Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Καλημέρα σας! Και οι πιο πρόσφατες (μιας εβδομάδας) αναρτήσεις μου (σε μορφή τίτλος -λινκ), στο ιστολόγιο μου -το «χαίρετε», είναι…

Τέρατα και σημεία συμβαίνουν, και στην «ιερή» μητρόπολη της Πάτρας, η οποία έχει κι αυτή τα πολλά και διάφορα καρναβαλικά άρματα της, όπως… 1. Ένα κατασκεύασμα -κουτί, με μια παπική μαλακία μέσα, τάχα την κάρα (κράνα) του Αγίου Ανδρέα… και 2. Χθες μάλιστα, σε έναν άλλο ναό της ίδιας μητρόπολης, στην Κοιμήση της Θεοτόκου Οβριάς, είχαν αγρυπνία όπου το επίσης μαλακισμένο ποίμνιο, προσκύνησε (μεταξύ άλλων) και μια μεταχειρισμένη καπότα… ε… μια κατουρημένη κιλότα, ε… λάθος… μια ιερή παντόφλα -ήθελα να πω… Αυτήν, του οσίου Παταπίου, δώρο στη μητρόπολη από την ομώνυμη μονή –καλλιγραφίας, στο Λουτράκι! (φωτο)


Υπάρχει μια επίσημη εκκλησιαστική ιστοσελίδα (βλάσφημη, όπως αποδεικνύεται), με τίτλο «Άγια Μετέωρα – Holy Meteora». Αναφερόμενη λοιπόν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, γράφει: 1. Δεν είναι ξενόφερτο έθιμο, αλλά ελληνικό –ορθόδοξο- βυζαντινό έθιμο, συμβολίζει δε… τον Χριστό! 2. Τον ίδιο συμβολισμό έχουν και οι κεντρικοί πολυέλαιοι στο κάθε ναό, που και αυτοί, έχουν σχήμα δέντρου! (σ.σ. Τι λέει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μετεώρων, για όλα αυτά τα κακόδοξα, τα παγανιστικά της σελίδας;)


Ανθρώπινες, τρυφερές εικόνες: Ο μικρούλης, η μπανιέρα στα μέτρα του (μπορούσε να ήταν και λίγο πιο ευρύχωρη), και το νερό (με οικονομία κι αυτό) για το πρώτο του μπάνιο! Χλιαρό βέβαια, διότι είναι και χειμώνας - Χριστούγεννα!


Εντάξει! «Δημοπρατήριο, και Γιουσουρούμι» - παλιό ρεμπέτικο: «Όλοι οι παλαβοί είναι απέξω, και οι γνωστικοί μεσ’το Δαφνί!


Δυο σχετικές ετικέτες: 1. «MAGIKES-EIKONES-THAYMATOYRGA-KARVOYNA», και… 2. «Agiografies-Monkey.Business»


Όλοι εμείς, οι σοβαροί άνθρωποι… Που έχουμε σπουδάσει σε βάθος, από πολύ νεαρή ηλικία, όλους αυτούς τους ήρωες… Μόνον εμείς, μπορούμε -με πολύ αυξημένο το σχετικό απαιτούμενο κύρος… Να αποφανθούμε για την ιστορικότητα τους, για την αυθεντική παρουσίαση τους, σε όλες αυτές τις σχετικές εικόνες με τις λεζάντες τους. Έτσι, μπορούμε να βεβαιώσουμε όλο το φιλομαθέστατο κοινό, πως έχουμε ακλόνητα ιστορικά στοιχεία, για πολλά από αυτά τα πρόσωπα… Ακόμα, και για την τόσο αμφισβητούμενη ύπαρξη αυτού του δράκου του αγίου Γεωργίου… Την εικόνα του δράκου, την οποίαν εγκρίνει ως απόλυτα αληθή –ακόμα και αυτή ταύτη, η ίδια η Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια… Αυτήν την σχετική επιστημονική μελέτη, έχω την εξαιρετική τιμή σήμερα, να σας την παρουσιάζω -με μεγάλη συγκίνηση, και για πρώτη φορά!


Σκίτσα με ιερό συμβολισμό, σκίτσα που μιλάνε… Εδώ, σας έχω απόψε -για παράδειγμα, δυο εξώφυλλα, από τη μεγάλη συλλογή μου σε κόμιξ: 1. Αριστερή εικόνα, ο μεγάλος έξυπνος αρχηγός, και 2. Δεξιά… το μικρό χαζό ορθόδοξο ποίμνιο!


Το σημερινό κήρυγμα, του ιστολογίου «χαίρετε».


Το ξέρετε ότι αυτή η «Αννούλα του χιονιά», που γιορτάζει «στου Δεκέμβρη τις 9», τιμά την Σύλληψή της αγίας Άννας, της γιαγιάς του Χριστού; Τότε δηλαδή που η γριά πλέον αγία Άννα, έμεινε έγκυος στην Παναγία, την μητέρα του Χριστού… Από συνεύρεση, με τον επίσης γέρο σύζυγο της, τον Ιωακείμ. Υπάρχει δε και σχετική εικόνα (φωτο) με τίτλο «η Σύλληψη της αγίας Άννας» (πρώτη γιορτή), όπου φαίνεται και το επίσης θαυμαστό, ότι έκαναν σεξ πάνω από τα ρούχα τους, και όμως έπιασε!


Είναι φοβερό, αυτό που συναντώ στο facebook! Κάθε μέρα, κάθε ώρα, θα συναντήσω και μια κατσαρίδα μασκαρεμένη σε άνθρωπο, με ένα θρησκευτικό προφίλ (ορθόδοξο –χριστιανικό τάχα). Κατσαρίδα (παλαιού ή νέου εορτολογίου), που βγαίνει στην επιφάνεια διαδικτυακά, και μιλάει για αγιωτικά θέματα… Π.χ. για καντήλια, για φως, και για φωτισμό… Και που όταν εγώ τολμήσω να γυρίσω τον διακόπτη για να φωτιστεί μια συζήτηση μας, τότε οι κατσαρίδες αυτές τρελαίνονται –πανικοβάλλονται -που λάμπει η αλήθεια… Και δεν ξέρουν σε ποια σκοτεινή τρύπα να τρέξουν γρήγορα, για να κρυφτούν! Έχω καταγράψει, χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις!


Πώς την κατάντησαν έτσι, την Παναγία μας; Τάχα, ότι είναι φωτοστέφανο… Και τις έβαλαν όλα αυτά τα κέρατα, γύρω –γύρω… Ή φτερά ινδιάνου, ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, ότι της έκαναν για την γελιοποίηση της! Ο παπα-Λάμπρος Χριπάτσιος (φωτο), που την έβαλε σαν διακόσμηση στο προφίλ του, μας λέει ότι είναι… η «Παναγία η Κοσμοσώτειρα!»


Αγιογραφικά επιτεύγματα: Αποκαλύπτεται ξαφνικά, μια μέχρι τώρα άγνωστη πτυχή, της μάχης του αγίου Γεωργίου εναντία στον δράκο. Είναι η φάση όπου ο Άγιος έχει ανατρέψει το τέρας, και ετοιμάζεται να του καρφώσει το ακόντιο στο στόμα… Τη στιγμή αυτή (εδώ είναι το νέο), ο δράκος, έχει πιάσει με την ούρα του το αριστερό μπροστινό πόδι του αλόγου, προσπαθώντας έτσι να ανατρέψει κι αυτός με τη σειρά του τον άγιο και να τον ρίξει κάτω… Το άλογο όμως σώζει την κατάσταση, αφού το βλέπουμε να σηκώνεται στα δυο πισινά του πόδια, με αποτέλεσμα να σέρνεται το τέρας με τη πλάτη στο έδαφος, έρμαιο, στο στόχαστρο του καβαλάρη αγίου… (σημείωση: Το σενάριο, δεν προβλέπει -για αυτόν τον δράκο, να έχει τόσο μεγάλα φτερά, ώστε να μπορεί και να πετάει… Ούτε και να μπορεί να βγάζει φωτιά από το στόμα…)


Ο πατήρ χρήστης «FrTheodoros Alamanos», δεν απάντησε ακόμα στο σχόλιο μου (2 ώρες πριν)


Η Ορθοδοξία σήμερα - φτωχαδάκια και λεφτάδες : 1. Στην άκρη αριστερά –στο περιθώριο, ο φτωχός Χριστός –άστον αυτόν... 2. Στο μέσον δε, τα κεντρικά πρόσωπα, οι λεφτάδες… Α) μια μικρή φωτογραφία του καλογέρου Παΐσιου – γνωστού μεγαλο-βιομηχάνου θαυμάτων… Χαμηλά, για να τον ασπάζονται και παιδιά που τους αρέσουν τα παραμύθια του. Β) Πάνω από αυτόν, δεσπόζει σε μεγάλο κάδρο, ο δικός μας ο Τραμπ-Άκουλας… Ο πάτερ Πορφύριος που έκαψε λένε το καλύβι του, αλλά οικοδόμησε ένα Χίλτον, ένα οικοδομικό μεγαθήριο στο κτήμα του, εδώ στο Μήλεσι… (κτήριο, που το κόστος του υπολογίζεται σε κάποια σεντούκια με λίρες, που βρήκε λένε ο παπα-μάγος, της Μαλακάσας)


Τα μυστικά της τέχνης: Πώς κατασκευάζεται (ξαπλωτός στην αρχή), ένας Χριστός Μητροπολίτης…


Θαύμα – θαύμα: Πιστός χριστιανός, που έμεινε όλη νύχτα μόνος στο ναό για να προσευχηθεί, τον πήρε κάποια στιγμή ο ύπνος στην καρέκλα του… Πετάχτηκε όμως ξαφνικά όρθιος… Τον ξύπνησαν, κάτι ομιλίες… Ο ναός όμως ήταν εντελώς άδειος… Πρόσεξε τότε καλυτέρα, και ανακάλυψε ότι οι εικόνες μιλούσαν μεταξύ τους! Και μάλιστα, για ένα μέγα δογματικό, εκκλησιαστικό, και θεολογικό ζήτημα! Δείτε όλους τους εικονικούς διαλόγους, ακριβώς όπως τους κατέγραψε ο ίδιος με το κινητό του… (σ.σ. πού είναι λοιπόν όλοι αυτοί που μας κατηγορούν ότι οι εικόνες μας είναι άψυχα ξύλινα αντικείμενα; Ε;)


Αν και κακάσχημος, είναι τελικά και τυχερός με τις γυναίκες ο παπούλης… Είναι και ικανός: Μπορεί, και χωρίς τα γυαλιά του! (Αυτός, είδε και το φως το αληθινό: δες την δεύτερη φωτο.)


Σπάνιες, θαυματουργές εικόνες… Εικόνες, που μιλάνε και που τραγουδάνε… Αυτή ειδικά, έχει ρυθμιστεί και κουρδιστεί κατάλληλα, ώστε να μπορεί να παίζει το τραγούδι «ένα βράδυ στην Καστέλλα»… Και με τη φωνή μάλιστα, του αξέχαστου Βασίλη Αυλωνίτη! (είναι ζωντανή η πίστη μας) Χα!


Δεν υπάρχουν πρόσωπα στην εικόνα… Στις θέσεις τους, βλέπει κανείς μόνο δυο μαύρες τρύπες, δυο μουτζούρες. Αυτό, τις κάνει να είναι πιο μεγάλης σημασίας, σπάνιες, ξεχωριστές… Είναι η κατηγορία εκείνη των εικόνων, με την οποίαν μετρά κανείς την πίστη του. Αν δεν έχει αρκετή πίστη, βλέπει αυτήν την σκοτεινιά. Το ίδιο γίνεται και με το ανάγλυφο πρόσωπο του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου. Τα πρόσωπα όμως φωτίζονται, εμφανίζονται θαυματουργικά, και σε τέτοιο βαθμό, ανάλογα με τα χρήματα που θα ρίξεις στο παγκάρι του ναού! (είναι ζωντανή η θρησκεία μας) Χα!


1. Πρώτη φωτο: Η Αγία Υπομονή, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, όπως εμφανίστηκε στον οδηγό του ταξί, στο αγώι της προς το Λουτράκι… Όπως δηλαδή είχε αγιογραφηθεί βυζαντινά, στο σπήλαιο του Οσίου Παταπίου… Εκεί -στο βουνό, πάνω από το καζίνο… 2. Δεύτερη φωτο: Η Αγία Υπομονή, όπως εμφανίστηκε στα καλλιστεία του ΑΝΤ1


Παπάδες...


Πολλοί ορθόδοξοι αγιογράφοι, μοιάζει να φτιάχνουν φιγούρες του θεάτρου σκιών… Εικόνες κατάλληλες, πιο πολύ σαν εργαλεία για καραγκιοζοπαίχτες, παρά για λατρεία στους ναούς… Μοιάζουν δηλαδή, το ίδιο ξύλινες… Έτσι, βλέπουμε πάντα, ότι το ένα χέρι του εικονιζόμενου πρόσωπου, είναι ζωγραφισμένο σε στάση κάποιου συμβολισμού. Κυρίως, σαν να κάνουν κάτι με τα δάχτυλα… Κάτι περίεργο, σαν να ευλογούν τάχα… Αν είναι δυνατόν, με αυτό το… @@@@δάχτυλο! Εδώ, στη φωτο, ο εορταζόμενος αύριο Άγιος Νικόλαος, με νόημα χεριού, σαν να λέει, σαν να τραγουδάει το… «έλα στον παππού»! Σε κάποια κοπελιά προφανώς, που πάει να τον προσκυνήσει, να τον ασπαστεί!


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...


Τα θαύματα, του πρώην καπνεργάτη και μετέπιπτα καλογέρου Παΐσιου. (εδώ, τα… «Άπαντα»)


Παλιές, αξέχαστες –παραδοσιακές κομπανίες. Εδώ, οι εγχώριοι «μάγκες με τα μαύρα», το ανεπανάληπτο «τρίο κατάρα», στο αγαπημένο τους ρεφραίν… (δες τον στίχο, στη δεύτερη φωτο)


1. Από το να είσαι ένας κοινός μποέμ λαϊκός, στον κόσμο, με έναν τεράστιο σκύλο της βίλας σου, να τον βγάζεις βόλτα, και να ουρεί και να κοπρίζει στο πάρκο και στην πλατεία… 2. Καλυτέρα να είσαι ένας Άγιος μοναχός στο άγιο όρος, να έχεις εκεί -στο κοινόβιο μοναστήρι, και μια θαυματουργή εικόνα -μεγάλη σαν καθρέφτη τρίφυλλης ντουλάπας, για να την βγάζεις βόλτα κάθε πρωί, να ξεϊδρώνει στον καθαρό αέρα, να στεγνώνει από την κλεισούρα, από την υγρασία της νύχτας… Αλληλούια!


Λένε, «η αγία οικογένεια», και εννοούν… 1. έναν ασπρομάλλη γέρο -τον μαραγκό Ιωσήφ, σαν πατέρα,… 2. μια 12χρονη μπεμπέκα -μητέρα, την μελαχρινή Μαρία… και 3. ένα ξανθόμαλλο παιδάκι, τον Ιησού! Αταίριαστα, όλα! (Απορίες: 1. θεωρείται καλή και αγία μια οικογένεια, με ένα μόνο παιδί; 2. Θεωρείται Άγιος ένας γέρος που ψώνισε και αρραβωνιάστηκε μια μικρή σαν παλλακίδα; 3. Θεωρείται αγία και υπεραγία η Παναγία -μια ανήλικη που βγαίνει έγκυος από τον ναό, και που με σύσταση των ιερέων δεσμοφυλάκων της, μνηστεύεται μεν με έναν γέρο άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα του το κρατάει και μυστικό, το ότι έχει ήδη μυρίσει τον κρίνο;)


Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, σε εκδήλωση… Κολλητά δίπλα σε μια όμορφη κυρία! Κραυγαλέα η αντίθεση! Εκείνη – με επίσημο μαύρο ταγέρ βέβαια, αλλά και σεμνά αποκαλυπτική… Εκείνος όμως, μέσα στο μαύρο του το χαλί… Σαν μια μεγάλη μαύρη σακούλα σκουπιδιών, παραγεμισμένη! Τόσο αντιτουριστικός ο τύπος! Εμείς πάντως –τελείως αντικειμενικά, ψηφίζουμε γάμπα, και όχι… caramba!


«Προσοχή αδελφέ μου, και αδελφή μου, στην θ. λειτουργία… Να το παίρνεις με ευλάβεια το αντίδωρο… Με καθαρό το χέρι σου, από το επίσης καθαρό χέρι του ιερέως. Μην είσαι μέσα στο ναό με πνεύμα και σώμα ακάθαρτο… Όπως έχεις προετοιμαστεί πνευματικά, και πλυθεί και σωματικά προηγουμένως, και άλλαξες φυσικά και εσώρουχο -δεν πας άλλωστε σε ραντεβού… Το ίδιο καθαρό πρέπει να είναι και το χέρι σου, όταν πάει και πιάνει το αντίδωρο… Δεν πρέπει να έχεις μολύνει το χέρι σου, με βρώμικο χρήμα (κέρματα ή χαρτονόμισμα) κατά την είσοδο… Με χρήματα για το παγκάρι, χρήματα για κερί, χρήματα στον παπά για να διαβάσει κάποιο όνομα… Και μετά χρήματα στην περιφορά του ερανικού δίσκου.» (Το κάνεις, ή είσαι ένας βρωμιάρης χριστιανός, μια βρωμιάρα χριστιανή;)


Όρθιος επιτάφιος!


Με αφορμή τις εργασίες συντήρησης που γίνονται τον τελευταίο καιρό στον λεγόμενο Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, έγιναν ανοίγματα και ανασκαφές, με αποτέλεσμα να εδραιωθεί πια και επιστημονικά η μετέωρη μέχρι τώρα πεποίθηση ότι εκεί πράγματι εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη μαρτυρική του σταύρωση.


Τα φιλαράκια…


Νέο, «Θαύμα – θαύμα»! Γιαυτό -ρε μάγκες, πρέπει να βλέπουμε και λίγο ψηλά: Εδώ π.χ., βλέπουμε καθαρά, ότι αιωρείται η εικόνα. Είναι στο Αίγιο, η Παναγία η εσώκλειστη -μέσα στην κουφάλα ενός μεγάλου πλατανιού. Δεν λέγεται όμως «κουφαλιώτισσα», αλλά πολύ πιο σωστά… «Παναγία η Πλατανιώτισσα», γνωστή δε και από την αξέχαστη ταινία «λατέρνα –φτώχια, και φιλότιμο», με την Τζένη Καρέζη, τον Βασίλη Αυλωνίτη, και τον Μίμη Φωτόπουλο! (Τελικά, είναι ολοζώντανη η θρησκεία μας!)


Ένα μωρό αλλιώτικο από τα άλλα! Βρέφος αγέννητο -έμβρυο ακόμα… Στέκεται όρθιο, μέσα στο γονιμοποιημένο ωάριο της μητέρας του (φωτο). Ο αγιογράφος δε -από σεμνοτυφία προφανώς, του έχει φορέσει και μια… πάνα βαρκάκι!


1. Μετά την αγιοποίηση του πάπα των παπικών (Κυριακή 27 Απριλίου 2014 -από τον Πάπα των παπικών Φραγκίσκο), του Πολωνού Ιωσήφ Βοϊτίλα, ή Ιωάννη Παύλου του Β', ανωτάτου άρχοντα του κράτους του Βατικανού… 2. Αρχίζει τώρα (με ένα κωλογλειψιματικό ψηφιδωτό) να σκάει μύτη και η αγιοποίηση του πάπα των ορθοδόξων οικουμενικών… Του τούρκου αξιωματικού και τούρκου υπηκόου, του τουρκόσπορου ρασοφόρου κ.κ. Βαρθολομαίου Αρχοντώνη, μονίμου κατοίκου Ιστανμπούλ (İstanbul), και διαβόητου άρχοντα του Φαναρίου ! Χα!


Πού είναι λοιπόν όλοι αυτοί οι αγράμματοι που έρχονται συνέχεια και μας τα πρήζουν, και μας λένε σε αέναη επανάληψη, το γνωστό τους το τροπάριο, αυτό που λέει: «μην κρίνετε για να μην κριθείτε»;


Συμβαίνει τώρα: Βατικανό, και παμπόνηροι παπικοί, ξαναχτυπούν… Μετά από την αποστολή σε εμάς, ως δανεικά για ένα μας πανηγύρι, μικρού μέρους των αμφιβόλου γνησιότητας και υπόπτου προελεύσεως οστών… Της αγίας Βαρβάρας, τάχα, που έγινε πρόσφατα… Το κόλπο λοιπόν, επαναλαμβάνεται, αλλά με μια παραλλαγή! Με πρωτοβουλία βέβαια, πάλι του φιλοπαπικού, πανηγυρτζή και λειψανολάγνου διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, επισκόπου Φαναρίου Αγαθάγγελου… Η Είδηση: Νέο προϊόν του αδιάκοπου αυνανισμού τους, ΚΑΙ τη φορά αυτή, είναι έτοιμο να μας αποσταλεί… Για να το έχουμε ξανά κι αυτό ως κράχτη, σε ένα νέο μας πανηγύρι… Μας στέλνουν λέει τώρα, και τα λείψανα τάχα, της αγίας Ελένης (ξέρετε ποιας «Ελένης»… Ναι αυτής, δυστυχώς), μαζί λέει με το τάχα Τίμιο Ξύλο (ναι αυτό του… γνωστού και ως «Φούφουτου»)! Χα!


Μάμα, Μία! Το facebook, με πληροφορεί ότι με τον χρήστη «Arxieratia Methanon» (έχει αυτό το προφίλ, της βλάσφημης αγίας τριάδας), έχουμε λέει… 163 κοινούς φίλους!


Μαγική εικόνα: Τι εικόνα άραγε να είναι αυτή; Καρναβάλι, δεν είναι! Φωτογραφία σε λατέρνα δεν είναι! Τι πράγμα λοιπόν είναι τούτο; Βρες το, και πάρ’το!


Μια υπενθύμιση του facebook, για ανάρτηση που έκανα πέρσι, σαν σήμερα… Και ένα αίτημα φιλίας πριν από λίγο… Με έκαναν να θυμηθώ τον μεγάλο ινδιάνο Αρχηγό!


Διότι όλη αυτή η τρελή, η αλλοπρόσαλλη ιστορία με τον Παΐσιο και τους υποστηρικτές του, μας κάνει εμάς τους πιο νηφάλιους, να συμπεριφερόμαστε σαν εκείνο το παιδάκι που φώναξε τότε αυθόρμητα: «ο βασιλιάς, είναι γυμνός!»


Δεν πρέπει να οργιζόμαστε στη διάρκεια της νηστείας;


«Να», και σε εσένα… «καλέ μου άνθρωπε»!


Σήμερα, η Εκκλησία μας, γιορτάζει τον παπά- Πορφύριο… Τον «άγιο»-μάγο, της Μαλακάσας (Μήλεσι Αττικής)!


Μπουκάλια με λάδι… Στο κοφίνι με τους άρτους της αρτοκλασίας, βεβαίως -βεβαίως… Μπουκάλια ιερά, και όχι ανίερα σαν εκείνα της ακριβής σαμπάνιας με τα οποία αυνανιζόταν η Τζούλια στη σκηνή με την μπανιέρα του ερωτικού ξενοδοχείου όπου ήταν παρέα με τον αράπη εραστή της, στο σχετικό πορνο-κλίπ της! Μπουκάλια ιερά, εδώ (φωτο) για το λάδι των καντηλιών… (και όχι για το «φάε λάδι» παπά μου, «και έλα βράδυ»!)


Υπερβολικά φανταχτερή, και αυτή η εικονογραφική παρουσίαση τής Παναγίας!


Τότε, δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα τα συγχωροχάρτια...


Το επίκαιρο ιερό σενάριο: Τριών ετών κοριτσάκι ακόμα, η Μαρία, και οι γονείς της, την κλείνουν στον μεγάλο ναό. Δεν είχε μοναστήρια τότε. Στα 15 χρόνια της, μένει έγκυος, και τότε διοχετεύεται αμέσως από τους ιερείς, σε έναν κύριο Ιωσήφ, χήρο 80 ετών, ως κατάλληλη για παλλακίδα! Εκείνη, δεν του λέει τίποτε για την εγκυμοσύνη της, μέχρι που το πράγμα αρχίζει να φωνάζει από μόνο του. Τότε ο πονηρός και συμφεροντολόγος εσχατόγερος, σκέπτεται να την διώξει από το σπίτι του, διότι έβλεπε ότι έτσι του είναι βάρος και άχρηστη για τις βαριές δουλειές του σπιτιού! Τι έγινε όμως τότε -στον ύπνο του, και τον έκανε να αλλάξει γνώμη; Η συνέχεια, στη Βίβλο!


Κοιτάξτε, βιτρίνα! Κοιτάξτε, τι έξυπνα μέσα χρησιμοποιεί ο ναός, για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους εκκλησιαζόμενους… Είτε γέρους, είτε και νέους…


Πώς κατασκευάζονται, οι καλογερο-Άγιοι: 1. Τάφος, ντυμένος με πλάκες από πέτρα (από κάτω και στα πλάγια)… 2. Πτώμα, αεροστεγώς συσκευασμένο… 3. Σφράγιση τάφου από πάνω -με πέτρινες πλάκες επίσης… (ΔΗΛΑΔΗ: όλα τα μέτρα και τα μέσα, για μια καλή …μουμιοποίηση!)


Ποια είναι η πηγή αυτού του άρθρου;


Πώς ολοκληρώνεται, η εργασία τής λεπτομέρειας των δακτύλων, του Παντοκράτορα…


Απόψε, συζητώ με τον χρήστη «Πατήρ Αντώνιος Σταματόπουλος» (φωτο) Θέμα: «Δεν είναι περίεργο πώς ένα ποσό των 20 Ευρώ σας φαίνεται πολύ μεγάλο όταν το δίνετε στην εκκλησία, αλλά είναι μικρό όταν πηγαίνετε για ψώνια;»


Απίστευτο, για την αγαπημένη μας την ελληνοορθοδοξία –αν συμβαίνει πράγματι, και αυτό,! Υπάρχει λένε η αίσθηση, ότι μας τελειώνουν σιγά- σιγά, όλοι οι διαθέσιμοι ρασοφόροι λεβεντόγεροι υποψήφιοι για άγιοι (τύπου Πορφυρίου, Παισίου, κλπ), και σκεπτόμαστε πλέον να στραφούμε προς αντίστοιχες λεβεντόγριες -για αγιοποίηση. Κυκλοφορεί δε μετ΄ επιτάσεως η φήμη, ότι πρώτη στη σειρά, είναι τη στιγμή αυτή, η κ. Κατερίνα Στανίση… Θα προταθεί λένε, στο οικουμενικό πατριαρχείο για αγιοκατάταξη: Δυο, σε ένα –και εικόνισμα, και λείψανο μαζί! Ζωντανά!


Πρώτη Δεκεμβρίου, σήμερα… Καλημέρα λοιπόν, αλλά και καλό μήνα… Και καλό χειμώνα, επίσης!.. (σας εσωκλείω δε, στο σημερινό μου χαιρετισμό, και εννέα πρόσφατες αναρτήσεις του «χαίρετε».) Χαίρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: