Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Facebook… Δυο οφειλόμενες απαντήσεις μου: 1. Προς Georgios Vlachakis, και 2. Προς Anna Manousakh.

Ο Panagiotis Michalopoulos κοινοποίησε τη δημοσίευσή του.
Μόλις τώρα
Κύριε Georgios Vlachakis,
Βγάλατε, όπως λέτε στο προφίλ σας, την πατριαρχική σχόλη της Κρήτης. Ποιου πατριάρχη σχολή είναι αυτή; Του οικουμενιστή και φιλοπαπικού πατριάρχη Αλεξάνδρειας; Αυτού του πατριαρχείου που εδώ και αρκετά χρόνια πριν, με είχε απειλήσει ακόμα και για τη ζωή μου; Η κατάληξη όμως ήταν ότι απειλήθηκε από τον θεό ο ίδιος ο κουκουλοφόρος μητροπολίτης που με απειλούσε. Και έφαγε κλωτσιά, και από το Γιοχάνεσμπουργκ βρέθηκε στη Ζιμπάμπουε.
Όπως βλέπετε, δεν φοβάμαι, δεν πτοούμε από τις φοβέρες, από τους Ταλιμπάν της Εκκλησίας μας.
Και πάτε λοιπόν για παπάς, υποθέτω.
Αλλά δεν μάθατε -εκεί στη σχόλη, ποια είναι η ορθοδοξία, και ποια η κακοδοξία; Ποια είναι τα πραγματικά ιερά και όσια της εκκλησίας μας και ποια τα παγανιστικά και ειδωλολατρικά;
Φαίνετε ότι έτσι είναι. Και γι αυτό, εσείς είστε αυτός που βλασφημεί, ως υπερασπιζόμενος τα δεύτερα, δηλαδή την κακοδοξία και τον παγανισμό. Και κάποιος πρέπει να σας σταματήσει με ένα «ανάξιος» στην χειροτονία σας, ώστε να μην κάνετε μεγαλύτερο κακό στην εκκλησία γινόμενος και εσείς ένας τέτοιος κακός ιερέας!
Και δεν μας πτοούν οι απειλές σας, όπως δεν πτοήθηκε και ο Κύριος μας, όταν εκφώνησε εκείνα τα φοβερά «ουαί» του, προς τους Γραμματείς και Φαρισαίους, προς το εκκλησιαστικό κατεστημένο εκείνης της εποχής. Όπως πέταξε και τους εμπόρους τότε από το ναό!
Αν λοιπόν τώρα σας ενοχλεί το ότι διαμαρτύρομαι με ιερή αγανάκτηση και σατιρίζω τα κακώς κείμενα, όπως π.χ. το ότι προσκυνάμε ό,τι μας στέλνει το Βατικανό, ό,τι λείψανα τάχα αμφιβόλου γνησιότητας και ύποπτης προέλευσης, ή το ότι προσκυνάμε τα παπούτσια διαφόρων αγίων, τις παντόφλες τους, τα γυαλιά τους τα σώβρακα και τις φανέλες τους…
Αν ενοχλείστε λοιπόν και σκανδαλίζεστε, ως αδαής, ή ως φανατικός, ή ως αισχρά διαπλεκόμενος κι εσείς με το φαύλο παπαδαριό, τότε μη με διαβάζετε. Μη θέλετε να είστε φίλος μου στο facebook, ή μπλοκάρετε με.
Πάντως αν είχατε κάποια σοβαρά, σωστά, ορθόδοξα και εκκλησιαστικά επιχειρήματα, δεν θα καταφεύγατε σε απειλές και παληκαρισμούς, σε προσπάθεια φίμωσης μου. Θα με αντιμετωπίζατε διαλογικά, όπως έκανε και ο Χριστός με όσους είχαν αντιλογία σε αυτόν. Αλλά φαίνεται ότι δεν έχετε επιχειρήματα. Δεν σας δίδαξαν ορθοδοξία εκεί στη σχολή. Παπαδιλίκι σας δίδαξαν, το πώς να βγάζετε όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα αφελών ανθρώπων.

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1261583743904302?pnref=story

Panagiotis Michalopoulos 
9 ώρες πριν
ΦΩΣ, «ΦΑΝΑΡΙ»… 
Η… «παστρικιά», κ. Anna Manousakh, δέχεται, στον «οίκο» της. 
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1248120945250582
 Anna Manousakh

Δεν υπάρχουν σχόλια: