Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Καλημέρα! (και οι πιο πρόσφατες blog-αναρτήσεις μου, ήταν…)

Βαφτίσια (μια ετικέτα του ιστολογίου «χαίρετε»), και παπάδες, «απόγονοι του Αυνάν», όπως θα έλεγε και ο θεολόγος καθηγητής κ. Μάκης Δεμίρης.


Απόψε, συζητώ με τον φίλο κ. Giannis Giannakis, σχετικά με την… «επίσημη θρυσκια» του!!!..


1. Πώς ευλογούσε ο Δίας; (με ανοιχτή τη δεξιά παλάμη;) 2. Πώς ευλογούν οι Άγιοι της ορθοδοξίας;


Λέγεται, ότι σε έναν επερχόμενο διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας στην Ελλάδα –στο εγγύς μέλλον, θα έχουμε ενδεχομένως -σαν επακόλουθο, και ένα νέο ενδο-εκκλησιαστικό χωρισμό, όπως τώρα έχουμε παλαιό και νέο ημερολόγιο… Στη νέα αυτή διάσπαση, φημολογείται ότι θα έχουμε και ένα τμήμα της εκκλησίας που θα δέχεται και γυναίκες σαν παπάδες (ιέρειες) και σαν δεσποτάδες (δεσποτίνες). Έχει μάλιστα –για παν ενδεχόμενο, σχεδιαστεί -από τώρα, και ο ανάλογος τύπος της ενδυμασίας τους (άμφια) που θα είναι πιο ανάλαφρος και πιο στιλάτος, μέσα στα βυζαντινά όμως πλαίσια –πάντα (φωτο). Επίσης, πιο σεμνή θα είναι από τις κυρίες αυτές, και η ευλογία τους. Θα είναι ανάλαφρη κι αυτή, με παριζιάνικο τακτ, και όχι με το σημερινό τρόπο, το γνωστό κωλοδάχτυλο του χαμαιτυπείου! Οψόμεθα… Είδομεν…


Σήμερα στην ΕΡΤ 2: «O γίγας της Κυψέλης», η Ζαμπέτα (Δέσποινα Στυλιανοπούλου), και… οι καμπάνες, τής «αγίας Ζώνης»!


Οι σπουδάζοντες την θεολογία στο πανεπιστήμιο της Αθήνας (τα αγόρια μόνο), ξεκινούν την πενθήμερη εκδρομή τους… Την ονομάζουν δε, εκπαιδευτική – ερευνητική αποστολή. Πού πάνε; Μα, στο «Άγιο Βουνό» φυσικά (στο Άγιον Όρος), όπου και θα επισκεφτούν διάφορα διάσημα μοναστήρια! Καλά θα φάνε, θα πιούνε, θα κοιμηθούνε… Τελικά, είμαστε περίεργοι να δούμε τι θα ερευνήσουν και τι θα ανακαλύψουν! Χα!


Καμμένος με λυγμούς σε Ιερώνυμο: «Αν μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, θα το κάνω!» (Στα τέσσερα, ο χοντρός, ο… «ευλογημένος»!)


Ένας χρήστης του facebook, ο «Πατέρας Ιωσήφ», μου έκανε αίτημα φιλίας, πριν από λίγο. Βλέποντας όμως την φωτογραφία στο προφίλ του, βλέπω να μοιάζει καταπληκτικά με τον διαβόητο παπά Ποιμένα (Νικόλαο) Ταλάντζη. Τον κουλοχέρη ηγούμενο, που πριν από τρία χρόνια -εδώ στη μονή Πέτρας στην Παιανία, είχε αναστατώσει το πανελλήνιο, ως ξεφωνισμένος ομοφυλόφιλος (αυτός ο γνωστός και ως κολλητός της ηθοποιού Μαίρης Χρονοπούλου) και είχε μάλιστα δημοσιευτεί και στον Τύπο, φωτο-βίντεο που τον έδειχνε να είναι στο κελί του, στο κρεβάτι -στα τέσσερα, και να κάνει όργια με φιλοξενούμενο του… Να βυζαίνει δηλαδή το πουλί ενός νεαρού αλβανού. (Να είναι άραγε το ίδιο πρόσωπο, μασκαρεμένο, που βγήκε δηλαδή τώρα ξανά στο προσκήνιο, αλλά παραπλανητικά -με άλλο όνομα;)


Όταν έφτασαν οι εξωγήινοι… Παρατηρούμε: 1. Ο ιπτάμενος δίσκος είχε -περιφερειακά, σαν υπεύθυνο για την προώθηση, ένα σύμπλεγμα από πρόσωπα, προσωπικό, κάτι σαν την φτερού… 2. Για πηδάλιο δε –για να στρίβει, είχε μια άλλη ομάδα από τέτοια πρόσωπα, μια κόκκινη αριστερά, και μια σκούρα μπλε στα δεξιά του δίσκου… 3. Ο κυβερνήτης του σκάφους, ένας ξυπόλητος σοφός γερός, είναι στο κέντρο, με τον νεαρό -πιτσιρικά μαθητευόμενο του, καθισμένο στο γόνατο του… Ο γερός, διευθύνει την πλοήγηση με τα μαγικά του χέρια, με κινήσεις που (για τους αδαείς) παραπέμπουν στο δικό μας σήμα, το λαϊκό, κάτι σαν κωλοδάχτυλο δηλαδή, ενώ… 4. Φοράει και ένα περίεργο καπέλο, σαν αυτό του κλόουν αλλά χωρίς τα κουδουνάκια! 5. Στα άσπρα του δε τα γένια (φαίνεται για Μαθουσάλας που ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο), μπαινοβγαίνει χαρούμενο το αχώριστο του, το μικρό του το κατοικίδιο, κάτι που μοιάζει με εξωγήινο περιστέρι!


Καλημέρα, καλή Κυριακή! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ μου, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: