Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει σε συνέντευξή του: «Δύο αρχηγοί κράτους έχουν επισκεφθεί τη χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ: το Άγιο Φως και η Αγία Βαρβάρα». Αναφερόμενος δε στα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, είχε μιλήσει για εμπόριο.

Διαβάζω σήμερα, στην «κιβωτό της ορθοδοξίας»…
(1 ώρα, πριν)
Η κόντρα με Φίλη
Η κόντρα με τον κ. Φίλη δεν προέκυψε ξαφνικά. Ο τέως υπουργός έχει γίνει «κόκκινο πανί» για τους ιεράρχες, όχι μόνο για τις αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά και για όσα είχε υποστηρίξει για το Άγιο Φως και τα λείψανα των αγίων.
Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει σε συνέντευξή του: «Δύο αρχηγοί κράτους έχουν επισκεφθεί τη χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ: το Άγιο Φως και η Αγία Βαρβάρα». Αναφερόμενος δε στα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, είχε μιλήσει για εμπόριο. 

Τότε ο διευθυντής Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, είχε τονίσει: «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους Μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας». 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθαν και οι δηλώσεις του υπουργού για τον ρόλο του κλήρου στην περίοδο της Κατοχής και της χούντας, που αποτέλεσαν τη χαριστική βολή στις όποιες προσπάθειες για συναίνεση.
Η απομάκρυνση υπουργού που ήθελε να περιορίσει τον ρόλο της Εκκλησίας είναι η δεύτερη στην μεταδικτατορική Ελλάδα. Η πρώτη ήταν αυτή του Αντώνη Τρίτση, όταν αυτός επιχείρησε να θέσει ζητήματα της μοναστηριακής περιουσίας. 

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

O Νέος Υπουργός Παιδείας, και η Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: