Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

1. ΔΙΑΒΑΖΩ: «άλλα απ'ότι βλέπουμε και στη βηθλεέμ η βασιλική της γεννήσεως είναι σπηλιά και όχι σπίτι.» 2. ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Ο ναός στην Βηθλεέμ, έγινε εκεί, διότι κάποιοι (πονηρά σκεπτόμενοι και ενεργούντες) βασίστηκαν σε αυτόν τον θρύλο -γραμμένο σε ένα αισχρό κείμενο, στο λεγόμενο «πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου»… Και έπρεπε γι αυτό, να βρουν μια σπηλιά, για να την μετατρέψουν σε κερδοφόρο προσκύνημα. Έτσι, η μια αυθαιρεσία –αθώα τάχα, φέρνει και την απάτη –την μεγάλη κομπίνα… Φέρνει και την εκμετάλλευση, τον μαμωνά, την τυπολατρία, κλπ!

ΔΙΑΒΑΖΩ...
Η Σελίδα...
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Καστοριάς
Panagiotis Michalopoulos
Εντελώς αυθαίρετο λοιπόν, το ότι ο Χριστός γεννήθηκε σε σπηλιά… 
Όπως –κακώς -κάκιστα… 
1. Γράφουν, κάποια κιτάπια… 
2. Αγιογραφούν, κάποιοι «βυζαντινοί», επαγγελματίες του είδους –με παπαδική παραγγελία, βέβαια… 
3. Υμνεί, η «ορθόδοξη» εκκλησία… 
4. Τραγουδούν, τα μικρά παιδιά, στα κάλαντα… 

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Marios Gt 
Δεν γεννήθηκε σε σπίτι αλλα σε σπήλαιο το λέει ξεκάθαρα ....
γέννησε τον υιό της τον σπαργάνωσε και τον ξάπλωσε σε φάτνη.δεν νομίζω να είχανε φάτνες και ζώα μέσα στα σπίτια τους.... Λάθος είναι ο ισχυρισμός της δυτικής Χριστιανοσύνης που ισχυρίζονται πως γεννήθηκε σε στάβλο...
άλλα απ'ότι βλέπουμε και στη βηθλεέμ η βασιλική της γεννήσεως είναι σπηλιά και όχι σπίτι αλλα ούτε και στάβλος.
Panagiotis Michalopoulos 

1. ΔΙΑΒΑΖΩ: «Δεν γεννήθηκε σε σπίτι αλλα σε σπήλαιο το λέει ξεκάθαρα ....γέννησε τον υιό της τον σπαργάνωσε και τον ξάπλωσε σε φάτνη. δεν νομίζω να είχανε φάτνες και ζώα μέσα στα σπίτια τους....»
ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Θα μπορούσαμε λοιπόν να αρκεστούμε στον αγιογραφικό αυτό λόγο, στη λέξη «φάτνη», δηλαδή στην ταΐστρα για τα ζώα. Αυτή είχε για κρεβατάκι του, για κούνια. 

Η φάτνη αυτή, θα μπορούσε να ήταν μέσα σε στάβλο χτιστό, κοντά στο σπίτι, ή σε μια σπηλιά, κάπου πιο μακριά, πάνω στο βουνό. 
Η σπηλιά πάντως, δεν αναφέρεται πουθενά… 
Επομένως αυτό, σαν ύμνος σαν αγιογραφία, σαν κάλαντα κλπ, είναι κάτι το εντελώς αυθαίρετο.
Panagiotis Michalopoulos 

2. ΔΙΑΒΑΖΩ: «άλλα απ'ότι βλέπουμε και στη βηθλεέμ η βασιλική της γεννήσεως είναι σπηλιά και όχι σπίτι.»
ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Ο ναός στην Βηθλεέμ, έγινε εκεί, διότι κάποιοι (πονηρά σκεπτόμενοι και ενεργούντες) βασίστηκαν σε αυτόν τον θρύλο
-γραμμένο σε ένα αισχρό κείμενο, στο λεγόμενο «πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου»… Και έπρεπε γι αυτό, να βρουν μια σπηλιά, για να την μετατρέψουν σε κερδοφόρο προσκύνημα.
Έτσι, η μια αυθαιρεσία –αθώα τάχα, φέρνει και την απάτη –την μεγάλη κομπίνα… Φέρνει και την εκμετάλλευση, τον μαμωνά, την τυπολατρία, κλπ!

 ...εν φάτνη των αλόγων
ο Βασιλεύς των ουρανών
και ποιητής των όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: