Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Το facebook, μου θύμισε, ένα σχόλιο μου (Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014), σαν σήμερα…

Panagiotis Michalopoulos
Νομίζω ότι δεν τίθεται πλέον ζήτημα ηθικής τάξεως, σχετικά με το δίλημμα αυτό: σχέση πριν το γάμο, κλπ!
Και τούτο διότι έτσι που έχει καταντήσει σήμερα το μυστήριο του γάμου, είναι αυτό το ίδιο –κατά τη διάρκεια του, μια κανονική … σχέση! Και τι σχέση, ε, όταν από τη γύμνια, το θράσος και την ξετσιπωσιά (εμπορική γαρ πράξη για τους ιερείς) μετατρέπεται ο ναός σε… σκέτο μπουρδέλο!
http://xairete.blogspot.gr/2014/12/blog-post_75.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας Κανόνας της Εκκλησίας μας (ο κς΄ του Μ. Βασιλείου) λέγει:

"Η πορνεία γάμος ουκ εστιν, αλλ' ουδέ γάμου αρχή. Ώστε, εάν η δυνατόν τους κατά πορνείαν συναπτομένους χωρίζεσθαι, τούτο κράτιστον. Εάν δε στέργωσιν εκ παντός τρόπου το συνοικέσιον, το μεν της πορνείας επιτίμιον γνωριζέτωσαν, αφιέσθω δε, ίνα μη χείρον τι γένηται". Δηλαδή:
Όσοι συνοικούν πρό του γάμου (δηλ. πορνεύουν) να μην παντρεύονται, γιατί η πορνεία δεν είναι γάμος, ούτε αρχή γάμου. Αλλά και εάν ακόμη παντρευτούν, να χωρίζονται. Αν όμως οι πορνεύσαντες δεν επιθυμούν τον χωρισμόν και παντρευτούν, τότε να επιτιμώνται ως πόρνοι και να μένουν χωριστά για 7 χρόνια, χωρίς να πορνεύουν με άλλους και μετά τα 7 χρόνια να συνέρχωνται.

Οι κληρικοί μας ακολουθούν τον Κανόνα αυτόν; Και βεβαίως ΟΧΙ. Τα γαμοβαπτίσια δίνουν και παίρνουν, γιατί ο Χρυσός έχει μεγαλύτερη αξία από τον Χριστό.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε, φίλτατε!
Καλό σας, βράδυ!