της δημόσιας μέσης επαγγελματικής εκπαίδευσης (εφαρμοστήριο και συγκολλήσεις) σαν αναπληρωτής καθηγητής στο Ζάνειο-Πειραιά και στη Σιβιτανίδειο - Καλλιθέα, για μια πενταετία μόνο, σε ένα μεσοδιάστημα δηλαδή της καριέρας μου, της πραγματικά μεγάλης καριέρας μου στις μελέτες και στον μηχανολογικό σχεδιασμό μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπου ένα από τα τελευταία έργα μας ήταν στην εξ αρχής κατασκευή του νέου αεροδρομίου μας, εδώ στα Σπάτα.
http://xairete.blogspot.gr/2015/02/facebook_20.html
 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, είπε… 
Το άγιον Πνεύμα εμφανίζεται σαν περιστέρι. Δεν είναι περιστέρι, αλλά μοιάζει με περιστέρι, καθότι και το άγιον Πνεύμα είναι άκτιστο, δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν μιλάει. Σε άλλες εμφανίσεις παρουσιάζεται ως Νεφέλη (Μεταμόρψωση) ή πύρινες φλόγες (Πεντηκοστή) κ.ά. Η παράσταση ως περιστεριού εμφανίζεται μόνο στη βάπτιση του Χριστού και πουθενά αλλού, σύμφωνα απόφαση της Ζ΄ Οικουμενικής. Στην ίδια απόφαση αναφέρεται, ότι ο Πατέρας δεν απεικονίζεται, καθότι άκτιστος.
Η Ορθόδοξη εικονογραφία είναι αυτή των τριών αγγέλλων, όπου ο αριστερά εμφανίζεται ο Πατέρας καθήμενος, στη μέση ο Υιός όρθιος και δεξιά το άγιον Πνεύμα όρθιο και αυτό.

Ένας φίλος, μου έγραψε πριν από λίγο:
Αγαπητέ μου κύριε Μιχαλόπουλε,
[…] Νομίζω ότι το πραγματικό σχετικό πνευματικό ατόπημα της εποχής μας, είναι η Μαριολατρεία, δηλ. ότι σχεδόν όλοι, ένας θρησκευόμενος ακατήχητος λαός, αν και χείλεσιν χρησιμοποιεί τη λέξη "Θεοτόκος", πιστεύουν και έμμεσα αν όχι άμεσα ομολογούν την κατά σάρκα μητέρα του Χριστού ως Θεά τους, τη μεγάλη και υπερτάτη Θεά -τη μητέρα του σύμπαντος και όλων των πιστών, την Άνασσα, την Παντάνασσα, την Πότνια, την Δέσποινα, την Κυρία, την Βασίλισσα... εκείνη που θα τους σώσει εξ εαυτής. Και νά σου τα χρυσά τάματα στις ... εικόνες, νά σου οι λατρείες, και οι παρακλήσεις όχι στο Χριστό αλλά στη μητέρα Του, νά σου και το ότι η μητέρα Του Χριστού δήθεν δεν πέθανε αλλά εν σώματι μετέστη στους ουρανούς (αυτό φυσικά δεν το έμαθαν οι Απόστολοι, και Ευαγγελιστές, αν και... οι απόστολοι ήσαν ... παρόντες, εκ περάτων συναθροισθέντες) ώστε να το καταγράψουν στα Ευαγγέλια, στις Πράξεις των αποστόλων και στις Επιστολές ως υπέρτατο θαύμα και ασύγκριτο γεγονός της Πίστης μας!. Και για να μην είναι μόνη της η θεά τους, νά σου και το πάνθεον της αγιολατρείας. Νομίζουν ότι θα τους σώσουν η Παναγία και οι άγιοι (πραγματικοί ή χειροποίητοι) και όχι ο Ένας Θεός, ο Τριαδικός, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή, ο Κυρίαρχος και Δημιουργός του Σύμπαντος, ο Δημιουργός μας, ο Σωτήρας μας, ο Θεός μας.
http://xairete.blogspot.gr/2016/01/panagiotis-michalopoulos.html

Λένε ότι είναι γυναικείος ο σκελετός, αυτού του λεγόμενου αγίου, του τάχα ονομαζόμενου Εφραίμ (του ονείρου της ηγουμένης), αυτού του εκτρώματος, του σκιάχτρου, που εκτίθεται για προσκύνηση, εκεί στο ομώνυμο μοναστήρι –χρυσορυχείο, στη Νέα Μάκρη Αττικής.


ΑΡΧΕΙΑΚΟ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015 
Ειδικός κρίνος, σπάνιος, πολύ δραστικός… 
Πηδάει, και ταυτόχρονα πηδιέται… 
Είναι όπως λένε… ταχείας αυτο-γονιμοποίησης!..
http://xairete.blogspot.gr/2015/01/kandylaki-facebook.html

Ήταν συγγενείς ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και ο Χριστός; 
Ο πατέρας του Ιωάννη -ο Ζαχαρίας, ήταν αυτός που κρατούσε την Παναγία για 12 χρόνια κλεισμένη στο ναό, από 3 ετών μέχρι και 15; 
Αυτός της βρήκε για αρραβωνιαστικό τον 80χρονο Ιωσήφ; 
Γνώριζε ο Ζαχαρίας για την εγκυμοσύνη της Μαρίας; 
Γιατί ο Ιωσήφ το έμαθε τελευταίος;

4.000 μούλικα, σφαγιάστηκαν από τον Ηρώδη, διότι δεν περίσσευε θαύμα και γι αυτά. Αυτά δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη… Δεν είχαν κι αυτά, πίσω τον πωπό τους… Σώθηκαν όμως ο Ιωάννης και ο Ιησούς… 
1. Ο Ιησούς, έφυγε πριν την σφαγή, και στην πορεία του προς την Αίγυπτο δια της οδού της ερήμου κρύφτηκε και σε μια σπηλιά, κι έτσι ο Ηρώδης έχασε τα ίχνη του. 
2. Όταν άρχισε η σφαγή, η Ελισάβετ, η μαμά του Ιωάννη, αιφνιδιάστηκε, διότι αυτήν δεν την είχε ειδοποιήσει κανένας Άγγελος όπως έγινε με τον Ιησού… Αλλά ενώ είχε πάρει τα βουνά καταδιωκόμενη από τον Ηρώδη που είχε βάλει στο μάτι τον Ιωάννη, έκανε προσευχή και σώθηκαν από θαύμα. Ευθύς λέει, το βουνό κόπηκε στην μέση (όπως τότε με τα νερά στην ερυθρά θάλασσα) και μάνα και παιδί πέρασαν απέναντι!

Διαβάζω:
Πώς σώθηκε ο Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος από την Σφαγή του Ηρώδη;

Κατά τη σφαγή των νηπίων ο άγιος Ιωάννης (Πρόδρομος) ήταν περίπου δύο ετών, αλλά σώθηκε εκ θαύματος.
Η Ελισάβετ τον πήρε στην αγκαλιά της και έτρεξε να κρυφτεί. Ανέβηκε στο βουνό. Πάνω στην μεγάλη της αγωνία έβγαλε κραυγή και είπε: «Όρος Θεού! Δέξου την μάνα και το παιδί». Ευθύς το βουνό κόπηκε στην μέση. Μάνα και παιδί πέρασαν απέναντι! 

«Η δε Ελισάβετ λαβούσα τον Ιωάννη πέτρα παρεκάλει. Δέξαι μητέρα μετά τέκνον, Λίθος μητέραν συν τέκνον δέχεται» (Όρθρος ΚΘ Δεκεμβρίου).
Εν τω μεταξύ ο Ηρώδης έψαχνε για τον Ιωάννη. Έστειλε στρατιώτες στο Ζαχαρία, τον πατέρα του Ιωάννη.
-Πού έκρυψες το παιδί σου; του είπαν.
-Εγώ είμαι λειτουργός του Υψίστου, δεν γνωρίζω πού είναι τώρα ο υιός μου, απάντησε.
Οι στρατιώτες μετέφεραν τα νέα στον Ηρώδη. Ο Ηρώδης θύμωσε. Έδωσε εντολή να σφάξουν τον πατέρα του Προδρόμου. Και τον έσφαξαν μεταξύ του ναού και του θυσιαστηρίου (Μτ.23:35).

Πηγή: π. Βασιλείου Μπακογιάννη, "Χαίρε Κεχαριτωμένη". Εκδ.: Θαβώρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: