Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Με ύφος, και με βλέμμα… γλαρό!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Pateras Crhistoforos Christodoulou, κοινοποίησε...
1 ώρα πριν 
φωτο από εκδρομή του...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1149860295051731&set=pcb.1149860681718359&type=3&theater
ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  Pateras Crhistoforos Christodoulou
Κωνσταντίνος Πόσιος 
Άξιο το προσκύνημα σου
Antigoni Eleftheriou 

ΆΞΙΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΑΣ
Xristos Varnavas 

Άξιος προσκύνημα την ευχή σας γεροντα
Panagiotis Michalopoulos 
1. Αν το προσκύνημα δεν είναι ΤΟ ένα και ΤΟ μοναδικό… Αν δεν είναι ΤΟ ένα ΤΟ καλό και ΤΟ τέλειο προσκύνημα… Ένα προσκύνημα στα τέσσερα δηλαδή… Όπως αυτό στην Τήνο… 
2. Τότε, ξεγράψετε το, καλύτερα! Διότι αυτό, δεν θεωρείται καθόλου προσκύνημα! 
3. «Ντούρος-όρθιος-αγέρωχος» (η μια, εικόνα) και «προσκυνημένος-ταπεινωμένος -στο πάτωμα» (η δεύτερη, εικόνα), είναι δυο εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες, ορθοδοξο-αγιο-πνευματικά! 
4. Εμείς –ως πιο κατάλληλη, ψηφίζουμε -δαγκωτή, αυτήν την δεύτερη επιλογή… Αυτήν της Τήνου… Για τις κυρίες -κυρίως, εννοείται!
Maria Platogianni 
Την ευλογία σας πάτερ έχω έρθει σε αυτατα μοναστήρια της ορθοδοξίας και ευελπιστώ να αξιωθώ να κάνω άλλο ένα ταξίδι στη αγια γη καλό βράδυ
Panagiotis Michalopoulos

1. Όλη η Γη είναι καλή και αγία, σαν δημιούργημα του θεού. Άγιοι και μάρτυρες του Χριστού υπήρξαν και υπάρχουν σε όλον τον κόσμο, και έχουν βάψει με το αίμα τους, τη γη, όλης οικουμένης! Πορευθέντες δε οι μαθητές -σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου, μαθήτευσαν όλα τα έθνη.
2. Ο θεός άλλωστε, είναι πανταχού παρών, και μπορούμε να τον λατρεύουμε παντού, όπου και να ζούμε, όπου και να βρισκόμαστε.
3. Το να θεωρούμε λοιπόν σαν χώματα άγια και ιερά, μόνο κάποια συγκεκριμένα εδάφη, όπως π.χ. εκεί στους λεγόμενους αγίους τόπους, και εκεί να τρέχουμε για να τα φιλάμε και να τα προσκυνάμε… Ε, αυτό είναι και η αισχίστη παραφροσύνη, και κανονική ειδωλολατρία. Είναι ο θρησκευτικός τουρισμός που τον θέλει ο μαμωνάς, τον θέλει η εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος, τον θέλει η απάτη με θαυματουργές εικόνες (Παναγία η Ιεροσολυμίτισσα κλπ), η απάτη με τάχα θαύματα όπως με το άγιο φως, και πολλά άλλα παγανιστικά!

https://www.facebook.com/christoforos.christodoulou.3/posts/1149860681718359

Δεν υπάρχουν σχόλια: