Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Κραυγή αγωνίας, του κύπριου Μοναχού Εφραίμ… Ο οποίος αγωνίστηκε σκληρά, και έστησε τελικά κάπου μια παράγκα, που την ονόμασε μονή αγίου Εφραίμ… Και ενώ το έχει ήδη έτοιμο το σχετικό κουτί της λειψανοθήκης… Δεν του δίνουν από πουθενά -όπου κι αν απευθύνθηκε εκλιπαρώντας… Ούτε έστω και ένα μικρό οστό, ένα μικρό κοκαλάκι, από τον σκελετό… Από το λεγόμενο σκήνωμα, του λεγόμενου αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης… Έτσι ο γέροντας μοναχός, στην απελπισία του επάνω…

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Μοναχός Εφραίμ 
(Τόπος καταγωγής: Λιοπέτρι - Κύπρος)
Μοναχός Εφραίμ 
ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΩΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΣΤΟ ΑΓΙΟΥ.
ΜΟΝΟ ΚΟΥΤΗ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΟΣΤΟ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ.
ΖΥΤΗΣΑ ΑΠΟ ΞΗΛΟΤΗΝΜΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΝΗ.
ΖΥΤΗΣΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΕ ΤΟ ΣΚΗΝΟΜΑ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΠΑΛΗΝ ΔΕΝ ΔΗΝΟΥΝ.
ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΑΓΩΝΗΣΤΩ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ Ο ΕΙΔΕΙΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΗΚΑ ΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ.
ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ.
Η μονή, του Μοναχού Εφραίμ
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Λένε ότι είναι γυναικείος ο σκελετός, αυτού του λεγόμενου αγίου, του τάχα ονομαζόμενου Εφραίμ (του ονείρου της ηγουμένης), αυτού του εκτρώματος, του σκιάχτρου, που εκτίθεται για προσκύνηση, εκεί στο ομώνυμο μοναστήρι –χρυσορυχείο, στη Νέα Μάκρη Αττικής.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=355512278142416&set=a.165854767108169.1073741828.100010509396927&type=3&theater
ΣΧΟΛΙΑ:
1. Panagiotis Michalopoulos
Η βιτρίνα της Εκκλησίας μας!
Του γνωστού γωνιακού μαγαζιού!
Για περάστε!
Άρχισαν οι εκπτώσεις!
Χα!
2. Angela Babanara
Βοήθεια Μας ο Άγιος Εφραίμ
3. Panagiotis Michalopoulos
ΑΓΙΟΣ Ή ΑΓΙΑ;
4. Angela Babanara
Ο Άγιος Εφραίμ
5. Panagiotis Michalopoulos
Το ρωτώ αυτό, διότι έχει διαδοθεί ευρύτατα η φήμη ότι έχουν μπερδέψει τα λείψανα στην συναρμολόγηση. Ότι δηλαδη το λείψανο αυτό, ο συγκεκριμένος σκελετός που εκτίθεται εκεί στη Νέα Μάκρη -για προσκύνηση, είναι… γυναικείος!
Για το θέμα δε αυτό -της γνησιότητας ή μη του λειψάνου αυτού, υπήρξε μεγάλη διαμάχη μεταξύ του προηγούμενου τοπικού μητροπολίτη, του μακαρίτη πια Παντελεήμονα, και της αρχικής ηγουμένης, μακαρίτισσας και αυτής, η οποία και αρνιόταν πεισματικά οποιονδήποτε έλεγχο γνησιότητας, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται σαν Άγιος ο Εφραίμ για πολλά χρόνια.
Πρόσφατα όμως, ο νέος μητροπολίτης πήγε στο Φανάρι, στον Βαρθολομαίο, με γεμάτη τη βαλίτσα του (με ποιος ξέρει πόσες ράβδους χρυσού -για πεσκέσι), και γύρισε με την υπογραφή του οικονομικού πατριάρχη, με την αγιοποίηση του σκελετού!
6. Angela Babanara
Αγαπητέ φίλε Παναγιώτη δεν γνωρίζω πολλά για το εν λόγο μοναστηρι αν και εχω πάει για προσκύνημα αρκετες φορές ένα εχω να σου πω πίστευε και μην ερευνά
7. Panagiotis Michalopoulos
Πού το είδατε γραμμένο αυτό το «πίστευε και μην ερεύνα»; Είναι αντιευαγγελικό, και το χρησιμοποιούν οι εχθροί της πίστεως μας, για να πουν ότι αυτό εφαρμόζουμε εμείς οι χριστιανοί, ότι δηλαδη είμαστε άλογα όντα που πιστεύουμε στα τυφλά στην όποια κακοδοξία! Το ευαγγέλιο αντίθετα, όχι μόνο απαγορεύει την έρευνα αλλά και την συνιστά!
http://xairete.blogspot.gr/2016/01/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: