Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ποια είναι η πηγή αυτού του άρθρου;

Ποια είναι η πηγή αυτού του άρθρου;
ΔΙΑΒΑΖΩ:
1. Το ξεκίνησε -χωρίς να αναφέρει πηγή, η σελίδα «Ελλάς –ορθοδοξία», του Δ. Σωτηρόπουλου, η hellas-orthodoxy.blogspot.gr  (τίτλος: π. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ «ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ» ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ).
Που μπορεί κάλλιστα και να το έβγαλε από τα άντερα της, διότι το πρόσωπο αυτό κομματίζεται προς ίδιον όφελος, και θα έχει συμφέρον να βγάζει παραμύθια, να προσελκύει οπαδούς και ψήφους.
2. Από αυτήν την σελίδα, το αντέγραψε η «ηλιαχτίδα». iliaxtida.wordpress.com (τίτλος: π. Φιλόθεος Ζερβάκος–οδηγίες για «ξεμάτιασμα» μικρών παιδιών)
3. Ακολούθησε η σελίδα «χώρα του αχώρητου», choratouaxoritou.gr (τίτλος: Πως θα ξεματιάζετε τα μικρά παιδιά. Π. Φιλόθεος Ζερβάκος)
4. Και κατέληξε να το διαβάσω τώρα και εγώ, στη νέα του αντιγραφή -από τη «χώρα του αχώρητου». 

Τώρα, στο facebook, στο χρονολόγιο του φίλου μου ιερέα, του πατρός Xristos Konstantinos Stampoulis (έχουμε 56 κοινούς φίλους), όπου και το διάβασαν μαζί μου, και οι 1.151 δικοί του φίλοι... Και 25 περίπου από αυτούς, δήλωσαν ότι τους άρεσε! 
Κανένα σχόλιο, μόνο το δικό μου πριν από λίγο:
Panagiotis Michalopoulos
Ποια είναι η πηγή αυτού του άρθρου;

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=361745387550191&id=100011441982206&pnref=story
 

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Και απορώ και λέγω: 

Είναι λοιπόν τόσο εύκολο να διαδοθεί ένα ψέμα και να γίνει πιστευτό, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, αμέτρητες φορές, και με τις τάχα προφητείες του γ. Παΐσιου;
Είναι δυνατόν να εμφανίζουν έναν άγιο άνθρωπο, τον αείμνηστο π. Φιλόθεο Ζερβάκο, που διατέλεσε και ηγούμενος της μονής Λογγοβάρδας Πάρου, να τον εμφανίζουν σαν γελοία ξεματιάστρα, σαν την Γεωργία Βασιλειάδου στην κωμωδία «η κυρά μας, η μαμή»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: