Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η χρήστης Litsa Fotiou‎, έγραψε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η χρήστης Litsa Fotiou‎, έγραψε...
"Ως δε εισήλθεν ο Πέτρος, ελθών ο Κορνήλιος εις συνάντησιν αυτού, έπεσεν εις τους πόδας αυτού και προσεκύνησεν. Αλλ' ο Πέτρος εσήκωσεν αυτόν, λέγων· Σηκώθητι· και εγώ αυτός άνθρωπος είμαι." (Πραξεις 10 : 25-26)
Ειναι αρεστο στον Θεο ο ανθρωπος να προσκυνα ανθρωπους?
Πολλες ειναι οι θρησκειες και η καθε θρησκεια προσκυνα το δικο της θεο. Ειναι φυσικο στον ανθρωπο να προσκυνα οτι θελει, εφοσον εχει αγνοια απο τον αληθινο ζωντανο Θεο του ουρανου και της γης. 

Ο Θεος εχει καποιο νομο και ειναι ζηλοτυπος δεν μας θελει να προσκυναμε ειδωλα η ακομη και ανθρωπους. 
Η δοξα ανηκει στον Δημιουργο στον Σωτηρα του κοσμου (Ιησους Χριστος) και στο Πνευμα το Αγιο. 
Απο την στιγμη που εχω ενα ειδωλο και νομιζω πως αυτο το ειδωλο μεσιτευει για μενα η μπορει να με σωσει απο τις δυσκολιες που περνω, απομακρυνομαι απο τον Δημιουργο μου και με μια λεξη γινομαι ειδολολατρης διοτι λατρευω κατι αλλο που δεν ειναι Χριστος. 
Οταν λοιπον προσκυνω ανθρωπους και ειδωλα ξανασταυρωνω τον Χριστο και απομακρυνομαι απο την χαρη του Θεου. 
Για ποιο λογο ηρθε ο Χριστος ?οταν εμεις ακολουθουμε διαταγματα ανθρωπων που αποτελουν μια θρησκεια και αναγκαζουν τους ανθρωπους να τους προσκυνανε? Ειναι μια μεγαλη πλανη του διαβολου και πολλοι βρισκοντε σε αυτο το δρομο. 

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Στη δική μας, σε αυτήν την ας την πούμε «ορθόδοξη» λατρεία μας, έχουμε δυστυχώς αντιγράψει σχεδόν τα πάντα, από την κιναιδική βουδιστική λατρεία. 
1. Ένα από αυτά τα βδελυρά στοιχεία, είναι και το χειροφίλημα. Τι άλλο είναι;
2. Είναι και η προσκύνηση βέβαια, εικόνων, ανθρώπων και διαφόρων αντικειμένων.
3. Είναι και τα κεριά, και τα λιβάνια.
4. Είναι και τα φωτοστέφανο.
5. Είναι και τα καλογερικά μας τα κομποσκοίνια, το αχώριστο αυτό αξεσουάρ για τον βούδα.
6. Ο βούδας δε, ευλογούσε με το αισχρό αυτό, το τόσο παρεξηγημένο δάχτυλο.
Όπως ευλογούν δηλαδή όλοι οι παπάδες μας, οι ορθόδοξοι να πούμε… Όπως δείχνουμε στις εικόνες να ευλογούν οι Άγιοι και η Παναγία…
7. Και ο θεός να μας συγχωρήσει, δείχνουμε έτσι αισχρά να ευλογεί… (με αυτό το «κωλοδάχτυλο» να το πω;) ακόμα και ο Χριστός μας, στις «ορθόδοξες» αγιογραφίες μας, σε όλους τους ναούς μάς… 

Είτε εμφανίζεται εικονιζόμενος, σαν μικρός στην αγκαλιά της μητέρας του, είτε μεγάλος… 
Είτε και με αυτόν τον τάχα γέρο πατέρα του, σε αυτήν την εικόνα της τάχα αγίας τριάδας… Σε αυτήν την τόσο βλάσφημη εικόνα, όπου το άγιο πνεύμα φαίνεται να έχει σαρκωθεί σε ένα… κωλοπεριστέρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: