Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση σε απορία, σχετικά με το αν σωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμα και αν είναι αβάπτιστος (όπως λένε), ακόμα και αν παραμείνει έτσι μέχρι τέλους… Και αν ναι, με τι θα μοιάζει εκεί στον παράδεισο… Δεδομένου ότι έχει παρουσιάσει πρόσφατα, μια εικόνα πολύ καλού χριστιανού: 1. Δίνει -τώρα τα Χριστούγεννα, επιδόματα σε συνταξιούχους… 2. Πήγε πέρσι στον πατριάρχη Ιεροσολύμων και αυτός τον ανακήρυξε μέγα ευεργέτη και τον γέμισε σταυρούς και παράσημα… 3. Συμβάλει στην ανακαίνιση, αναστήλωση και συντήρηση του τάφου του Χριστού… Αποτέλεσμα τις μέρες αυτές να ανακαλυφθεί (σε ανασκαφές από το συνεργείο στο οποίο συμμετέχει και η καθηγήτρια του -στο πολυτεχνείο), η μαρμάρινη πλάκα που θεωρείται ως το νεκροκρέβατο του Χριστού. (άραγε όπως τον έβαλε ο μητροπολίτης Πειραιά να πετάξει το περιστέρι, στα Θεοφάνια… Θα τον βάλει και ο Πατριάρχης - το Πάσχα, στον τάφο, για να βγάλει μαζί του, το άγιο φως;)

Ο Αναστάσιος Συμεωνίδης κοινοποίησε ένα σύνδεσμο. 
6 Δεκεμβρίου στις 7:25 π.μ. 
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Σώζονται τελικά οι αβάπτιστοι;
Όταν κάποτε επισκέφθηκα τις σπηλιές του Αγίου Όρους, κάποια φορά συνάντησα έναν ασκητή με τον οποίο κάθησα να συζητήσω και να ρωτήσω κά¬ποια πράγματα…
Τον ερώτησα λοιπόν, ανάμεσα σε άλλα, αν σώζονται αυτοί που δεν είναι βαπτισμένοι… Κι εκείνος μου είπε:
«Θα σου πω, παιδί μου, τι συνέβη κάποτε, στην Μ. Ασία… Ζούσε, κάποτε, εκεί ένας Τούρκος ο οποίος αγαπούσε πολύ τους Χριστιανούς.
Βοηθούσε πάρα πολύ την εκκλησία. Βοήθησε μάλιστα να γίνει κι ένα μοναστήρι…Όπου υπήρ¬χε φτωχός, αυτός έτρεχε και βοηθούσε… Αλλά, ενώ ήταν ο καλύτερος άνθρωπος κι απ’ τους Χριστιανούς καλύτερος- δεν είχε βαπτιστεί• δεν είχε αποφασίσει να βαπτιστεί!
Το άφηνε για αργότερα… Κάποια φορά, όμως, πέθανε. Και πέθανε πριν να βαπτιστεί! Ο ηγούμενος του μοναστηριού πολύ στεναχωρέθηκε.
Στεναχωρέθηκε, γιατί έφυγε ο άνθρωπος αυτός από τη ζωή, πριν προλάβει να βαπτιστεί… Αλλ’ όμως ήτανε τόσο καλός άνθρωπος ο Χασάν!!…
Έκανε λοιπόν προσευχή πολλή και κάποια μέρα έρχεται ένας άγγελος και του λέγει:

-Θέλεις να πάμε να δεις, που βρίσκεται ο Χασάν;
-Ναι, του είπε ο ηγούμενος…
Τον επήρε λοιπόν ο άγγελος κι ανέβηκαν, ανέβηκαν, ανέβηκαν… κι έφθασαν σ ’ έναν περίλαμπρο Ναό. Άστραφταν όλα εκεί μέσα! Ψαλμωδίες ακούγονταν από παντού…
Ο ηγούμενος τα’ χασε. Όταν μπήκε μέσα σ’ αυτόν τον περίλαμπρο Ναό, ξέχασε και τον Χασάν…, τα ξέχασε όλα! Δεν ήθελε να φύγει μέσα από κει!… Αλλά κάποια στιγμή ο άγγε¬λος πήγε κοντά του και του είπε:
-Πάμε, λοιπόν, να φύγουμε…
Καθώς έφευγαν, τον ρωτάει ο άγγελος:
-Είδες τον Χασάν;
Τότε θυμήθηκε ο ηγούμενος και είπε:
-Όχι, δεν τον είδα!
-Δεν τον είδες;
-Όχι, δεν τον είδα!
-Πάμε, λοιπόν, πίσω για να τον δεις…
Μόλις επέστρεψαν, έξω από το Ναό, εκεί πάνω στις σκάλες του, απέναντι στο φως, υπήρχε ένα σκυλί τυφλό, το οποίο καθόταν σαν να λιαζότανε στο φως. 

Είπε τότε στον ηγούμενο ο άγγελος:
-Αυτή είναι η ψυχή του Χασάν. 

Δεν καταλαβαίνει που βρίσκεται, δεν βλέπει τίποτα, δεν ακούει τίποτα,… αλλά δεν είναι στο πυρ της Κολάσεως!…
Το ίδιο μου είπε καταλήγοντας ο Γέροντας- συμβαίνει και με τις ψυχές των αιρετικών. Αν είναι καλοί άνθρωποι, ούτε στη γέενα της Κολάσεως πηγαίνουν, αλλά ούτε και στην τρυφή του Παραδείσου…».

Πηγή: Από κήρυγμα που απηύθυνε ο Καθηγούμενος του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος προς το εκκλησίασμα που συμμετείχε στην ευχαριστιακή Σύναξη της Κυριακής 28 Μαΐου 2006 (Κυριακή του Τυφλού)
nefthalim.blogspot.gr
www. askitikon. eu

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Απάντηση σε απορία, σχετικά με το αν σωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμα και αν είναι αβάπτιστος (όπως λένε), ακόμα και αν παραμείνει έτσι μέχρι τέλους…
Και αν ναι, με τι θα μοιάζει εκεί στον παράδεισο… Δεδομένου ότι έχει παρουσιάσει πρόσφατα, μια εικόνα πολύ καλού χριστιανού:
1. Δίνει -τώρα τα Χριστούγεννα, επιδόματα σε συνταξιούχους…
2. Πήγε πέρσι στον πατριάρχη Ιεροσολύμων και αυτός τον ανακήρυξε μέγα ευεργέτη και τον γέμισε σταυρούς και παράσημα…
3. Συμβάλει στην ανακαίνιση, αναστήλωση και συντήρηση του τάφου του Χριστού… Αποτέλεσμα τις μέρες αυτές να ανακαλυφθεί (σε ανασκαφές από το συνεργείο στο οποίο συμμετέχει και η καθηγήτρια του -στο πολυτεχνείο), η μαρμάρινη πλάκα που θεωρείται ως το νεκροκρέβατο του Χριστού. 

(άραγε όπως τον έβαλε ο μητροπολίτης Πειραιά να πετάξει το περιστέρι, στα Θεοφάνια… Θα τον βάλει και ο Πατριάρχης - το Πάσχα, στον τάφο, για να βγάλει μαζί του, το άγιο φως;)
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=912366632230891&id=100003726889965&pnref=story

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μετράει τίποτε από όλα αυτά. Ο Τσίπρας είναι βαπτισμένος, τα παιδιά του τα έχει αβάπτιστα. Δεν μπορεί ο πατέρας του, που συνεργάστηκε με τη Χούντα, που έβγαλε πολλά λεφτά και που έδωσε πολλά χρήματα στην Εκκλησία, να μη βάπτισε το γιό του; Τότε, πως πήγε ο Ιερώνυμος απρόσκλητος στη κηδεία του πατέρα του; Και βέβαια το βαπτιστικό του όνομα είναι Αλέξιος (άνθρωπος του Θεού) και δεν είναι μουσουλμάνικο όνομα.
Σαν βαπτισμένος, με χριστιανικό βάπτισμα, για να πάει στον Παράδεισο, θα πρέπει να ζει την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και να βρίσκεται υπό πνευματική καθοδήγηση. Ο βαπτισμένος, αν δεν ζει τη ζωή της Εκκλησίας, είναι υποψήφιος για την Κόλαση και μέση κατάσταση δεν υπάρχει για τον βαπτισμένο. Εξ άλλου η Περιστέτρα του, καίτοι βαπτισμένη και αυτή, είναι οπαδός της αρχαίας Ελληνική θρησκείας και αρχαιολάτρισα. Οπότε είναι το τέλιο ζευγάρι για την Κόλαση.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καταπληκτικό!