Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Πρώτη Δεκεμβρίου, σήμερα… Καλημέρα λοιπόν, αλλά και καλό μήνα… Και καλό χειμώνα, επίσης!.. (σας εσωκλείω δε, στο σημερινό μου χαιρετισμό, και εννέα πρόσφατες αναρτήσεις του «χαίρετε».) Χαίρετε!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


Ανεπανάληπτες, ιστορικές στιγμές: Εδώ, ο διάσημος αρχαιολόγος Ιντιάνα Τζόουνς, σε νέα μυστική αποστολή του, κάπου στην Αραβία… Ντυμένος με τοπική ενδυμασία, για καμουφλάζ… Έχει σαν πυξίδα του έναν μαγικό Σταυρό που ανάβει φως όταν είναι σε καλό δρόμο η έρευνα του, που του ανοίγει βράχους -πόρτες σφραγισμένες, και τον οδηγεί στο σκοπό του… Εδώ, στη φωτο αυτή, είναι η στιγμή που εξερευνά το σπήλαιο όπου σύμφωνα με παλιό χάρτη του αρχείου του Βατικανού, είναι κρυμμένο το Άγιο Δισκοπότηρο… Αυτό, του Μυστικού Δείπνου, με το αίμα του Χριστού… Πιστεύει, ότι αν πιει από αυτό ο γερο-πατέρας του που έχει πυροβοληθεί στο στήθος και ξεψυχά, θα γίνει αμέσως καλά, θα αναστηθεί… Η συνέχεια, στην οθόνη!..


Ελληνική ορθοδοξία: Όπως λέμε, …«το παλαμάρι του βαρκάρη»!


Στο γάμο του Διονύση Σταματόπουλου. (1. Καθηγητή Βυζαντιντής Μουσικής. 2. Λαμπαδάριου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Πατρών)


Σαν σήμερα!..


Το μεγάλο μας, το τσίρκο… Η καταπληκτική φάση του σόου, κατά την οποίαν ο παλαίμαχος μάγος (γέρος πια, καθιστός –κουρασμένος), παρουσιάζει ξανά, στο κλασικό του κόλπο: Εμφανίζει –από το πουθενά, ένα παιδάκι στα αχαμνά του… Ενώ συγχρόνως, βγάζει και ένα περιστέρι από τα γένια του!)


Ο χρήστης «Ak Fot‎», δημοσίευσε στην δημόσια ομάδα «Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους (Φίλοι)», μια διπλή εικόνα: Από τη μια, έχουμε τον πειρασμό στη θ. λειτουργία, που είναι η μαύρη εικόνα… Και από την άλλη, το αντίδοτο που είναι η άσπρη. Αν λοιπόν -ενώ εκκλησιάζεσαι, σου μπει η ιδέα να τα βρεις με τον διάβολο, με την μαύρη δηλαδή, τότε σπεύσε αμέσως να διώξεις την ιδέα αυτή, ως ασύμφορη. Η ουρά άλλωστε, είναι και ένα μεγάλο εμπόδιο στη σωστή διείσδυση… Φέρε λοιπόν τότε αμέσως στο νου σου την άλλη, την φωτεινή, την αγία… Αυτήν, που αν κάτσει επάνω σου… Έτσι κομπλέ, –με τα φτερά της, το φωτοστέφανο, και τα ψηλοτάκουνα, τότε η σχέση σας, θα είναι -φυσικά και οπωσδήποτε, …το κάτι άλλο!


Αυτή η εικονιζόμενη, είναι η Παναγία, η πολύ Γερόντισσα: Παρακαλείστε λοιπόν -τώρα που την μάθατε, να την βοηθάτε… Από τούδε και στο εξής να την προτιμάτε, την καημένη την γριούλα, για την όποια αγορά των μπιζού σας. Μην πάτε άλλο στου Λαλαούνη! Αμήν! Βοήθεια σας!


Τελειώνει και αυτός ο μήνας… Δεκέμβριος, από μεθαύριο… Αύριο δε, γιορτάζει και ο Άγιος Αντρέας… Και «το κρύο αντρειεύει», έλεγαν οι παλιοί! Τώρα, να πούμε καληνύχτα… (σας έχω δε, και μερικές πρόσφατες αναρτήσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια: