Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Άλλη μια επίκαιρη, περσινή -«σαν σήμερα» ανάρτηση μου, μου θύμισε το facebook… (Ο υπέρβαρος Αι-Βασίλης....παιδί της coca cola δεν έχει καμία σχέση με τον Μέγα Βασίλειο.)

Ο Panagiotis Michalopoulos κοινοποίησε μια παλιότερη δημοσίευση.
3 ώρες πριν
Η Ελλάδα Ξυπνάει
27 Δεκεμβρίου 2015
Ο υπέρβαρος Αι-Βασίλης....παιδί της coca cola δεν έχει καμία σχέση με τον Μέγα Βασίλειο.
Ο υπέρβαρος Αϊ-Βασίλης με τα ροδοκόκκινα μάγουλα, τη λευκή γενειάδα και κόκκινο-άσπρο κοστούμι δεν είναι τίποτα άλλο από το διαφημιστικό... παιδί της Coca Cola. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Άγιος Βασίλης γιορτάζει φέτος τα 79α γενέθλιά του: ο σχεδιαστής του, Χέιντον Σάντμπλομ, τον δημιούργησε το 1931. 
Ο σχεδιαστής του Αϊ-Βασίλη, Χέιντον Σάντμπλομ, τον δημιούργησε το 1931 κατά παραγγελία της Coca Cola.
Η διαφημιστική καμπάνια ήταν τόσο επιτυχημένη, που η μοντέρνα εικόνα του αγίου των Χριστουγέννων έκανε τον γύρο του κόσμου και καθιερώθηκε!
Τόσο για τους Έλληνες όσο και τους λοιπούς ορθόδοξους λαούς, ο Αϊ-Βασίλης είναι ο Μέγας Βασίλειος, που έζησε στην Καππαδοκία και αφιέρωσε σχεδόν όλη του τη ζωή στους συνανθρώπους του. Και η εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου ουδεμία σχέση έχει με αυτή που κυριαρχεί σήμερα: ήταν ψηλόλιγνος, με μαύρα μάτια, μελαψός και με γένια», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μηνάς Αλεξιάδης. Εκτός ελληνικών εθίμων είναι και η ανταλλαγή δώρων τα Χριστούγεννα.
Τα Ελληνόπουλα συνήθιζαν να ανοίγουν τα δώρα τους την 1η Ιανουαρίου, την ημέρα δηλαδή της γιορτής του Μεγάλου Βασίλειου. Πάντως, την περίοδο των γιορτών, οι αγορές παιχνιδιών στη χώρα μας φτάνουν στο 50% του συνόλου των ετήσιων αγορών, όταν τους υπόλοιπους μήνες το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 5% και το Πάσχα το 10%!
Εμπορικό τρικ με δέλεαρ τα... αυθεντικά Χριστούγεννα είναι και το Ροβανιέμι ή αλλιώς το χωριό του Αϊ-Βασίλη, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο φινλανδικός τουριστικός οργανισμός. Μάλιστα, οι Φινλανδοί έχουν «βουτήξει» για τα καλά στο μάρκετινγκ με αποτέλεσμα να βάζουν τον Άγιο Βασίλη να κάνει υπερωρίες μοιράζοντας δώρα εις διπλούν: στις 25 Δεκεμβρίου αλλά και την 1η Ιανουαρίου, ώστε να κρατά περισσότερες ημέρες η τουριστική περίοδος.
ΣΧΟΛΙΑ:
Senti Stavroula Tsili 

AFTOS O AI VASILIS INE TON AMERIKANON TIS KOKA KOLAS KE TIS KATANALOSIS OLA TA PSEFTIKA KE TA VROMIKA O DIKOS MAS INE AGIOS VASILIS
OHI AI VASILIS

27 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:23 μ.μ.
Γεράσιμος Μπαλτσαβιάς
Γεράσιμος Μπαλτσαβιάς Ο άγιος μαϊμού!
31 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:39 π.μ.
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ -ΣΗΜΕΡΙΝΑ:
Barbara Daferera 

Καλημερα Παναγιωτη!!!!
Καμμια σχεση με τον εμπορικο Αι Βασιλη!!
20 λεπτά πριν
Panagiotis Michalopoulos 

Έτσι είναι! 
Ο ένας είναι Άγιος δικός μας, και ο άλλος είναι ένα αμερικανικό κατασκεύασμα!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1277696618959681

Δεν υπάρχουν σχόλια: