Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Προσεχώς, στο θέατρο Δελφινάριο… Μια πρωτότυπη επιθεώρηση με την ευγενική χορηγία της Εκκλησίας. Τίτλος: «Κύριες και κύριοι, ιδού, το… πουλί μου!». Έκτακτη συμμετοχή: Στάθης Ψάλτης… Φαντασμαγορικό το θέαμα… Θα αιωρείται δε, στη σκηνή, εισαγόμενο μπαλέτο, αγγελικών –κυριολεκτικά, υπάρξεων… Προσεχώς!!!..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=203949920029640&set=t.100012879040404&type=3&theater
Μια πρωτότυπη επιθεώρηση με την ευγενική χορηγία της Εκκλησίας. 
Τίτλος: «Κύριες και κύριοι, ιδού, το… πουλί μου!». 
Έκτακτη συμμετοχή: Στάθης Ψάλτης…
Προσεχώς!!!..
ΣΧΟΛΙΑ:
Γιωργος Φλουρης 
Εδώ γράφεις ότι θέλεις. Αν φοράς παντελόνια, Ελλα να τα ακούσω από κοντα.
Panagiotis Michalopoulos 

Πού είστε, παπα-Φλουρή; Στο εξομολογητήριο σας, πάντα;
Panagiotis Michalopoulos 

Περίμενα δυο ώρες τον παπα-Φλουρή, να μου απαντήσει πού θα τον βρω, μετά την κοκορο-μαφιόζικη πρόσκληση, που μου έκανε, πρωτύτερα -τρεις ώρες από τώρα. Μπήκα λοιπόν τώρα πάλι στο ιντερνετ, ελπίζοντας ότι θα είχε τα κότσια να το κάνει… Αλλά όπως βλέπω, έχει απενεργοποιηθεί. Προτίμησε την φυγή, η ρασοφορεμένη γριά κότα. Κατέφυγε στο μπλοκάρισμα! Χα!
ελενη ιωαννιδου 

υπαρχουν εκτος απο παπαροκαδες και ριγκπαπαδες!
Panagiotis Michalopoulos 

1. Έτσι είναι αγαπητή Ελένη! Πάρα πολλοί είναι οι ψευτο-παπάδες με τα τεκνο-παπαδάκια τους, που έχουν ένα ή περισσότερα προφίλ, με χιλιάδες φανατικούς ακόλουθους. Εμφανίζονται σαν σπουδαίοι με τους τίτλους που παραθέτουν στην κάρτα τους, και δημοσιεύουν και εντυπωσιακές φωτογραφίες όπου δείχνουν... είτε μόνο τη φάτσα τους σε διαφορές πόζες, ή το να συμμετέχουν σε διάφορες τελετές και εορτές. Αναρτούν δε και πολλές εικόνες, κάποιες από τις οποίες δεν είναι καν ορθόδοξες. Κάνουν και κάποιες ηλίθιες αναρτήσεις, με την ευκαιρία κάποιων εκδηλώσεων, ή διαφημίζουν τα πανηγύρια του ναού τους.
Panagiotis Michalopoulos 

2. Επόμενο λοιπόν είναι με αυτόν τον συνωστισμό, με αυτόν τον συρφετό, να εμφανίζονται πολλοί παπάδες στην ενημέρωση μου, από το σύστημα του facebook, με αφορμή το ότι έχουμε κοινές πηγές (διάφορες θρησκευτικές -εκκλησιαστικές, σελίδες), και εξ αυτού, και, πολλούς κοινούς φίλους.
Με κάποιους από αυτούς (χωρίς να τους ξέρω προκαταβολικά), μπαίνω στον πειρασμό να τους κάνω φίλους, επηρεαζόμενος και από το θρησκευτικό εικονίδιο του προφίλ τους, κάτι που όλως τυχαία έγινε τις τελευταίες μέρες.
Panagiotis Michalopoulos 

3. Μετά λοιπόν από μια πρόχειρη μάτια στο προφίλ κάποιων από αυτούς, υπήρξαν διάφορα αποτελέσματα.
Α) Σε κάποιους, βρήκα απλά κάποιες χρήσιμες εικόνες, και τις αποθήκευσα στον δίσκο μου. Σε άλλους άφησα μερικά σχόλια, κυρίως θεολογικά και εκκλησιαστικά, εκεί όπου το έκρινα απαραίτητο.
Κάποιοι τότε χολώθηκαν -που τους έπιασα αδιάβαστους, και απλά με διέγραψαν ασυζητητί, και έτσι τελείωσα μια και έξω με αυτούς.
Panagiotis Michalopoulos 

Β) Κάποιοι άλλοι όμως, πιο χριστιανο-Ταλιμπάν αυτοί, θεώρησαν ότι θίγονται τόσο με τα σχόλια μου, ότι τάχα είναι αντιεκκλησιαστικά, και ότι πρέπει να τιμωρηθώ για αυτά... Και αντί για διάλογο αγάπης και πειθούς, έσπευσαν να μου επιτεθούν τόσο δημόσια, όσο και στο inbox… Επιστρατεύοντας μάλιστα και τους λυσσασμένους οπαδούς τους, σε ένα πυρ ομαδόν –σχολίων τους, εναντίον, για να με βρίζουν και να με απειλούν!
Panagiotis Michalopoulos 
Γ) Άλλοι δε, πιο κουτοπόνηροι, άνοιγαν έναν φαινομενικά καλόπιστο διάλογο, θεωρώντας τους εαυτούς τους αλάθητους, και εμένα έναν άσχετο που θα τους ήταν εύκολο να με κατατροπώσουν διαλεκτικά, να με ντροπιάσουν, να με αναγκάσουν ακόμα και να τους ζητήσω και συγγνώμη στο τέλος, για την άγνοια μου για την αμάθεια μου, και για το ότι τόλμησα να τους αμφισβητήσω.
Στην πορεία όμως των συζητήσεων αποδεικνύονταν τελείως ξεβράκωτοι, χωρίς σοβαρά επιχειρήματα, γελοίοι, αντιθεολογικοί, και αντιεκκλησιαστικοί, και το χειρότερο… ακόμα και καραμπινάτοι αιρετικοί! 

Panagiotis Michalopoulos 
Γ.α) Κατέληγαν λοιπόν τότε -εκεί στον δημόσιο διάλογο -στις σελίδες τους κυρίως, και σπάνια στη δική μου… Κατέληγαν σε τσιρίγματα, σε βρισιές και σε κατάρες. Σε χαρακτηρισμούς, ότι τα βάζω με το θεό -ενώ το πρόβλημα ήταν τα δικά τους τα μούτρα, ότι καταργώ τα δόγματα (την τσέπη την παπαδίστικη δηλαδή), και ότι είμαι τάχα και… ιεροκατήγορος!
Επειδή δηλαδή σχολίασα κάποιες αναρτήσεις τους -ταμπού, τις οποίες όπως φαίνεται τις έκαναν μόνο και μόνο για να τους χειροκροτήσουν οι οπαδοί τους, για να τους θαυμάσουν, να τους δοξάσουν, και να τους προσκυνήσουν.
Και όταν κάποτε υπήρξε και μια απορία, ένα χιουμοριστικό σχόλιο, μια διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο εκ μέρους μου, τότε η αντίδραση τους ήταν σαν να έμπαινε ο διάβολος μέσα τους!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1268708259858517

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ
ελενη ιωαννιδου 
δεν αξιζει φιλε μου να φθειρεσαι για τετοιους τυπους!
κρατα τις αντοχες σου για αλλα πιο σοβαρα ζητηματα!
η κοινωνια σε χρειαζεται!
καλο απογευμα!
Panagiotis Michalopoulos 

Καλησπέρα, Ελένη!
Προσπαθώ, να μη φθείρομαι -όπως λες, καλή μου φίλη! Να προφυλαχτώ όσο μπορώ, από τέτοιους τύπους, και από άλλους τύπους, από πολλούς και διάφορους τύπους -τέλος πάντων! Έχω μάλιστα σκληραγωγηθεί αρκετά, όλον αυτόν τον καιρό της μάχης της ιδεολογικής! Είναι μαθημένα, είναι συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια, που λέει και το γνωμικό. Και άσπρισαν τα μαλλιά μου Ελένη, πάνω σε αυτήν την πείρα!
Πείρα, μετά από τέτοιες και τόσες εμπειρίες…
Panagiotis Michalopoulos 

Πείρα, μετά από τέτοιες και τόσες εμπειρίες…
1. Έχω απειληθεί εδώ και αρκετά χρόνια, από ένα ολόκληρο αισχρόστομο πατριαρχείο, αυτό της Αλεξάνδρειας, ότι το χιούμορ μου κατά της «εκκλησίας», θα φέρει αργά ή γρήγορα, κάποιον τρελό στο σπίτι μου και δεν θα μου αφήσει τίποτε όρθιο και θα χαθώ και εγώ και η οικογένεια μου…
2. Μετά, άλλο περιστατικό… Μια ντουζίνα χρόνια, πριν από τώρα… Είχα να αντιμετωπίσω την ίδια την οικογένεια μου που είχε συστήσει σπείρα εξόντωσης μου…
Panagiotis Michalopoulos 

Πείρα, μετά από τέτοιες και τόσες εμπειρίες…
3. Ακολούθησαν πολλές και διαφορές απειλές εναντίον μου από διαφόρους άλλους, από εξώδικα δεσποτάδων (πχ. του Βεροίας), μέχρι και από έναν παράφρονα εκκλησιαστικό παράγοντα (πιο πρόσφατα), -από το Σικάγο
αυτός, που απειλούσε και αυτός… με ολονύκτια τηλεφωνήματα και αναρίθμητα μηνύματα στο κινητό μου, ότι θα έρθει να με βρει, και δεν με γλυτώνει τίποτε πια από τις εγκληματικές του προθέσεις…
4. Και φτάσαμε στο πιο φρέσκo, στο επεισόδιο εκείνο… το απόγευμα της προπερασμένης Τρίτης, το βράδυ της εορτής του αγίου Νικoλάου, με εκείνη την εισβολή στο σπίτι μου. Έχω κάνει σχετική ανάρτηση από την περασμένη Κυριακή…

Panagiotis Michalopoulos 
Εισβολή, που μέσα σε χρόνο αστραπή, μου έκαναν καλοκαιρινό το μισό σπίτι, από την πίσω πλευρά… Τινάζοντας κυριολεκτικά, πόρτες και παράθυρα. Οι δυο ομάδες ΔΙΑΣ που έφτασαν σχεδόν αμέσως (ενώ όμως οι δράστες ήδη το είχαν σκάσει), νόμιζαν στην αρχή ότι είχε γίνει κάποια έκρηξη… Τέτοιο ήταν το σκηνικό που αντίκρισαν! Και ακόμα παλεύω να αποκαταστήσω τις ζημιές και να κάνω το σπίτι μου λειτουργικό ξανά (είχα μείνει χωρίς κουζίνα), και ακόμα πιο ασφαλές!..
Panagiotis Michalopoulos 

Συμπέρασμα:
Βλέπεις λοιπόν, ότι έχω μείνει άφθαρτος ακόμα!
Α) Δεν πέρασαν οι απειλές του πατριαρχείου και όλων των άλλων σατανικών ρασοφόρων…
Β) Δεν πέρασαν τα σχέδια της εγκληματικής οργάνωσης (σύζυγος και παιδιά) που μεθόδευσαν ακόμα και τον εγκλεισμό μου στο Δρομοκαΐτειο για να μου φάνε και το σπίτι και σύνταξη… Σκατούλες, έφαγαν –τελικά, όλοι αυτοί οι «τύποι»!
Γ) Δεν πέρασαν τέλος και οι εισβολείς (περισσότερο από την κουζίνα, προς στο εσωτερικό του σπιτιού) τις προάλλες, όταν πρόλαβα την τελευταία στιγμή και τους έκλεισα μια πόρτα στα μούτρα, πριν τρέξω να ειδοποιήσω την αστυνομία!
Κάποιοι, θα το έλεγαν αυτό -την μέχρι τώρα σωτηρία μου, …«φύλακα Άγγελο»!
Και φυσικά, δεν είμαι και άξιος για… μάρτυρας, για ιερομάρτυρας! Χα!

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1268708259858517

Δεν υπάρχουν σχόλια: