Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, έχουμε να πούμε σχετικά με τις αγίες και τους αγίους που σκότωναν δράκους, ότι είναι 1. Ο άγιος Γεώργιος, 2. Ο άγιος Θεόδωρος, 3. Η αγία Μαρίνα και… 4. Εναλλακτικά, η αγία Μαργαρίτα, που θεωρείται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο.

ΣΧΟΛΙΑ:
Μηδέν άγαν 
Μήπως οι δράκοι ήτανε τίποτε μιαροί ειδωλολάτρες που πίστεψαν πως τα αγάλματά τους ήταν Θεοί; Λέμε δηλαδή! 
Panagiotis Michalopoulos
Το έχω ακούσει και αυτό! 
Στο συναξάρι όμως του αγίου Γεωργίου, υπάρχει η ρομαντική ιστορία με τον δράκο που είχε αρπάξει μια κοπέλα, τον οποίο όμως δράκο τον σκότωσε ο άγιος και την ελευθέρωσε! 
Τι άλλο να πούμε;

Κι’ όμως! Η Εκκλησία του Κώλου (όπως βάφτισα -εδώ και αρκετά χρόνια την τοπική μας Εκκλησία, υπάρχει! Έχει μάλιστα και συνώνυμο ιστολόγιο, το… «Κωλοχανείο», σαν πρακτορείο διάδοσης σωρείας -τάχα θαυμάτων (όλα τώρα μαζεύτηκαν), που βέβαια, πάντα «συγκλονίζουν»! Διαβάζω σήμερα (πηγή: lifo. gr): Σταματήστε να συγκλονίζεστε από ψεύτικα θαύματα (15 παραδείγματα απ' την επιδημία υποτιθέμενων ελληνικών θαυμάτων, με αφορμή τη γυναίκα που έκανε εμετό τον καρκίνο πίνοντας αγιασμό.)

Αυτή η εικόνα κυκλοφορεί ως συνοδευτικό απόδειξης πως κάποια κυρία Σ.Κ. έκανε εμετό τον καρκίνο του πνεύμονα πίνοντας αγιασμό του Αγίου Εφραίμ. 
Εννοείται πως η ακτινογραφία δεν είναι δική της, όμως μ' αυτήν το «θαύμα» γίνεται προφανώς πιο πιστευτό... 
(Πηγή: www.lifo.gr)
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Σταματήστε να συγκλονίζεστε από ψεύτικα θαύματα (15 παραδείγματα απ' την επιδημία υποτιθέμενων ελληνικών θαυμάτων, με αφορμή τη γυναίκα που έκανε εμετό τον καρκίνο πίνοντας αγιασμό.)
Σε μια εποχή που όλα μπορούν να αποδειχτούν ή να καταρριφθούν με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, η πλειοψηφία των ανθρώπων συνεχίζει να πιστεύει πως κάτι είναι αληθινό «επειδή το γράφει κάπου».

Ποτέ άλλοτε δεν γίνονταν τόσα πολλά συγκλονιστικά θαύματα, όπως μας πληροφορούν σάιτ όπως είναι το Κωλοχανείο ή το Σβούρα

Όσο περισσότερα γίνονται όμως, τόσο πιο ασαφείς και επινοημένες οι πληροφορίες. Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό. Η ψηφιακή εποχή, που κάθε ψέμα και κάθε επινοημένο θαύμα μπορεί να διασταυρωθεί, όχι μόνο δεν απομόνωσε τους τσαρλατάνους, όχι μόνο δεν ξεσκέπασε τα ψέματα, αλλά βοήθησε και στην ακόμα μαζικότερη διάδοσή τους! 
Πριν χίλια ή έστω 200 χρόνια, θα ήταν λογικό να πιστέψουν όλοι ότι έγινε κάποιο θαύμα αρκεί να μεταδιδόταν από στόμα σε στόμα, αφού δε θα απαιτούνταν κάποια «απόδειξη», και δεν θα μπορούσε να υπάρξει κιόλας. 
Όμως το 2016, με τα έξυπνα κινητά που ηχογραφούν, βιντεοσκοπούν και βγάζουν φωτογραφίες, θα περίμενε κανείς πως αυτός που ισχυρίζεται πως έγινε θαύμα θα το κατέγραφε, και θα αποδείκνυε ότι έλεγε αλήθεια. 
Κι όμως. Τόσες δεκαετίες έχουν περάσει που είναι δυνατή η βιντεοσκόπηση και ούτε ένα θαύμα «Αγίου» δεν έχει καταγραφεί, ούτε μια ιστορία θαύματος δεν έχει αντέξει την έρευνα. Κι αντί να απαξιωθούν όλοι αυτοί που φωνάζουν «Θαύμα» αλλά δεν κάνουν τον κόπο να το τραβήξουν με το κινητό, γίνονται ακόμα πιο πιστευτοί.
Λέτε να γίνονταν θαύματα και μάλιστα τόσο εντυπωσιακά όσο αυτά του Χριστού, από εξωφρενικές θεραπείες μέχρι επίδειξη εντυπωσιακών μαγικών δυνάμεων, και εντελώς τυχαία να μην έχει καταγραφεί ποτέ τίποτα αξιόπιστο; 

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι Άγιοι αλλά αυτοί που τους εκμεταλλεύονται, είτε για λεφτά στις ενορίες, ή για βιβλία και προσφορές ή για κλικ. 
Είναι δυνατόν σε θέμα «Έφτυσε τον καρκίνο πίνοντας Αγιασμό» να αναφέρεται απλώς ότι συνέβη σε κάποια «κυρία Σ.Κ., κάτοικο Καλαμάτας» και παρόλα αυτά κόσμος να το πιστεύει και να το μοιράζεται ως αληθινά αποδεδειγμένο; 
Σε μια εποχή που όλα μπορούν να αποδειχτούν ή να καταρριφθούν με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, η πλειοψηφία των ανθρώπων συνεχίζει να πιστεύει πως κάτι είναι αληθινό «επειδή το γράφει κάπου». 
Αυτό τους αρκεί. Είτε αυτό το κάπου είναι η Βίβλος, είτε είναι το μπλογκ Κωλοχανείο...
http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/112415

ΔΙΑΒΑΖΩ:
15 παραδείγματα απ' την επιδημία υποτιθέμενων ελληνικών θαυμάτων με αφορμή τη γυναίκα που έκανε εμετό τον καρκίνο πίνοντας αγιασμό 
(30.8.2016 | 23:59 Πηγή: www.lifo.gr)
1. newsbomb.gr
Συγκλονίζει το θαύμα του Αγ. Εφραίμ: 

Έκανε εμετό τον καρκίνο πίνοντας αγιασμό http://bit.ly/2bj7yOe
(25 Aug 2016)
2.
newsbomb.gr
Συγκλονίζει το θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου! 
(28 Aug 2016)
3.
archangelosmichail
Συγκλονίζει το θαύμα της Παναγίας: Πώς έσωσε ολόκληρη πόλη
(26 Aug 2016)
4.
Kontra Channel
Συγκλονίζει ο Σπανουδάκης: Το θαύμα με τον Άγιο Σπυρίδωνα! 
(20 Aug 2016)
5.
kontranews.gr
Συγκλονίζει το θαύμα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου! Οι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά...
(4 Aug 2016)
6.
Crash Online GR 
Ο προφήτης Ηλίας εμφανίζεται σε στρατιώτη - Θαύμα που συγκλονίζει
(20 Jul 2016)
7.
olastifora.gr
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! – Το θαύμα του Αγίου Ραφαήλ σε μάνα και έμβρυο  

(19 Jul 2016)
8. triklopodia.gr
Το θαύμα που συγκλονίζει! Εμφανίστηκε το πρόσωπο του Χριστού επάνω σε δέντρο! 

(15 Jun 2016)
9.
Dream fm 90.6
ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ!!!
(1 Jun 2016)
10.
Newsbomb Cyprus
Διαδώστε το! Συγκλονίζει το νέο θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου! Τι συνέβη

(16 May 2016)
11.
archangelosmichail
Συγκλονίζει το θαύμα του Αγίου Ραφαήλ: Μαμά, αυτός δεν είναι καλόγερος...

(11 May 2016)
12.
briefingnews 
Το θαύμα που συγκλονίζει το πανελλήνιο – Η εικόνα της Παναγιάς της Μελικιώτισσας!  4 May 2016
13.
SvouraNews blogspot
Ξεχωριστό θαύμα του Αγίου Νεκταρίου στη Ρουμανία συγκλονίζει

(30 Mar 2016)
14.
SvouraNews blogspot
Η Παναγία που δέχτηκε 55 σφαίρες! (Φώτο): Το Θαύμα που συγκλονίζει το πανελλήνιο και την περιοχή της Ημαθίας

(23 May 2015)
15.

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Η «newsbomb»… Η γνωστή αυτή –διαβόητη ως χριστιανο-πορνο-φυλλάδα (ηλεκτρονική έκδοση), του γέροντα Κώστα Χαρδαβέλα, ξαναχτύπησε… Γράφει σε χθεσινό άρθρο της: «Συγκλονίζει το νέο θαύμα του αγίου Εφραίμ: Έκανε εμετό τον καρκίνο, πίνοντας αγιασμό!»

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Δεν ξέρω πότε ακριβώς τιμάται η αγία βρακοζώνη του Ιωάννη του Ρώσου… Όμως, μια αντίστοιχη ζώνη (σεμνή, μέσης, όχι ζαρτιέρες και άλλα τέτοια πονηρά αξεσουάρ), αυτή της Παναγίας, τιμάται αύριο! Βοήθεια μας λοιπόν, όλα τα λείψανα, στα οποία –ως γνωστόν, περιλαμβάνονται και διάφορα εσώρουχα της Παναγίας… Μαζί βέβαια, να έχουμε και την πρόσθετη ευλογία με τις παντόφλες, τα γυαλιά, και τη στρατιωτική φανέλα (από τον ανταρτοπόλεμο) του γ. Παΐσιου!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Σελίδα Ιησούς Χριστός Νικά - Ic Xc Nika, κοινοποίησε...
3 ώρες πριν
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου 31/08/2016

Η ανακομιδή της τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου, άλλοι λένε ότι έγινε από το βασιλιά Αρκάδιο και άλλοι από το γιο του Θεοδόσιο τον Β'. 
Η μεταφορά έγινε από την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη και την τοποθέτησαν σε μια χρυσή θήκη, που ονομάσθηκε αγία Σωρός.
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Δεν ξέρω πότε ακριβώς τιμάται η αγία βρακοζώνη του Ιωάννη του Ρώσου… 
Όμως, μια αντίστοιχη ζώνη (σεμνή, μέσης, όχι ζαρτιέρες και άλλα τέτοια πονηρά αξεσουάρ), αυτή της Παναγίας, τιμάται αύριο!
Βοήθεια μας λοιπόν, όλα τα λείψανα, στα οποία –ως γνωστόν, περιλαμβάνονται και διάφορα εσώρουχα της Παναγίας… 
Μαζί βέβαια, να έχουμε και την πρόσθετη ευλογία με τις παντόφλες, τα γυαλιά, και τη στρατιωτική φανέλα (από τον ανταρτοπόλεμο) του γ. Παΐσιου!

https://www.facebook.com/icxsnika/photos/a.1630070310547518.1073741828.1630045047216711/1853391154882098/?type=3&theater

Αυτά τα δυο ταλαίπωρα παιδιά -τα κακόμοιρα τα ναυτάκια, φαίνεται πως δεν είχαν κάποιο μεγάλο μέσο εκεί, κάνοντας τη θητεία τους… Με αποτέλεσμα να τους έχουν μόνο για φασίνες, για τιμωρίες, για αγγαρεία, για την Καλλιόπη… Έτσι λοιπόν, χθες το απόγευμα –στο πανηγύρι του αγίου Αλεξάνδρου –στο Παλαιό Φάληρο, οι ανώτεροι τους, τους χρησιμοποίησαν …ΚΑΙ για να κουβαλούν αυτήν την μεγάλη εικόνα στη λιτανεία! Μετά από ειδική παραγγελία προφανώς (εκ μέρους των παρευρισκομένων δεσποτάδων) για ένστολους χαμάληδες, … (σ.σ. Θα έπεσαν καντήλια, και Χριστο-Παναγίες…)

http://ikivotos.gr/post/3134/esperinos-kai-litaneia-toy-agioy-aleksandroy-sto-palaio-falhro

Αποκλειστικό: Αγγελικό μήνυμα, προς όλες τις κυρίες που προσήλθαν τον δεκαπενταύγουστο στην Τήνο, για να προσκυνήσουν -πεσμένες στα τέσσερα, την θαυματουργή εικόνα της Ευαγγελίστριας: «Είστε στη σωστή θέση και στάση! Ο κρίνος, βοήθεια σας!»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos
Αποκλειστικό: 
Αγγελικό μήνυμα, προς όλες τις κυρίες που προσήλθαν τον δεκαπενταύγουστο στην Τήνο, για να προσκυνήσουν -πεσμένες στα τέσσερα, την θαυματουργή εικόνα της Ευαγγελίστριας:
«Είστε στη σωστή θέση και στάση! Ο κρίνος, βοήθεια σας!» 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=636300106532678&set=t.100009196275145&type=3&theater
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Marina Apidianaki 
ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ.....ΑΦΟΥ ΕΣΚΥΒΑΝ.... 
Panagiotis Michalopoulos 
αμήν

Ιψενικό τρίγωνο, στο… τετράγωνο: 1. Πάνω… ο νέος Κύριος, ο γέρος Κύριος, και το πουλί τους -που το έχουν από κοινού… 2. Και κάτω από τους δυο άντρες, η τιμημένη κοπέλα… Αυτή που τους πλένει και τους νοικοκυρεύει… Και που τους κάνει τα ρούχα τους (για χιτώνες μιλάμε, όχι για σώβρακα) να είναι λευκά, σαν καινούρια!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=646914752137880&set=t.100009196275145&type=3&theater

Ο Χριστός, ήρθε –δίδαξε –θυσιάστηκε… Αλλά… μπουμπούτσαλα όλα αυτά! Για να ολοκληρωθεί η χριστιανική θρησκεία, χρειάζονταν να ενσωματωθούν σε αυτήν, όλες οι τσόντες από την κιναιδική βουδιστική λατρεία. Έτσι, κλέψαμε –αντιγράψαμε και οικειοποιηθήκαμε από εκεί, …του κώλου τα εννιάμερα: Δηλαδή, και τα κεριά, και τα λιβάνια και τα καντήλια, και το χειροφίλημα, και την προσκύνηση, και τα φωτοστέφανα, και τα κομποσκοίνια, και το κωλοδάχτυλο ευλογίας του Βούδα, και τα κουβούκλια στις λιτανείες, και τις ομπρέλες πάνω από την εικόνα -κατά την περιφορά στα πανηγύρια, και ότι άλλο –μη χέσω, σχετικό, ακόμα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Σελίδα δικος μου αγγελος, κοινοποίησε..
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Σχετικό:
(Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016)
ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ;
http://xairete.blogspot.gr/2016/08/blog-post_68.html

https://www.facebook.com/478186335575412/photos/a.784464331614276.1073741826.478186335575412/751011248292918/?type=3&theater

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Σήμερα (πριν από λίγα λεπτά), στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: Μπορεί η Παναγία της Τήνου, με ένα νέο θαύμα της, να ξανακάνει -αυτόματα, νέα και ωραία την Ελένη Ράντου; Τι λέει επί του θέματος, ο γνωστός βυζαντινολόγος Χάρης Ρώμας;

Η Ελένη, χωρίς μάσκα.
Στο σημερινό επεισόδιο (χιλιοπαιγμένο, σε επαναλήψεις δεκάδων ετών), της σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης», η Ελένη Βλαχάκη, συγκάτοικος του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού, εμφανίζεται ξαφνικά στο σαλόνι με την μούρη της παστωμένη από πολύχρωμες κρέμες, διότι ανακάλυψε λέει κάτι ρυτίδες κάτω από τα μάτια της... Kαι όλο αυτό το πάστωμα, το αποκαλεί «μάσκα ομορφιάς».
Την βλέπει λοιπόν ο βυζαντινολόγος, και ξαφνιάζεται. 

Και μετά, την ειρωνεύεται: 
- «Μάσκα ομορφιάς», το λες εσύ αυτό Ελένη; 
Δηλαδή, αν την βγάλεις θα έχεις μεταμορφωθεί σε ωραία; 
Και τι είναι τέλος πάντων αυτή η μάσκα; Η «Παναγία της Τήνου», είναι;
Η Παναγία της Τήνου, με μάσκα.

Έτσι ευλογούσε, κι αυτός;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Dionysia Vassalou
4 ώρες πριν
ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΆΡΗ ΤΟΥ!!!!!!
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Έτσι ευλογούσε, κι αυτός;

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1772466219675497&set=pcb.1772466263008826&type=3&theater

Σαν σήμερα… 29 Αυγούστου 2011

Σαν σήμερα…  
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Ιωάννης Καρδάσης είπε... "Δυστυχώς, αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ορθοδοξίας..."

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...
Δυστυχώς, αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ορθοδοξίας, η Ορθοδοξία της φανουρόπιττας και έτσι η ..... λογική λατρεία γίνεται ..... μαγική λατρεία.
(29 Αυγούστου 2011 - 9:03 μ.μ.)

P. MICHALOPOULOS είπε... 

Καλωσορίσατε φίλτατε! 
Πριν λίγη ώρα σας σκεφτόμουν και υπολόγιζα ότι θα έχετε επιστρέψει, ότι από στιγμή σε στιγμή θα μας επισκεφτείτε και ότι φυσικά δεν θα παραλείψετε να μας τιμήσετε με τα σχόλια σας και πάλι! Και όπως βλέπω, δεν διαψεύστηκα για την διαίσθηση μου αυτή! 
Καλωσορίσατε, λοιπόν! 
Χαίρετε! :D
(29 Αυγούστου 2011 - 10:27 μ.μ.)

http://xairete.blogspot.gr/2011/08/blog-post_29.html

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ακολουθεί κοινωνικό μήνυμα

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κλεμάνς Ζαβιτσάνου
3 ώρες πριν

Ακολουθεί κοινωνικό μήνυμα
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

Τι από τα δυο συμβαίνει;
1. Επειδή τον λεν Φανούριο, γι’αυτό και φανερώνει…
2. Ή επειδή φανερώνει, γιαυτό τον ονόμασαν και Φανούριο;
Panagiotis Michalopoulos 

Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Ο Άγιος Φανούριος, φανερώνει…
Ο Άγιος Σώστης σώζει…
Ο Άγιος Ελευθέριος ελευθερώνει…
Ο Άγιος Προκόπιος φέρνει προκοπή (ευχή στο μυστήριο του γάμου)…
Ο Άγιος Ευτύχιος φέρνει ευτυχία…
ΥΓ
Το ρύζι δε, ριζώνει το ζευγάρι που παντρεύεται…
Χα!
Συμπέρασμα:
Θρησκεία μαύρης μαγείας και βουντού!
Panagiotis Michalopoulos 

Τι να την κάνεις μια τέτοια ορθόδοξη τάχα, μια τέτοια χριστιανική τάχα θρησκεία;
Μια τόσο χαζή, και ανόητη, δοξασία…
Αυτήν με τον Άγιο Φανούρη και το σόι του;
Και να την χέσεις ακόμα –που λέει ο λόγος, αξία της δίνεις, και τιμή που ασχολείσαι –έστω και έτσι, μαζί της!
http://xairete.blogspot.gr/2016/08/blog-post_77.html

Panagiotis Michalopoulos
Ιστολόγιο «χαίρετε»:
Εμφάνιση 42αναρτήσεων, …
…με ετικέτα «AGIOS-FANOURIOS-FANOUROPITA»
ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/AGIOS-FANOURIOS-FANOUROPITA


Prodromos Papazoglou 

Κάποιος που τα έχει καλά με τον άγιο να μεσολαβήσει για τους αριθμούς του τζόκερ. 
Όχι για μένα για την φουκαριάρα τη μάνα μου, !!!!!!!!!!!!!!!!!
Panagiotis Michalopoulos

1. Για απολεσθέντα αντικείμενα μόνο, είναι ειδικός -στο να τα φανερώνει με ένα καλό τάξιμο, ο Φανούρης και το σόι του.
2. Για προφητείες, τα σκήπτρα τα κρατά ο κωλόγερος Παΐσιος.
3. Στην περίπτωση όμως θησαυρών, όπως ένα τέτοιο λαχείο, φίρμα είναι ο επίσης πρόσφατα ανακηρυγμένος άγιος και φίλος του Παΐσιου ο Μαλακασιανός μάγος, ο καυσοκαλυβίτης πάτερ Πορφύριος

Διαλέγετε λοιπόν γκουρού, και παίρνετε!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=929333080510279&set=a.264704493639811.54064.100003007875035&type=3&theater

Άγριες καταστάσεις, στη Δύση… Η μεγάλη βασίλισσα, η αρχηγός της φυλής των ινδιάνων, η μαμά Σταρ (Αστέρω) με το αστέρι –σήμα, στο μέτωπο… Κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά της, το μωρό της, τον τρομαγμένο διάδοχο του θρόνου της… Ανήσυχη, μήπως και της τον κλέψουν οι αγροίκοι καουμπόηδες της γύρω περιοχής, και τον κάνουν ηθοποιό, Σούπερ Σταρ, στο Χόλυγουντ!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=151733098501055&set=t.100005146087109&type=3&theater

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Βρήκα αυτό… Αλλά δεν νομίζω ότι ταιριάζει εδώ, η φωτογραφία του αρχιεπισκόπου Κύπρου. Τι λέτε;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Maria Xatzisavva
2 ώρες πριν

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Βρήκα αυτό… Αλλά δεν νομίζω ότι ταιριάζει εδώ, η φωτογραφία του αρχιεπισκόπου Κύπρου. Τι λέτε;
Maria Xatzisavva 
ετσι το βρήκα! ετσι το ανάρτησα,
ενδεχομένως να μην ταιριάζει 
απλά εννοούν προφανώς ρασοφόρο
Panagiotis Michalopoulos 
Μη στενοχωριέστε! Μπορεί και να ταιριάζει. Πρόσφατα, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αφόρισε έναν κύπριο θεολόγο διότι τόλμησε να τον ελέγξει για οικονομικά σκάνδαλα!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=951706608291960&set=a.119300338199262.14738.100003578890455&type=3&theater

Τόμ Ευπράξιος είπε... Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου...

2 σχόλια:

Τόμ Ευπράξιος είπε...
Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος και το σον φυλάττων, δια του Σταυρού Σου, πολίτευμα.

Σώσε Κύριε τον λαό σου, (τους Έλληνες, λες και οι άλλοι δεν δεν είναι παιδιά του Θεού), […].
Υ/Γ: 
Έχω και για τον Ιούδα τροπάρια με βρισιές την Μεγάλη Τετάρτη Εσπέρας να σου πω τροπάρια. 
Ο Ιούδας, πέρα από ότι έκανε, ΜΑΤΑΝΟΗΣΕ για την προδοσία. 
Πρέπει η ελληνορθοδοξία να τον βρίζει με τέτοιον τρόπο;;; 
Εκκλησία της "αγάπης" είναι, λέμε!!!
(27 Αυγούστου 2016 - 5:53 μ.μ.)

P. MICHALOPOULOS είπε...
1. Ο ύμνος αυτός, είναι καλός, και ό,τι πρέπει για τους αιωνίους εχθρούς μας, τους βάρβαρους τούρκους, τους εχθρούς του Σταυρού.

2. Και σήμερα, -όπως τότε με τον Ισραήλ, ο ελληνικός λαός (ο πιστός) είναι αυτός πλέον ο περιούσιος λαός του Κυρίου, αυτός που δέχτηκε τον Χριστιανισμό από τότε, με την επίσκεψη του αποστόλου Παύλου… 
Αυτός, που κράτησε την αληθινή πίστη, την ορθοδοξία, που έδωσε αμέτρητους άγιους μάρτυρες, και σπουδαίους πατέρες και απολογητές στην Εκκλησία.
3. Το ευαγγέλιο, δεν ωραιοποιεί τα διάφορα πρόσωπα, ούτε και αυτά των δώδεκα αποστόλων, αλλά παρουσιάζει ακόμα και τα πιο μεγάλα τους λάθη, από την δυσπιστία και την άρνηση, μέχρι και την προδοσία.
4. Και στην περίπτωση της δυσπιστίας (του Θωμά), είχαμε την μεγάλη ομολογία πίστεως. Στην περίπτωση της άρνησης (του Πέτρου), είχαμε κλάμα πικρό, έμπρακτη μετάνοια, πλήρη επιστροφή.
5. Στην περίπτωση όμως της προδοσίας (του Ιούδα), είχαμε μόνο έλεγχο συνείδησης, και όχι μετάνοια… Είχαμε τρέλα, και απελπισία, και αυτοκτονία.
6. Από πότε λοιπόν η αυτοκτονία θεωρείται μετάνοια;
7. Ο ίδιος δε ο Χριστός είπε για τον Ιούδα ότι θα ήταν καλυτέρα να μην είχε γεννηθεί ένας τέτοιος άνθρωπος.
Η μοναδική περίπτωση ανθρώπου, στον οποίον μπήκε μέσα του ο Διάβολος!
(27 Αυγούστου 2016 - 6:11 μ.μ.)
https://xairete.blogspot.gr/2015/03/blog-post_26.html

Απολυτίκιο
Ότε οι ένδοξοι Μαθηταί, εν τώ νιπτήρι τού Δείπνου εφωτίζοντο,
τότε Ιούδας ο δυσσεβής,
φιλαργυρίαν νοσήσας εσκοτίζετο, καί ανόμοις κριταίς,
σέ τόν δίκαιον Κριτήν παραδίδωσι.
Βλέπε χρημάτων εραστά, τόν διά ταύτα αγχόνη χρησάμενον,
φεύγε ακόρεστον ψυχήν τήν Διδασκάλω τοιαύτα τολμήσασαν.
Ο περί πάντας αγαθός, Κύριε δόξα σοι.

Απόδοση
Όταν οι ένδοξοι μαθητές του Κυρίου το βράδυ του Μυστικού Δείπνου με την τελετουργία του νιπτήρος, φωτιζόνταν μέσα στην ψυχή τους, τότε δυστυχώς ο Ιούδας που ήταν δυσεβής, αρρώστησε από την φιλαργυρία του, και σκοτάδι σκέπασε το πνεύμα του. Ετρεξε και παρέδωσε στους ανόμους κριτές, στο συμβούλιο των Ιουδαίων, Εσένα τον δίκαιο κριτή. Πρόσεξε, λοιπόν εσύ που αγαπάς τα χρήματα, αυτόν που εξ αιτίας τους κατήντησε στην αγχόνη. Φεύγε μακρυά από την αχόρταγη ψυχή, που τόλμησε αυτά τα φοβερά στον Διδάσκαλο. Κύριε, Εσύ που είσαι αγαθός για όλους, σε Σένα ανήκει η δόξα.
http://xairete.blogspot.gr/2009/04/blog-post_227.html

Ο φίλος σχολιαστής μου, ο «Μηδέν άγαν», μου γράφει: «Αλήθεια (ρε) Παναγιώτη… αναρωτιέμαι, ξέρεις ...Τι τα θέλει ...ή τι ανάγκη τα έχει, ένας ΠΑΝΤΟδύναμος θεός τα δουλικά, τα κεριά, τα τάματα γενικώς και όλα αυτά. Δεν είναι απορίας άξιον;»

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Panagiotis Michalopoulos
3 ώρες πριν
Ιστολόγιο, «χαίρετε»:
Εμφάνιση 127 αναρτήσεων, με ετικέτα KERI-KERAKI.
ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/KERI-KERAKI

ΣΧΟΛΙΑ:

Μηδέν άγαν Αλήθεια (ρε) Παναγιώτη..αναρωτιέμαι ξέρεις ...Τι τα θέλει ...ή τι ανάγκη τα εxει, ένας ΠΑΝΤΟδύναμος θεός τα δουλικά, τα κεριά, τα τάματα γενικώς και όλα αυτά. Δεν είναι απορίας άξιον;
Panagiotis Michalopoulos 

Φαίνεται πως τα θέλει, πως τα έχει ανάγκη, όλα αυτά… Και να τον λιβανίζουν, και να τον παρακαλάνε παίζοντας κομποσκοίνια, και κεριά να του ανάβουν, και λιβάνια να καίνε γι αυτόν, και τάματα να του καταθέτουν! Σου θυμίζω ότι το ναό που πήγαινε και ο Χριστός, υπήρχε χρυσός κατατεθειμένος στο θυσιαστήριο…
Ξέρετε βέβαια, και εκείνη την πρώτη ιστορία… Εκείνη με την πρώτη θυσία… Των δυο γιων των πρωτοπλάστων… Τότε που ο θεός ευαρεστήθηκε με τη θυσία του κτηνοτρόφου Άβελ –που πρόσφερε να καεί ό,τι πιο πολύτιμο είχε από το ποίμνιο του, και την έκανε ευμενώς δεκτή… Ενώ ταυτόχρονα, αποδοκίμασε μετά βδελυγμίας την μίζερη προσφορά του αδελφού του -του Κάιν, ο οποίος –τσιγκούνης, πρόσφερε για να καεί στον βωμό του, ό,τι χειρότερο από τη σοδιά του! Μετά από αυτό, ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ!..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1161742050555139&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater

Το facebook, με αυτό το νέο το πρόγραμμα του, το «αναμνήσεις»… Δεν με αφήνει να ξεχνώ τι έγραψα –σαν σήμερα, πέρσι, πρόπερσι, ή πριν από 5 χρόνια… Μου θυμίζει και την Σταυρούλα μας, και τον κ. Ιωάννη Καρδάση μας, και την εν διαστάσει κ. Ελένη, κλπ, κλπ…

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...

Νέο –σημερινό σχόλιο, στο θέμα: «Λυπούμαστε, η σελίδα αυτή δεν είναι διαθέσιμη» (Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014): Ο σχολιαστής του μπλογκ, Τόμ Ευπράξιος είπε... «Οι γνωστοί – άγνωστοι χριστιανο-φασίστες"... Εδώ θα σου κάνω μιά διόρθωση: ελλην-ορθοδοξο-φασίστες είναι το σωστό. (26 Αυγούστου 2016 - 10:50 π.μ. )


stavroula είπε...
Καλο Σαββατοκυριακο.

Σε θυμηθηκα σημερα χρονιαρα μερα με τις φανουροπιτες. 
:D
(26 Αυγούστου 2016 - 8:39 μ.μ.)
P. MICHALOPOULOS είπε...
Καλό σαββατοκύριακο, και σε σας!

Βέβαια, εγώ σας σκέπτομαι κάθε μέρα, και μάλιστα παρακολουθώ (από το ειδικό πρόγραμμα) αν μας επισκέπτεστε… 
Έτσι, είδα και την μεγάλη -την τόσο μακρά απουσία σας -πρόσφατα… Λόγω διακοπών -όπως υπέθεσα, και έτσι δεν στενοχωριόμουν, δεν ανησυχούσα πολύ… [...]
Πιο έντονα όμως -τις μέρες αυτές, με έκανε να σας θυμηθώ το Φ/Β, με αυτό το πρόγραμμα αναμνήσεων που έχει, με το να μου θυμίζει κάθε μέρα τις σχετικές με τον Φανούρη αναρτήσεις μου –παρελθόντων ετών, όπου σε κάποιες από αυτές ήσουν και εσύ μέσα, είτε στον τίτλο, είτε στα σχόλια!
Χαίρετε, καλοί μου φίλοι, να είστε πάντα καλά, που με θυμάστε, και με κάνετε να σας αισθάνομαι σαν να είστε εδώ, δίπλα μου, και όχι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην παραλία της Βιρτζίνια στις Η.Π..Α.!!!..
(26 Αυγούστου 2016 - 9:47 μ.μ.)
http://xairete.blogspot.gr/2016/08/12-2014-26-2016-1050.html

Σχετικό: 
Σημερινό μήνυμα από facebook… 
«Σάββατο, 27 Αυγούστου, o Panagiotis Michalopoulos κοινοποίησε ένα σύνδεσμο… Σαν σήμερα, στις 27 Αυγούστου 2011»
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/242737632432208?pnref=story 

Που λέτε κ. Καρδάση μας, για να συνεχίσουμε εκείνη την κουβέντα για το γιαπί… 

Που λέτε κ. Καρδάση μας, για να συνεχίσουμε εκείνη την κουβέντα για το γιαπί…
Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που αυτές οι τσιμεντοκολόνες πάνω από το σπιτάκι μου, μου είχαν στερήσει την καλή μου την ταράτσα, της -τότε- μονοκατοικίας μου.
Έτσι -από τότε, για να δω ουρανό, έπρεπε να ανεβώ τρεις ορόφους στο γιαπί… Εκεί δηλαδή, στο τέρμα, που μόνο ένας τεχνίτης είχε ανεβεί τότε, όταν τέλειωσε η τσιμεντο-οικοδομή, για να τοποθετήσει την κεραία της τηλεόρασης.
Εγώ, τίποτε! Ήταν άβατο για εμένα αυτά τα ύψη… Είχα και μια σκουριασμένη σκάλα -της κακιάς ώρας, και δεν τολμούσα να την χρησιμοποιήσω.
Φέτος όμως, την έδωσα στον παλιατζή και την αντικατέστησα με κάτι πιο αξιόπιστο, με κάτι το ασφαλές! Είπα μέσα μου: «Τώρα, οι ουρανοί, είναι δικοί σου, Παναγιώτη!» Χα!
Έτσι, πριν από ένα μήνα περίπου, έκανα το προσχέδιο για αυτήν την επιχείρηση.
Ήρθα λοιπόν, εκεί στη γειτονιά σας -κοντά στο μετρό σας, σε ένα εξεταστικό κέντρο και επανέλαβα όλες τις ιατρικές εξετάσεις που είχα κάνει εδώ και μερικά χρόνια (καλοκαίρι του 2010). Καρδιολογικές, αιματολογικές, τα πάντα!
Όλα ήταν φυσιολογικά. Η καρδιά απολύτως εντάξει – το πρώτο από όλα… Όσο για τις τιμές των αιματολογικών εξετάσεων, ο γιατρός που τις είδε απόρησε για το πόσο καλές είναι και με ρώτησε τι φάρμακα παίρνω και έχω τόσο καλά αποτελέσματα. Έμεινε δε εκστατικός όταν του είπα ότι δεν παίρνω ποτέ κανένα φάρμακο, ούτε καν ασπιρίνη!
Έχουμε λοιπόν και καλή πίεση -8.3 με 13, και μάλιστα 
μετρημένη μετά από σκληρή κόπωση, ...
...οπότε, μετά από όλα αυτά, πήρα το θάρρος να ανέβω λίγο πιο ψηλά στην οικοδομή, πιο ψηλά δηλαδή από το επίπεδο της μπετον-πέργκολας του γιαπιού, που είχα ανεβεί πρόσφατα (εκεί που σας καλούσα για καφέ), από εκεί δηλαδή που μπορούσα και έβλεπα τις προάλλες και ένα μικρό κομμάτι του Υμηττού, εκείνη την άκρη του, ψηλά -εκεί στην Τερψιθέα Σουρμένων – Άνω Γλυφάδας.
Σήμερα λοιπόν το απομεσήμερο, μετά από εκείνη την εκδρομή αστραπής που σας έλεγα νωρίτερα, αποφάσισα να σκαρφαλώσω για λίγο και στην κορυφή του γιαπιού μου, εκεί δηλαδή που είναι η κεραία της τηλεόρασης μου.
Κρατήθηκα από αυτήν, έσκυψα προς την οδό Σοφοκλέους, ...

...και δεν πίστευα στα μάτια μου όταν από εκεί μπόρεσα και είδα τη θάλασσα, τον Σαρωνικό…
Μετά, γύρισα και προς τη δική σας την πλευρά, προς τον Άλιμο και –άλλη έκπληξη κι αυτή: Είδα και το λόφο σας με τον εντυπωσιακό βράχο,
το "ύψωμα Πανί", της γειτονιάς σας!
Λέω λοιπόν εγώ τώρα: Εσείς που αν και με περνάτε 5 χρόνια μοιάζετε αφάνταστα πιο κοτσονάτος (φαίνεται εσάς δεν σας έφαγε καμιά…), να έρθετε την επομένη φορά που θα ανέβω κι εγώ τόσο ψηλά, μια μέρα που δεν θα προσέχετε τον Γιαννάκη, και να ανέβουμε μαζί εκεί…
Θα τηλεφωνήσουμε δε, να μας φέρουν -εκεί
ψηλά, και τον καφέ μας! Χα!

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Διονυσιος Κοντιλυκας κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Ομορφες εικονες Ομορφες σκεψεις Ομορφα λογια.
3 ώρες πριν

 https://www.facebook.com/350128045153369/photos/a.350204878479019.1073741828.350128045153369/444687079030798/?type=3&theater
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ;
Panagiotis Michalopoulos 

Ιστολόγιο, «χαίρετε»:
Εμφάνιση 127 αναρτήσεων, με ετικέτα KERI-KERAKI.
ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/KERI-KERAKI
Διονυσιος Κοντιλυκας 

ευχαριστω πολυ παναγιωτη να εισαι καλα
Lora Savva 

ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΚΕΡΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΕΥΠΛΑΣΤΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ....ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΕΡΙ ΛΙΩΝΕΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ...ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ..
Panagiotis Michalopoulos 

1. Lora Savva: «ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΚΕΡΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΕΥΠΛΑΣΤΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ»
- Πού υπάρχει αυτό το κερί, που είναι από μέλισσα και όχι από παραφίνη, την καπνογόνα -για τα μάτια, και καρκινογόνο -για τα πνευμόνια,; Γιατί δεν το έχουν τα παγκάρια;
Panagiotis Michalopoulos 

2. Lora Savva: «ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΕΡΙ ΛΙΩΝΕΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ.»
- Νομίζετε ότι τα αφήνουν να λιώνουν; Ο καντηλανάφτης ή νεωκόρος, βρίσκεται εκεί μπροστά στο μανουάλι –άγρυπνος φρουρός, και στο λεπτό το σβήνει και το ρίχνει από κάτω στο σάκο, για να το εκμεταλλευτούν ξανά στέλνοντας το για ανακύκλωση στον κηροποιό. Άρα…
Panagiotis Michalopoulos 

3. Lora Savva: «ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»
- Από πότε έγινε αυτό; Ποια δικαιολογία προβάλουν οι παπάδες για να σκεπάσουν την εμπορική και μόνο χρήση του κεριού; Χρήση, που δεν υπήρχε στην πρώτη εκκλησία. Χρήση, κλεμμένη μετά, από την κιναιδική βουδιστική λατρεία… Κλεμμένη κι αυτή – με το κερί… Όπως και με τα επίσης βουδιστικά κομποσκοίνια, λιβάνια, καντήλια, φωτοστέφανα, χειροφιλήματα, προσκυνήσεις, και το… κωλοδάχτυλο ευλογίας, χαιρετισμός του Βούδα κι αυτός!
Panagiotis Michalopoulos 

Και δεν μου λέτε, ένας ηλεκτοφωταγωγημένος πολυέλεος (χωρίς έλαιον) δεν συμβολίζει το φως του Χριστού; Πρέπει να έχει κεριά ή καντήλια αντί για λάμπες;
Panagiotis Michalopoulos 

Αλλά αυτή η μαύρη μαγεία, με το κερί… Με αυτό που κάνουν δηλαδή -να του δίνουν μεταφυσικές ιδιότητες… Να φτάνουν και στην αίρεση… Να λένε, ότι καθώς καίγεται το κερί, αυτό καίει και τις αμαρτίες αυτού που το άναψε… Αυτό, είναι το κάτι άλλο…
Είναι αυτό που κάνει αυτήν την λεγόμενη ορθόδοξη εκκλησία μας, να χαρακτηρίζεται σατανική, παγανιστική, διαβολική… Μια θρησκεία, που εξυπηρετεί μόνο την θρησκοληψία και το θρησκεμπόριο, τις φαρδιές τσέπες των παπάδων του γωνιακού μαγαζιού, το παγκάρι του Μαμωνά, τη Σιμωνία του «ιερού» κλήρου μας!..

Διονυσιος Κοντιλυκας 
Ευχαριστω πολυ παναγιωτη για τις πληροφοριες και τις αποψεις σου 
καλο σου βραδυ
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1818568748429587&id=100008294385665

Συγχυσμένη χριστιανικά...
φαίνεται να είναι, η ταλαίπωρη χρήστης Lora Savva… 
Χαρακτηριστική δε, είναι και η πιο πάνω εικόνα...
Αυτή που έχει στο προφίλ της...
 - στον λογαριασμό της -στο facebook, στο (φόντο) εξώφυλλο της!

Η «newsbomb»… Η γνωστή αυτή –διαβόητη ως χριστιανο-πορνο-φυλλάδα (ηλεκτρονική έκδοση), του γέροντα Κώστα Χαρδαβέλα, ξαναχτύπησε… Γράφει σε χθεσινό άρθρο της: «Συγκλονίζει το νέο θαύμα του αγίου Εφραίμ: Έκανε εμετό τον καρκίνο, πίνοντας αγιασμό!»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Παρατηρητήριο Δεξιάς Παλινόρθωσης και Νεοφιλελεύθερης Παράκρουσης
25 λεπτά πριν

ΣΧΟΛΙΑ: 
Γιώργος Καραγιάννης 
Να τον κλάσει την επόμενη φορά.
κατερινα κωνσταντινιδου 

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!
κατερινα κωνσταντινιδου

Pedro Manolo 
Πολύ προβατίλα ρε πούστη μου.  
https://www.facebook.com/osiospasxwn/photos/a.128087230688973.28867.128055710692125/700130530151304/?type=3&theater
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, είπε... 
Τι σημαίνει "έκανε εμετό τον καρκίνο"; Έκανε εμετό τα καρκινικά κύτταρα; 
Είχε καρκίνο στον πνεύμονα και έκανε εμετό τον πνεύμονα;
Είχε καρκίνο στο συκώτι και έκανε εμετό το συκώτι; 
Τι τέλος πάντων συνέβη; 
Καρκίνος αναπτύσσεται, όταν τα καρκινικά κύτταρα είναι περισσότερα από τα φαγοκύτταρα, που έχουν την ιδιότητα να τρώγουν τα καρκινικά. Τόσο απλό. 
Όταν τα φαγοκύτταρα γίνουν περισσότερα από τα καρκινικά, τότε ο καρκίνος θεραπεύεται.
Αλλά πάλι ο εμετός τι σου λέει; 
Έγινε ανάλυση του εμετού και βρέθηκαν καρκινικά κύτταρα; 
Τώρα το θαύμα του αγίου Εφραίμ τι σου λέει; 
Θαύματα οι άγιοι δεν κάνουν, ο Χριστός κάνει. 
Έχει ο αγιασμός από τον άγιο Εφραίμ καμιά ιδιαιτερότητα, που δεν έχουν άλλοι αγιασμοί ή είναι κόλπο πλουτισμού της Μονής με το αζημίωτο βέβαια;

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Κι’ όμως! Η Εκκλησία του Κώλου (όπως βάφτισα -εδώ και αρκετά χρόνια την τοπική μας Εκκλησία, υπάρχει! Έχει μάλιστα και συνώνυμο ιστολόγιο, το… «Κωλοχανείο», σαν πρακτορείο διάδοσης σωρείας -τάχα θαυμάτων (όλα τώρα μαζεύτηκαν), που βέβαια, πάντα «συγκλονίζουν»! Διαβάζω σήμερα (πηγή: lifo. gr): Σταματήστε να συγκλονίζεστε από ψεύτικα θαύματα (15 παραδείγματα απ' την επιδημία υποτιθέμενων ελληνικών θαυμάτων, με αφορμή τη γυναίκα που έκανε εμετό τον καρκίνο πίνοντας αγιασμό.)

Νέο –σημερινό σχόλιο, στο θέμα: «Λυπούμαστε, η σελίδα αυτή δεν είναι διαθέσιμη» (Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014): Ο σχολιαστής του μπλογκ, Τόμ Ευπράξιος είπε... «Οι γνωστοί – άγνωστοι χριστιανο-φασίστες"... Εδώ θα σου κάνω μιά διόρθωση: ελλην-ορθοδοξο-φασίστες είναι το σωστό. (26 Αυγούστου 2016 - 10:50 π.μ. )

Panagiotis Michalopoulos
Χθες στις 10:26 π.μ.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Ο Άγιος Φανούριος, φανερώνει…
Ο Άγιος Σώστης σώζει…
Ο Άγιος Ελευθέριος ελευθερώνει…
Ο Άγιος Προκόπιος φέρνει προκοπή (ευχή στο μυστήριο του γάμου)…
Ο Άγιος Ευτύχιος φέρνει ευτυχία…
ΥΓ
Το ρύζι δε, ριζώνει το ζευγάρι που παντρεύεται…
Χα!
Συμπέρασμα:
Θρησκεία μαύρης μαγείας και βουντού!
 

Panagiotis Michalopoulos 
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Τι να την κάνεις μια τέτοια ορθόδοξη τάχα, μια τέτοια χριστιανική τάχα θρησκεία;
Μια τόσο χαζή, και ανόητη, δοξασία…
Αυτήν με τον Άγιο Φανούρη και το σόι του;
Και να την χέσεις ακόμα –που λέει ο λόγος, αξία της δίνεις, και τιμή που ασχολείσαι –έστω και έτσι, μαζί της!
http://xairete.blogspot.gr/2016/08/blog-post_77.html
 

Aggelos Samaras 
Όλα είναι θέμα πίστης Το πρόβλημα σου όμως δε κατάλαβα ποιο είναι Και που αποσκοπείς Δείξε και την ίδια ευαισθησία με άλλες θρησκείες Για να έχω μια πιο σαφή εικόνα Των γραφομένων σου
Panagiotis Michalopoulos

1. «Όλα είναι θέμα πίστης»
- Ποιας πίστης; Αυτής του Χριστού; Του ευαγγελίου; Των αποστόλων; Των πρώτων χριστιανών; Ή των αρχαίων ελλήνων παγανιστών;
Panagiotis Michalopoulos 

2. « Το πρόβλημα σου όμως δε κατάλαβα ποιο είναι. Και που αποσκοπείς»
- Αποσκοπώ στο να αναδείξω την κακοδοξία των προβληματικών, των ανόητων, των τάχα πιστών ανθρώπων.
Panagiotis Michalopoulos

 3. «Δείξε και την ίδια ευαισθησία με άλλες θρησκείες. Για να έχω μια πιο σαφή εικόνα Των γραφομένων σου.»
Έχω δείξει την ίδια ευαισθησία, και με όλες τις άλλες θρησκείες. Πες μου ποια θες, για να σε παραπέμψω σε σχετικά μου σχόλια, και να αποκτήσεις την εικόνα που επιθυμείς.
Panagiotis Michalopoulos 

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Άλλο η τιμή του Αγίου Φανουρίου, και άλλο η «θρησκευτικότητα της Φανουρόπιτας.».
Ο Άγιος Φανούριος λοιπόν, δεν είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη λειτουργική και ασκητική παράδοση της Εκκλησίας μας, αλλά το ακριβώς αντίθετο, είναι συναπτόμενος και συνεχιστής αυτής…
π. Αντώνιος Χρήστου
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Δεν είναι αποκομμένος!
Είναι μέρος κι αυτός της σατανικής εκκλησίας της Ελλάδος, που τον έχει να φανερώνει απλά και μόνο διότι τον λένε Φανούρη…
Της εκκλησίας, που δέχεται το ρύζι στους γάμους, διότι αυτό… ριζώνει!
Της εκκλησίας, στην οποία πιστεύουμε ότι ο Άγιος Σώστης σωζει, ο Άγιος Ευτύχιος φέρνει ευτυχία, και ο Άγιος Προκόπιος (ευχή στο μυστήριο του γάμου) φέρνει προκοπή!
Δεν είναι αποκομμένος!
Μέρος κι αυτός της Εκκλησίας της απάτης, με το λεγόμενο άγιο φως Ιεροσολύμων, με την λατρεία των παπικής προέλευσης κοκκάλων, με την προσκύνηση της παντόφλας του γέροντα Παΐσιου, ή της ανταλλακτικής βρακοζώνης του αγίου Ιωάννου του ρώσου, κλπ.
Της εκκλησίας τέλος, που προβάλει για λατρεία και προσκύνηση εικόνες «φανερωμένες», εικόνες «αχειροποίητες», εικόνες που «κούνιουνται» που «δακρύζουν», που «ματώνουν», εικόνες «θαυματουργές» βέβαια, όπως και η παπική «Μεγαλόχαρη» της Τήνου, η σκεπασμένη με ένα σωρό μπιχλιμπίδια!
Χαίρε, ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία! Χαίρε Εκκλησία… βουντού!

Myrto Drakopoulou 

Καλά τα λέτε αλλά δεν αφήνετε τους πιστούς να πιστεύουν ότι θέλουν? Δεν κάνουν κακό σε κανέναν. Αυτό που εμένα με φοβίζει και με ανησυχεί είναι ο ισλαμικός φονταμεταλισμός που θέλει να σκοτώσει όλους τους απίστους και να σκλαβώςει όλες τις γυναίκες με αμπάγια, μαντίλες και τσαντόρ!!!!

Panagiotis Michalopoulos

Αρχειακό:
(Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014)
Λυπούμαστε, η σελίδα αυτή δεν είναι διαθέσιμη
http://xairete.blogspot.gr/2014/12/blog-post_85.html
 


Panagiotis Michalopoulos 

Αρχειακό:
(Δημοσίευση : 29 Νοεμβρίου 2007)
Θέμα: «Πας μη Παΐσιακός, είναι αιρετικός»
Και η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ όλων αυτών που εκμεταλλεύονται τον γέροντα Παΐσιο είναι ότι σε υποχρεώνουν να τον πιστέψεις σαν αλάθητο σε όσα είπε ή είπαν ότι είπε, διαφορετικά σε κατατάσσουν στους αιρετικούς, αφού λένε δεν παραδέχεσαι ΟΛΕΣ τις απόψεις ενός ΑΓΙΟΥ της Εκκλησίας μας!!!
Και ποιοι τα λένε αυτά (ότι «πας μη Παΐσιακός, είναι αιρετικός»);
Τα λένε κάποιες «ομάδες», λαϊκών κυρίως, ύποπτης προέλευσης που εμφανίστηκαν πρόσφατα και δρουν με τις ευλογίες υψηλά ισταμένων εκκλησιαστικών προσώπων, ομάδες - σφουγγοκωλάριοι της Δεσποτοκρατίας αλλά και υποστηρικτές της ομοφυλοφιλίας στον εκκλησιαστικό χώρο!!!..
http://xairete.blogspot.com/2009/01/blog-post_9296.html

Panagiotis Michalopoulos 

Να γιατί και οι χουντικοί πρέπει να έχουν τον «άγιο» τους!!!
http://xairete.blogspot.gr/2013/04/21_21.html

Panagiotis Michalopoulos

Αυγουστίνος Καντιώτης:
«Έξω οι κύνες…» (Αποκάλυψη Ιωάννη), ...
έξω οι κίναιδοι παπάδες!
Λέμε όχι στην Εκκλησία των πούστηδων παπάδων -δεσποτάδων!
http://xairete.blogspot.gr/2016/08/bill-chouliaras.html


Panagiotis Michalopoulos 
Εκκλησιαστικοί ταγοί που ανέχονται ακόμα σήμερα να κανακίζονται από κάθε είδους καθεστώτα με τιμές αρχηγού κράτους, παράσημα, τιμητικά διπλώματα, φανφάρες και πρες κόνφερανς, αρνούνται επίσημα το Xριστό, χωρίς καν να το υποψιάζονται. Tο νόημα του χριστιανισμού βρίσκεται στην εξουθένωση μέχρι θανάτου. Aν αυτό δεν το ενσαρκώνουν αδιάλειπτα όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους πνευματικούς οδηγούς των χριστιανών, τότε έχουμε πλέον κακόγουστη θεατρική παράσταση και όχι εφαρμοσμένο χριστιανισμό. Διότι χριστιανισμός σημαίνει αφάνεια, αυτοαπόκρυψη και εξαφάνιση κάθε προσωπικής εκδήλωσης
(πρώην Μητροπολίτης Κοζάνης Αμβρόσιος)

Panagiotis Michalopoulos 

Είναι οι ντόπιοι χριστιανο-φασίστες, είναι οι χριστιανο-Ταλιμπάν της Ελλάδας… Οι οπαδοί κυρίως, του κωλογερο-καλόγερου Παΐσιου… Αυτοί, που δεν θέλουν το τζαμί!
Σχετικό – αρχειακό:
(Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015)
Panagiotis Michalopoulos:
1. Άλλος απειλούσε ότι θα με θάψουν κάτω από όγκους χώματος για αυτήν την ασέβεια μου στον άγιο.
2. Άλλος ότι με εμένα θα αναγκαστούν να πάνε φυλακή για φόνο.
3. Ένας τρίτος δε, ότι θα μου ανοίξει μια τρύπα στο κεφάλι!
http://xairete.blogspot.gr/2015/02/panagiotis-michalopoulos-1-2-3.html

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1160120897383921