Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Εδώ, BLOG «xairete»… Χαίρετε! Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε… (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Ποιος την ντύνει και την στολίζει τόσο ακριβά, τόσο φανταχτερά (πετράδια παντού -επάνω της, ακόμα και στο φωτοστέφανο της) την Παναγία; 1. Είχε δικά της λεφτά, από κάποια γονική παροχή -ή κληρονομιά, και ντυνόταν μόνη της… 2. Ήταν τόσο παραλής ο Ιωσήφ, και την στόλιζε αυτός; 3. Ή μήπως είχε και η Παναγία αυτό το μαγικό χάρισμα του γέροντα Πορφύριου του Μαλακασιανού, ο οποίος έβρισκε λένε θαμμένους -κρυμμένους θησαυρούς, και έτσι από καυσο-καλυβίτης που ήταν στην αρχή –στο Όρος, έφτασε μετά να έχει ένα ολόκληρο παλάτι, εδώ στην Αττική;


Ένα εκκλησάκι, που είναι και πρόκληση και απάτη μαζί. Ένα εκκλησάκι –τουριστικό αξιοθέατο –με δουλειές με… Φούντες! Αυτό, της αγίας Θεοδώρας, στο χωριό Βάστα Αρκαδίας… Της περιφέρειας δηλαδή του διαβόητου μητροπολίτη Παναγιώτη (Ιερεμία) Φούντα. Ένα εκκλησάκι, το οποίο δεν στηρίζει αυτό τα δέντρα (στη σκεπή του, τάχα) -όπως είναι το παπαδίστικο ψέμα… Αλλά όπου –αντίθετα, τα δέντρα που περνούν μέσα στους τοίχους του, αυτά είναι που στηρίζουν το εκκλησάκι -όπως λέει και η σχετική μελέτη του πανεπιστημίου Πατρών. Για την διατήρηση του δε, για την συντήρηση του, έχουν γίνει κατά καιρούς, τεράστια έξοδα, και στη σκέπη, και στους τοίχους, και στον περιβάλλοντα χώρο, από διάφορες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Όπως βλέπετε λοιπόν, το «μνημείο» αυτό, έχει θωρακιστεί έτσι, που μοιάζει πιο πολύ με… γερμανικό οχυρό και πυροβολείο… Σωστό, φρούριο! Χα!


Ξέρετε ποια είναι η βοηθός και η προστάτης ολόκληρης της Θράκης; Είναι, μας λέει… ένας κύριος Δ. Σωτηρόπουλος, είναι… ένα κάδρο της Παναγίας!


Θα προτιμούσατε να παίξει και εδώ θέατρο, η γνωστή ηθοποιός Σοφία Μουτίδου; Να ντυθεί και αυτή σαν πόρνη (όπως όλες σχεδόν οι μαμάδες και οι νουνές και οι καλεσμένες) και να πάει σε ένα ναό, για να κάνει ένα υποτιθέμενο μυστήριο βάπτισης… Με παπάδες που επιτρέπουν –για την περίπτωση και για τα τυχερά τους, να μετατρέπεται ο ναός σε οίκο ανοχής, σε χαμαιτυπείο, σε κανονικό μπουρδέλο;


Panagiotis Michalopoulos, είπε: «Αγαπητή Χρύσα, Είναι μια ηθοποιός που η μορφή της, δεν είναι προσβλητική για την Παναγία, στο ρόλο της όταν την υποδύθηκε! Δεν λέω να την κάνουμε κορνίζα, να την έχουμε στο σπίτι μας και να την προσκυνάμε… Αλλά είναι καλή!»


Κι όλοι λένε, στην παρέα… Να, «ο ωραίος, κι η ωραία!»


Ο εκλεκτός σχολιαστής μας, ο φίλτατος κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, μας είπε... 1. «Σε ποιό Ευαγγέλιο λέει, ότι ο Χριστός πετάχθηκε με ένα σεντόνι και κρατούσε και ένα σημαιάκι; Αφού η Ανάσταση έγινε αθόρυβα και δεν την είδε κανείς.» 2. «Το ίδιο συμβαίνει και με την απεικόνιση της αγίας Τριάδος. Ποιός είδε τον Πατέρα; Κανείς. Το περιστέρι τι θέση έχει εδώ;» 3. «Ούτε στην βάπτιση ήταν σαφώς περιστέρι. Φαινόταν ένα πουλί "ωσεί περιστεράν", δηλ. σαν να ήταν περιστέρι.» 4. «Το "ωσεί περιστεράν" απεικονίζεται μόνο στην εικόνα της βάπτισης και πουθενά αλλού.»


Το ξέρατε ότι η Αγια-Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και κάθε εκκλησία «Αγία Σοφία», είναι αφιερωμένη στον Λόγο του Θεού, στην Σοφία του Θεού, δηλαδή στο Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος; Στον άχρονο Λόγο που έγινε και σαρξ –στο χρόνο, δηλαδή στον Χριστό;


Η γνώστη και μη εξαιρετέα, η μαρκαρισμένη ως «μαλακισμένη Εκκλησία» (ετικέτα του ιστολογίου «χαίρετε»), δεν αφήνει ούτε ένα λεπτό που να μην περάσει, χωρίς να μην κάνει κάτι που να επιβεβαιώνει πλήρως αυτόν τον τίτλο της! Εδώ, μέσα στο ναό, στο κακάσχημο αυτό τοτέμ που καλούνται οι πιστοί να προσκυνήσουν… Υπάρχει και αυτή η γελοία απεικόνιση της Ανάστασης: Ο Χριστός, ξεβράκωτος (σαν τον Ζάβαλο στη «βίλλα των οργιών»), μόνο με ένα σεντόνι, ξεπετάγεται από τον τάφο -με αγγέλους για παραστάτες, και κρατάει και μια σημαία!


Επιτέλους! Αναλαμβάνει πια η Εκκλησία –με τα κατάλληλα για ανήλικους εποπτικά μέσα της, και φυσικά στον δικό της το χώρο –τον ιερό, την ενισχυτική διδασκαλία στο μάθημα των πραγματικά ορθόδοξων θρησκευτικών θεμάτων. Στην πρόβα δε αυτή (φωτο), υπάρχει ένα καταπληκτικό τεστ παρατηρητικότητας! Λέει στα παιδάκια: «Βρείτε το και κερδίστε δώρα: ποιο από τα πέντε αυτά ιερά πρόσωπα, ξεχωρίζει από τα άλλα τέσσερα; Ποιο, δεν ευλογεί με το κωλοδάχτυλο;»


Ντροπή! Τα πολυκαταστήματα (σουπερ μάρκετ) Lidl, στην Ελλάδα, παραποιούν, την ελληνική σημαία! Αυτό το πράγμα -και όχι την κανονική ελληνική σημαία, βάζουν σαν σήμανση, στα ελληνικά προϊόντα που διαθέτουν. Να επέμβει αμέσως, ο εισαγγελέας!


Και «Παναγία Φοινικιώτισσα», έχουμε… Στην Χρυσούπολη Περιστερίου! Για περάστε!


Το ξέρατε ότι υπάρχει μια Παναγία στη Ρόδο, η εικόνα της δηλαδή, η επονομαζόμενη ως… «η Παναγία της Φιλέρημου»;


Σήμερα συζητώ, με τον χρήστη Nikolaos Apostolidis (φωτο), Ορθόδοξο Επίσκοπο – Μητροπολίτη. (θέμα: O Χριστός, εικονιζόμενος, ως… ξεβράκωτος – σημαιοφόρος!)


Τι δείχνει η τοιχογραφία – αγιογραφία, πάνω από το τραπέζι, εκεί που κάθεται και πίνει τον καφέ του, ο μοναχός;


Ερωτικές –ρεμπέτικες, μουσικές εικόνες: «Αμάν, όμορφη κυρά μου, έλα στον οντά μου…», για να χαρείς (βλέπεις το δάχτυλο;) αλμυρό φιστίκι –καβουρδισμένο, κοντά μου!


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Ο Αρχηγός του Κόμματος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης (σ.σ. είχε κάνει τη θητεία του στο βασιλικό ναυτικό, ως βαθμοφόρος, σε κάποιο γραφείο, στον Π.Ο.Ν., στον Πειραιά –παλατάκι), παρευρέθη στην Υποδοχή, της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Εκατονταπυλιανής στο Λιμάνι του Πειραιά… Υποδοχή, που πραγματοποιήθηκε με Τιμές Αρχηγού Κράτους...»


Warning - Amber Alert: The horse, is missing!


Η επίσημη ορθόδοξη χριστιανική εκκλησιαστική θέση, είναι ότι… Ο Χριστός από μικρός, ήταν πολύ σεμνός… Τόσο, που δεν γδυνόταν εντελώς, ούτε και όταν έμπαινε για ντουζ, στο ιδιαίτερο μπάνιο του. (Δες, σχετική φωτο) …Είχε δε πάντα μαζί του, και, την πετσέτα του, και όλα τα ρούχα του… Για να αλλάξει εκεί μέσα, και να βγει μετά έξω, στεγνός, και κανονικά –σεμνά ντυμένος… Και όχι να βγει με κάτι το πρόχειρο και προκλητικό… Όπως π.χ. με το pareo του, ή με το μπουρνούζι του -ανοιχτό!


Ο ρόλος της νονάς είναι...


Νίκος Φίλης, στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχουν πολλά πεδία διευκρινίσεων και χωρισμού (σ.σ. Εκκλησίας και Κράτους), που δεν προϋποθέτουν συνταγματική αναθεώρηση. Ένα από αυτά είναι η διαχρονική επιδίωξη της εκκλησιαστικής διοίκησης να ασκεί έλεγχο φρονηματισμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών.»


Σαν σήμερα (Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012): Διαβάζω σχετικά… «Για το ρόλο της νονάς»


Σαν σήμερα (Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015): Κωλοδάχτυλο ευλογίας;


«Ιωάννινα: Εκατοντάδες είναι οι μετασεισμοί στην Ήπειρο, ενώ οι κάτοικοι -πολλοί από τους οποίους έμειναν τη νύχτα του Σαββάτου στο δρόμο, ανησυχούν. Οι επιστήμονες εμφανίζονται διχασμένοι για το κατά πόσο οι 5,3 βαθμοί ήταν ο κύριος σεισμός.» 1. ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Στο δρόμο, διότι δεν βρίσκει πια κανείς προστασία από το θεό, ούτε μέσα στις εκκλησιές! 2. ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Στο μεταξύ, ο πανηγυρτζής μητροπολίτης Πειραιά, έφερε από την Πάρο -από το τουριστικό μοναστήρι της Εκατονταπυλιανής, την προσκυνούμενη εκεί, εικόνα της Παναγίας… Με πολεμικό πλοίο, και την υποδεχτήκαμε λέει, με τιμές… αρχηγού κράτους! Το ξόανο, ρε πούστη μου, το κάδρο! Ήρθε λέει, για την ευλογία μας -την προσωπική, και την προστασία μας την… εθνική! Αλλά, όπως είπε η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων του ΑΛΦΑ, θα υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη για την… ασφάλεια, της εικόνας! Για την… προστασία της! Αυτής δηλαδή της ζωγραφιάς –του τοτέμ, που υποτίθεται ότι ΑΥΤΟ θα μας προστατεύει! Θα την φυλάνε λέει, σαν κέρβεροι -οι μπάτσοι! Διότι δεν είναι καμιά φτηνιάρικη εικόνα του γιουσουρούμ, αλλά κειμήλιο μεγάλης αξίας –αρχαιολογικής, θρησκευτικής, και ιστορικής… Λέει! Χα!


Αυτή η αγία Σοφία δεν είναι καμιά αγία γυναίκα… Είναι μια εκκλησία μαμούθ, στην Κωνσταντινούπολη. Μια εκκλησία τέρας… Απίστευτη πρόκληση η κατασκευή της… Μια οικοδομή, αφιερωμένη στην τερατώδη μόρφωση του θεού… Στην Σοφία του δηλαδή. Μια εκκλησία μαύρης μαγείας, που θεραπεύει «πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»!.. (Είχε πάει άλλωστε και ο γ. Παΐσιος εκεί, αλλά δεν ήξερε πού ακριβώς είναι αυτά τα διάφορα ειδικά θεραπευτικά φυλακτά -όπως η κούνια του Χριστού, κλπ., και έτσι γύρισε αθεράπευτος πίσω στο Όρος, δηλαδή το ίδιο «μακάκας» όπως ήταν και όταν πήγε στο ναό! Χα!


Σήμερα, είμαι στη σελίδα (προφίλ) του ιερωμένου «Patrikiou F. Antonios» (φωτο). Και εδώ, τα λέμε με την «ελλη κερκιλανη»… (περί Παΐσιου, κλπ.)


Πώς φαίνεται ότι το ζητούν -να τους μπει, αυτό το δάχτυλο: 1. Όλοι αυτοί οι αγράμματοι αγιογράφοι! (λέμε «δόξα τω Θεώ», ή «δόξα στο θεό», ή «δόξασε τον θεό», και όχι «δόξα τον θεό»!) 2. Όλοι αυτοί οι αισχροί πλαστογράφοι της μορφής του Χριστού… (οι ξεφωνισμένες αδελφές, που αγιογραφούν τον Χριστό θηλυπρεπή -σαν τα μούτρα τους!)


Διαστημική αγιογραφία… Μια σπάνια (θαυματουργή βέβαια) ορθόδοξη εικόνα. Τίτλος της: «Η Παναγία, και το εξωγήινο μωρό»! (Α-χειροποίητη βέβαια, για τα γήινα δεδομένα… Έπεσε σε εμάς, κατευθείαν από τον ουρανό… Έτσι όπως την βλέπετε, μαζί με τα στολίδια της!)


Το ξέρατε ότι υπάρχει και… «Παναγία η Μηλιώτισσα»; (Είναι η πρώην «οδηγήτρια», η πρώην «Παναγία του Ελμαλίκ»… Η μετέπειτα «Παναγία της Ευτεκνίας», και «Παναγία της Μηλιάς»… Που κατέληξε τελικά σε… «Παναγία η Μηλιώτισσα»… Και γι αυτό, μεταδημότευσε –δικαιωματικά, στο χωριό Μηλιά του Νομού Πέλλας, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα!)


Σημασία, στη λεπτομέρεια: Τι θα δείξει νύφη, και τι θα κρύψει… Λίγο πριν την δει ο γαμπρός, ο ιερέας, κλπ… Λίγο πριν στηθεί για το μυστήριο… (Σε χώρο ιερό, βεβαίως! Σε οίκο θεού, κάτω από ιερές εικόνες!..)


Ένας παπάς ξεράσωτος (χωρίς ράσο, με το «αντερί» του), έξω από το μαγαζί του… (Διαβάζω: waiting for the bride)


Καλημέρα σας, καλή Κυριακή! Χαίρετε!


Φτωχολογιαααά...


Τι το χρειάζεται το κερί, η Λαγκαδιώτισσα; Να το βάλει, πού;


Panagiotis Michalopoulos, προς Konstantinos Triantos (Εκκλησιαστικά Ξυλόγλυπτα): Πιστεύετε λοιπόν κι εσείς -ένας σοβαρός άνθρωπος, σε έναν τέτοιον μυθικό χριστιανισμό… Σε ιστορίες με δράκους που τρώνε ανθρώπους, εμφανιζόμενοι σε μια ολόκληρη επαρχεία με δικό της βασιλέα… Σε δράκους που κανένας στρατός δεν τους κάνει καλά; Και που εξευμενίζονταν τακτικά με ανθρωποθυσίες κατόπιν κλήρου για το ποιος ή ποια θα φαγωθεί; Κάποιο παρόμοιο τροπάριο, δεν είχαν και οι ειδωλολάτρες προγονοί μας, στη δική τους τη θρησκεία, αυτήν του 12θεου, με τον μύθο του Θησέα, της Αριάδνης και του Μινώταυρου στην Κρήτη;


Αρκαδία, χωρίο Βάστα, εκκλησάκι Αγίας Θεοδώρας… Προσοχή - προσοχή: Ο πάσσαλος, δεν είναι διακοσμητικός… Κρατάει γερά, το κλαδί του θαυματουργού δέντρου, για να μη πέσει σε κανένα κεφάλι ολιγόπιστου… Μην παίζετε λοιπόν με αυτόν… Μην τον πολυ-κουνάτε… Μη δοκιμάζετε –έτσι για πλάκα την μικρή ή μεγάλη πίστη σας, και την ανάλογη τύχη σας… Μπορεί να σας συμβεί -αντιστρόφως ανάλογα, κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα!


Τι να θέλει άραγε να πει, έτσι -με νοήματα… Διότι ίσως και να ντρέπεται να το πει καθαρά… Με αυτό δηλαδή που κάνει με τα δυο τα δαχτυλάκια του, που τα έχει έτσι όρθια; Μήπως ότι είναι αμαρτία μεγάλη, ακόμα και… το φιστίκωμα; Αν, ναι, τότε… Για μικρό παιδί, φαίνεται ότι έχει πονηρέψει πολύ νωρίς!


Άρχων είναι; Μοιάζει με αρχόντισσα!


Μια εικόνα με τις δυο κόπιες της… Με 1.000 λέξεις, η κάθε μια!


Με την δικαιολογία δε ότι είναι τάχα υπό πίεση στην Τουρκία, ο Βαρθολομαίος, κάνει ό,τι κάνει -για βοήθεια τάχα από τους παπικούς, δίνοντας δηλαδή τα πάντα στην αίρεση, σαν ένας κανονικός προδότης –όχι μόνο της Ελλάδας (που την αποκαλεί επαρχεία του, ο Γενίτσαρος), αλλά είναι -κανονικός προδότης, και, της ορθοδοξίας, ο πούστης!


Κρυμμένες αλήθειες, που επιτέλους κάποτε πρέπει να λέγονται -με παρρησία, κι αυτές! Να αποκαλύπτονται και με φωτογραφικά ντοκουμέντα, και να έρχονται στο φως… Είτε λοιπόν μας αρέσει είτε όχι -σαν ελληνορθόδοξους, αυτός ο καλός και άγιος άνθρωπος (φωτο), ο Λιγνός… Αυτός είναι ο μόνος που φωτίστηκε αληθινά, και βρήκε την πραγματική πηγή εκπόρευσης του Αγίου Φωτός… Αυτός, βρήκε και τον μοναδικό τρόπο να το μεταλαμπαδεύει… Αυτός, με το δάχτυλο του (φωτο), χωρίς να καίγεται! Αυτός, και μόνον αυτός, από πολύ παλιά! Ο άλλος, ο ελληνορθόδοξος πατριάρχης στα Ιεροσόλυμα, είναι ένας απλός και αποτυχημένος κλόουν στην υπόθεση αυτή, μια καρικατούρα του αξέχαστου Λιγνού!..


Παπική πατέντα: Αν ρίξεις –σαν πιστός, ένα σεβαστό ποσό στο παγκάρι… Τότε, σου επιτρέπουν να φιλήσεις –ακόμα και στο στόμα, την Αγία Αγνή! Υπάρχει βέβαια -στο προσκύνημα, μια διαρκής επίβλεψη –επιτήρηση, από καρδινάλιο… Διότι απαγορεύονται αυστηρά, τα… φιλιά με τη γλώσσα!..


Βαρυσήμαντη δήλωση - «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» Μήνυμα, του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ προς τον Ελληνισμό: «Αυτό που πρέπει να μάθει ο λαός μας -επειγόντως, προς άρσην πάσης παρεξηγήσεως - σχετικά με το νέο πρόγραμμα σπουδών στα θρησκευτικά για τους ορθοδόξους μόνο -μαθητές και μαθήτριες, είναι…»


Αποκάλυψη: Νέα φοβερή (και σχεδόν ολοκληρωμένη) προφητεία του γέροντα Παΐσιου, έρχεται στο φως, μόλις τώρα!


Αποκλειστικό: Ξεκίνησε εντατικά μεν, αλλά και με πάσα μυστικότητα -προς το παρόν, ως προς τα πρόσωπα (φωτο, από πίσω)… Το σχετικό «casting», για τις υποψήφιες να χειροτονηθούν ως θηλυκοί ιερείς… Ως νέα στελέχη στη «Νέα Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία»… Σε αυτήν, που ενδεχομένως θα προκύψει μετά τον αναμενόμενο -λίαν προσεχώς, χωρισμό της υπάρχουσας μορφής της, αυτής με το κράτος, της δημοσιοϋπαλληλικής... Για να γίνει –διασπαζόμενη έτσι… πιο ελκυστική… Ώστε να μπορέσει να επιβιώσει, μετά την διακοπή της κρατικής επιχορήγησης… Φέρνοντας έτσι -με χειροτονημένες παπαδιές, αρκετό χρήμα στο παγκάρι και στα τυχερά των ιεροπραξιών…


Καλημέρα! (και οι πιο πρόσφατες blog-αναρτήσεις μου, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: