Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Τι να απέγιναν άραγε τα οστά του πατέρα Πορφύριου, μετά την εκταφή; Είναι αλήθεια ότι σκορπίστηκαν στο δάσος, όπως σκορπίζουν σε διάφορα μέρη (θάλασσα, βουνό, κλπ), τη στάχτη όσων αποτεφρώνονται στην κηδεία τους;

ΔΙΑΒΑΖΩ: 
Ο Γεώργιος Καππάκας 
(Εφημέριος στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου)
κοινοποίησε ένα σύνδεσμο. 
2 Δεκεμβρίου στις 9:28 π.μ. 
Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς: «Ξημερώνοντας η εορτή μνήμης του Αγίου Γέροντά μου του Καυσοκαλυβίτου, αποφάσισα να γράψω μερικές γραμμές για τα Άγια λειψανά του.»
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Ως γνωστόν, ο γέροντας Πορφύριος, έμενε σε ένα κελί, σε ένα μεγάλο κτήμα που είχε, εδώ κοντά, στο Μήλεσι Αττικής. Εκεί που τον είχα συναντήσει και εγώ στα νιάτα μου. Πιο πάνω από το κελί του, έμενε η αδελφή του, που τον φρόντιζε, και που σαν σωστός δερβέναγας κανόνιζε και το ποιοι θα τον δουν, πότε, και πόσο, ανάλογα με την «λογία» που προσέφεραν οι ενδιαφερόμενοι, όπως αντιλήφτηκα ο ίδιος, μετά από πολλές ώρες παραμονής μου εκεί.


Δεν ξέρω αν αυτή, η αδελφή του ήταν που τον εξώθησε στο να μετατραπεί αυτή η κατοικία τους εκεί, σε ένα Χίλτον, σε ένα τεράστιο οικοδομικό συγκρότημα, αυτό το λεγόμενο «Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος», εκεί στο Μήλεσι. Αν τα χρήματα ήταν από κάποιες δωρεές, από κληρονομιές, ή αν αληθεύει ότι «μάγος» Πορφύριος ανακάλυψε έναν θαμμένο θησαυρό, και αυτόν αξιοποίησε προς τον σκοπό αυτόν.


Το βέβαιο είναι ότι στα τελευταία του –φρυχτά παραμορφωμένος από την αρρώστια του, και μετανοιωμένος ίσως από την κατάσταση εκεί στο «Χίλτον», δεν θέλησε να πεθάνει εκεί, για να μη συνεχιστεί η εκμετάλλευση, με μια ενδεχόμενη αγιοποίηση του. 

Το 1989 μάλιστα -εκεί στο κτήμα του στο Μήλεσι, είπε σε γνωστό του που τον είχε επισκεφτεί: «Θόδωρε, εδώ σκοπεύουν να κάνουν πολύ άσχημα πράγματα για μένα. Θέλουν να με βάλουν σε μια γυάλα και να με προσκυνούν οι άνθρωποι σαν τον Άγιο Νεκτάριο»!..
 

Έτσι ο γέροντας πείρε τα μάτια του -που λένε, και πήγε να πεθάνει στο άγιο όρος, στα λεγόμενα Καυσοκαλύβια, γι αυτό και ονομάζεται και… Καυσοκαλυβίτης. 
Ο άνθρωπος -όπως διαβάζω... «επιθυμούσε να κρυφτεί στις τελευταίες στιγμές του από τα μάτια του κόσμου». Δεν ήθελε δημοσιότητα και φωτογραφίες, δεδομένης μάλιστα και της παραμορφώσεως του… Εκεί πέθανε λοιπόν και εκεί ετάφη!
Διαβάζω: «Κανείς δεν πίστευε ότι τελικά θα έρθει στα Καυσοκαλύβια για να κοιμηθεί. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αφού υπήρξε ο Κτήτωρ στο Ησυχαστήριο στο Μήλεσι, εκεί θα ήταν και το μνήμα του ώστε να το προσκυνούν οι άνθρωποι και να λαμβάνουν την ευλογία του
Τι έγινε λοιπόν τώρα με την εκταφή;
1. Ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ κ. Ανέστης Κεσελόπουλος, σε ομιλία του, της 13ης Νοεμβρίου -στον σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, κάνοντας αναφορά στην εκταφή του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου, αποκάλυψε ότι οι υποτακτικοί του -στο Άγιον Όρος… τον πέταξαν, οτι σκόρπισαν τα λείψανα του πέρα από το δάσος. Όπως κάνουν δηλαδή κάποιοι, που σκορπίζουν σε διάφορα μέρη (θάλασσα, βουνό, κλπ), τη στάχτη όσων αποτεφρώνονται στην κηδεία τους!

2. Ακόμα μια άλλη δε σχετική μαρτυρία, γραπτή αυτή τη φορά…  υπάρχει -σε ειδική μάλιστα έκδοση, του «ησυχαστήριου» στο Μήλεσι. Ο τίτλος του βιβλίου, είναι: «Από το σημειωματάριο ενός υποτακτικού». Σε αυτό, ο συγγραφέας, μεταξύ πολλών άλλων αναφέρει και αυτά τα σχετικά: «Σύμφωνα με όσα μου είχε πει ο Γέροντας κάναμε την εκταφή του 2/15 Φεβρουαρίου 1995. Με το σούρουπο τα πήρα (τα λείψανα) και τα έθαψα σε ένα ρουμάνι που να μη μπορώ να τα βρω ούτε ο ίδιος.»!..
 

Ένα άλλο πάλι αξιοσημείωτο γεγονός είναι το ότι ο ίδιος ο γέροντας, είχε πει σε έναν αδελφό που αποτελούσε μέλος της συνοδείας του στα Καυσοκαλύβια, όλα τα σχετικά για το πώς να τον κηδέψουν. Του έδωσε λένε σαφείς οδηγίες: «με ποιο τρόπο να σκαφτεί το μνήμα σε ποιό βάθος, πώς να τοποθετηθούν μεγάλες πλάκες Πηλίου, πού θα εναποτεθεί το σώμα του, ώστε να μην υπάρχει άμεση επαφή με το χώμα ώστε να λιώσει σύντομα!»
Περίεργο ε; Διότι αν δεν υπάρχει αυτή η επαφή με το χώμα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο… Το σώμα δηλαδή δεν λιώνει αλλά μουμιοποιείται, όπως έγινε και με τον άλλον παπά, τον Βησσαρίωνα, που η μητρόπολη Φθιώτιδας τον έβαλε σε γυάλα. Αυτός, δεν την γλύτωσε!
Ένα άλλο περίεργο πάλι, είναι η βιασύνη για την εκταφή του. Αλήθεια, γιατί έπρεπε να γίνει εκταφή; Διαβάζω: «Η εκταφή των κεκοιμημένων πατέρων στα Καυσοκαλύβια πραγματοποιείται τρία χρόνια μετά την ταφή. Σκεφτήκαμε η ανακομιδή των λειψάνων του Άγίου Γέροντά μας να πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της τριετίας. Η καταλληλότερη ημερομηνία βρέθηκε. Συνέπιπτε μάλιστα με την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, αφού στον Άη Γιώργη ήταν και αφιερωμένος ο Ναός στο κελί μας, εδώ στα Καυσοκαλύβια. Ήταν αργά το βράδυ όταν ολοκληρώθηκε η ανακομιδή.»
Καταλάβατε;
Και τα λείψανα του Πορφύριου, φαίνεται ότι τα έφαγε μετά, εκείνο το σκοτάδι… Είτε, σκορπίστηκαν στο δάσος, είτε ξαναθάφτηκαν σε μέρος που μόνο ο Ιντιάνα Τζόουνς θα μπορέσει να τα ξαναβρεί!
https://www.facebook.com/pgeokapp/posts/1192052190875063?pnref=story

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Chris Violaris 
Μάλλον τα έχουν διαμοιράσει στα μοναστήρια σαν " ιερά λείψανα" γιά μελλοντική περιφορά και...είσπραξη σπο τους πιστούς
Panagiotis Michalopoulos 
Ήταν λέει τρεις οι υποτακτικοί του γέροντα, αυτοί που του έκαναν την εκταφή. Αλλά μόνον οι δυο από αυτούς, πήραν λέει τα οστά για να τα θάψουν κάπου αλλού. Ο τρίτος, ομολογεί ότι δεν τους ακολούθησε. Αυτός ο τρίτος λοιπόν, βγαίνει τώρα στην «Ρομφαία», και διαμαρτύρεται… Τόσο κατά του καθηγητή που είπε ότι τα οστά σκορπιστήκαν κάπου πέρα μακριά πιο μακριά και από το δάσος… Όσο, και κατά του άλλου καλογεροπαιδιού του γέροντα, αυτού δηλαδή που έγραψε (σε βιβλίο που εξέδωσε το ίδιο το ίδρυμα του γέροντα, εδώ στο Μήλεσι της Αττικής) ότι τα οστά θάφτηκαν σε μέρος τόσο άγνωστο που ακόμα και αυτοί που τα έβαλαν εκεί, δεν θα μπορούν πια να τα ξαναβρούν!
Βέβαια, δεν αποκλείεται να ιδρυθεί στο μέλλον μια εταιρία, σαν αυτή που έφτιαξε η ηγούμενη στη Νέα Μάκρη Αττικής, αυτή που τάχα ανακάλυψε τον σκελετό τάχα, ενός τάχα αγίου που τάχα τον έλεγαν Εφραίμ… 

Δεν αποκλείεται να βρεθούν και πάλι κάποιοι παρόμοιοι απατεώνες, και να σκαρφιστούν κι αυτοί, κάτι παρόμοιο… Ότι τάχα είδαν στον ύπνο τους τον γέροντα Πορφύριο, και ότι αυτός τους υπέδειξε τάχα και το σημείο της νέας ταφής του.
Κόλπο, που έχει δοκιμαστεί αμέτρητες φορές και με πολύ μεγάλη επιτυχία, τόσο στο μακρινό και στο κοντινό το παρελθόν… Κολπο, με εικόνες φανερωμένες, με αγίους φανερωμένους -όπως αυτοί στην Λέσβο, κλπ, κλπ!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1269447183117958&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: