Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο… Και κοπιάστε για καφέ και γλυκό… (προσφέρουμε, τις τελευταίες αναρτήσεις στο μπλογκ μου, που είναι…)

«Τάξης και ηθική», όπως θα έλεγε και ο Δήμαρχος Κωλοκοτρονιτσίου: 1. Γιατί δεν θεσπίζεται να παρελαύνουν καλύτερα με καυτό σορτσάκι οι μαθήτριες, αντί με αυτήν την φούστα -ζώνη; 2. Γιατί οι νύφες δεν πάνε καλύτερα στην εκκλησία με ένα μαγιό, μπικίνι βέβαια; Να είναι επίσης και τρεις παπάδες –με μαγιό (δεσπότης – πρεσβύτερος – διάκος) για να ευλογήσουν (με το γνωστό δάχτυλο) το μυστήριο;


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;


Και φτερά έχει, αλλά και «φτερού», δεν τον λες… Και μίνι φοράει, αλλά δεν είναι ο Σάκης ο Ρουβάς… Είναι λένε άντρας, Γαβρίλης με το όνομα, και είναι και… αρχιστράτηγος! Πρόωρα αποστρατευμένος, προφανώς! Τώρα, το παίζει -από χόμπι, και ανθοπώλης… Ειδικότητα του… τα κρίνα!


Έτσι ευλογούσε;


Μάτια μου, γλυκά μου μάτια!


Πώς το εξηγείτε, κι αυτό; Λέτε να φύσηξε δυνατός άνεμος, και να πήρε σπόρους -από τα δέντρα στη σκεπή (τάχα) της εκκλησούλας της αγίας Θεοδώρας (Βάστα, Αρκαδίας), και τους πήγε και να τους κόλλησε στον τοίχο αυτού του σπιτιού, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτήν την –ανώμαλη κι εδώ, εξέλιξη; Νέο «θαύμα – θαύμα», και αυτό;


Αρχειακό - σαν σήμερα (Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015): Γιορτές και γιορτές


Αλήθεια, και όχι παραμύθια: Τι είδους σύντροφο, είχε τελικά ο Αλαντίν; Γυναίκα (πρώτη φωτο), ή άντρα (δεύτερη φωτο);


Πώς ευλογούσε ο Χριστός; Σε κάθε διαφορετική εικόνα του, τον βλέπουμε και με αλλαγμένο αυτό το σκέρτσο με τα δάχτυλα του. Αμέτρητες οι εκδοχές –για το τι να συμβολίζει άραγε… Αμέτρητες και οι διαφοροποιήσεις, για το πώς είχε κάθε φορά σχηματισμένα τα δάχτυλα του… Δαχτυλο-κινούμενες εικόνες! Πώς λοιπόν εξηγείται αυτό; (Λες και οι αγιογράφοι -επί το έργον -κάθε τόσο, κρατούν το πινέλο -με τα δάχτυλα του ενός χεριού τους, και αγιογραφούν… Και έχουν ταυτόχρονα -τα δάχτυλα του άλλου χεριού τους, ελεύθερα, για πάσαν χρήσην… π.χ. για κάποιο άλλου είδους πινέλο! Τι άλλο να πει κανείς;)


Μια απορία: Τον ονόμασαν Φανούριο διότι φανέρωνε πράγματα; Ή επειδή τον έλεγαν Φανούριο, μπορούσε και φανέρωνε; Ε;


ΕΚΤΑΚΤΟ: Αντισυνταγματικός (14 – 11) ο νόμος Ν. Παπά, για τις τηλεοπτικές άδειες… (Συνταγματικό, με 20-0, το ξέκωλο…)


«Παναγία η Κουφαλιότισσα»; Αίσχος! Ντροπή σας, κουφάλες!


Τυχαίες φωτογραφίες: Σχετικά με προφήτες και προφητείες, και όχι μόνο…


Τυχαίες εικόνες: Πρόσωπα και πράγματα, που γιόρταζαν χθες…


Προσδοκώ ανάσταση νεκρών… Τέρμα τα γκάζια, και φύγαμε!..


ΣΧΕΤΙΚΟ, με τη σημερινή γιορτή:


Συμβαίνει τώρα -Θεσσαλονίκη, στην παρέλαση, στο πανηγύρι του αγίου Δημητρίου, στην ομώνυμη εκκλησία: 1. Περνάει ο στρατός, των εικόνων φρουρός. 2. Μπροστά, πάει το στρατιωτικό όχημα με την εικόνα της Παναγίας της… «Επισκέψεως». 3. Ακολουθεί άλλο όχημα με την εικόνα του αγίου (πεζού, όχι εφίππου να σκοτώνει), με τις κορδελίτσες του να τις κρατούν ιερείς –ένθεν και ένθεν. 4. Ακολουθεί πλήθος πανηγυρτζή λαού, ομάδα πολιτικάντηδων πολιτικών, και κουστωδία παρατρεχάμενων δεσποτάδων… 5. Παρακολουθούν δε από τα πλάγια, νεαρές χαροκαμένες χήρες, μαυροφορεμένες, περίλυπες, καίγοντας κεριά που κρατούν στις χείρες τους. 6. Όλα αυτά δε, υπό τους οξείς, δαιμονικούς -διαπεραστικούς ήχους, υψίφωνων καμπάνων! (δες σχετικές φωτο, και βίντεο)


Προς τους ετεροδόξους συνομιλητές μου στο facebook, και στις σελίδες τους με παρόμοια λογότυπα: Τι μανία είναι αυτή που έχετε με τα περιστέρια!


Εστεμμένοι… Αντίχριστοι!


Μεγάλη η χάρη του: Ο Σάκης Ρουβάς, πρωταγωνιστής σε πανηγυρικό σόου, στο ναό της Αναστάσεως, στον τάφο του Χριστού, στα Ιεροσόλυμα! (δείτε το σχετικό διαφημιστικό τρέιλερ)


Αγιογραφίες από το μέλλον: Ακτινοπίστολο, λέιζερ… Αντί για το κωλοδάχτυλο ευλογίας! Πρόοδος!


Γελοίοι, παπατζήδες: Η σημερινή εικόνα, της… «Ορθοδοξίας» μας!


Δυο μαζί, στο ίδιο το βαρέλι… Αμάν, Βαγγελίστρα μου, να καούν τα κάρβουνα… Ο Ελληνοχριστιανικός, ο των βαρελοφρόνων, ο πολιτισμός, άμα λάχει να πούμε: 1. Κομπολόι –μπεγλέρι, ελλήνων οινοπνευματικών –κρασοκανατών, ταβερνόβιων… και 2. Καλογερικό κομποσκοίνι, αγιο-πνευματοφόρων –αγιορείτικων, μοναστηριακών κοινοβίων.


Έρχονται στο φως, άγνωστες πτυχές του τρόπου της παραγωγής του αγίου φωτός –το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου, στα Ιεροσόλυμα… Τι αποκάλυψε κρυφή κάμερα, ότι γίνεται εκείνη την ώρα, μέσα στο σκοτεινό κουβούκλιο με τον ελληνορθόδοξο πατριάρχη… Τι εμφανίζεται ξαφνικά στον τάφο του Χριστού (φωτο).


Έχει δίκιο, ο ΜαΣκαριότατος! Έχουν αλλάξει όλα, στο νέο μάθημα των θρησκευτικών. Ιδού δυο από τα νέα εξώφυλλα των βιβλίων. Στο ένα μάλιστα, φιγουράρουν, …Τσίπρας, Παπάς, Φίλης και Τσακαλάκος! Βρε, πού πάμε;


Δεσποτικές ανωμαλίες: Αυτοί –οι μητροπολίτες, να πούμε… Και με χάρο ακόμα, το κάνουν… καρεκλάτο! Σε καρέκλα, τους μεταφέρουν και τους περιφέρουν στον δρόμο, όταν τα κακαρώσουν και γίνουν… Κακαριστοί… Σε καρέκλα τους στήνουν μετά -μέσα στο ναό, στη νεκρώσιμη ακολουθία, για να τους ασπαστεί και να τους προσκυνήσει ο κόσμος… Σε καρέκλα –έτσι καθιστά πτώματα, τους κατεβάζουν μετά και στο λάκκο! Σε στεγανό βέβαια, για να μη λιώσουν και να γίνουν μετά μούμιες… Άγια λείψανα τάχα μετά, και δήθεν άφθαρτα από… θαύμα!


Ποιος λοιπόν, θα έρθει για να την παρηγορήσει αυτήν την τόσο μεγάλη, αυτήν την «Παναγία την Παρηγορήτρια»… Αυτήν στα Τζουμέρκα… Αυτήν που φωνάζει σήμερα, ότι χάνει τη στατικότατα της και κινδυνεύει να γκρεμιστεί; Θα έρθει μήπως για να την παρηγορήσει, αυτή η μικρή, η αγία Θεοδώρα, Βάστα –Αρκαδίας; Αυτή δηλαδή που καταφέρνει και κρατιέται ντούρα, και μάλιστα με 17 ολόκληρα δέντρα στο κεφάλι της; Ε;


Ποιος λοιπόν, θα έρθει για να την παρηγορήσει αυτήν την τόσο μεγάλη, αυτήν την «Παναγία την Παρηγορήτρια»… Αυτήν στα Τζουμέρκα… Αυτήν που φωνάζει σήμερα, ότι χάνει τη στατικότατα της και κινδυνεύει να γκρεμιστεί; Θα έρθει μήπως για να την παρηγορήσει, αυτή η μικρή, η αγία Θεοδώρα, Βάστα –Αρκαδίας; Αυτή δηλαδή που καταφέρνει και κρατιέται ντούρα, και μάλιστα με 17 ολόκληρα δέντρα στο κεφάλι της; Ε;


Πότε λοιπόν, είπαμε ότι ανοίγει τις πύλες της... Και θα αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί κανονικά... Αυτή η… «βασιλεία των ουρανών;»


Να τα λέμε, και, αυτά: Πολύ πριν από τον (αγνώστου καταγωγής) άγιο Γεώργιο τον καβαλάρη, τον χριστιανό, τον κατ ευφημισμόν δρακοκτόνο … Ήταν ο Έλληνας και ειδωλολάτρης, ο Μακεδών Μ. Αλέξανδρος –καβαλάρης κι αυτός… Αυτός που πραγματικά είχε σκοτώσει δράκο… Το καταραμένο φίδι! (βιβλιογραφία: Ευγένιος Σπαθάρης)


Πώς και τα ανέχεται όλα αυτά, ο Άγιος Μεμάς, ο Άγιος Μάκης –τζογούλες μου; Πώς και δεν βγαίνει από τη βιτρίνα του, από το κουτί του για ζεστές τυρόπιτες… για να τους κυνηγήσει; Ε;


Η εικόνα της Παναγίας… Όταν την κουτσουλάει αυτό το βρωμο-περιστέρι από πάνω της…


Ορθόδοξη αγιογραφία: Τώρα αυτός ο σκατόγερος, νομίζει ότι είναι ο ίδιος ο… «θεός»! Φόρεσε και ένα τρίγωνο στο κεφάλι του –καπέλο, αλά Μ. Ναπολέων! Στο αριστερό του χέρι δε, κραδαίνει έναν σταυρό σαν την αλλοπαρμένη την κ. Ελένη Λουκά, και… όποιον πάρει ο χάρος! Ο Χάρος τώρα, ο χριστιανικός, είναι στο κάτω μέρος της εικόνας, και έχει αναλάβει υπηρεσία, με κανονικό συμβόλαιο, με τον τίτλο «ο θεός τιμωρεί»… Όπου είναι τέσσερεις διάολοι –αραπάδες ξεβράκωτοι, έτοιμοι για όλα… Ώστε με εντολή από τον πιο πάνω κωλόγερο (που ευλογεί με το δεξί χέρι, κανονικά, με το κωλοδάχτυλο), να βιάσουν αμέσως και ομαδικά –από όλες τις τρύπες της, μια ψυχή… Αυτήν, που τους έχει παραδοθεί άνωθεν… Στον δικό τους χώρο –βέβαια, στην κόλαση, που τους έχει παραχωρηθεί –για τον σκοπό αυτό –να γαμάνε και να δέρνουν, από τον ίδιον τον –τρελόγερο, «θεό»!


Και στην καρέκλα, που τους βάζουν νεκρούς… Στον θρόνο αυτόν, τέλος πάντων... Πέστον και πολυθρόνα… Και σ’αυτόν, πάλι άβολα θα πρέπει να αισθάνεται ο καλομαθημένος ποπός τους…


Πήγε εκεί στο σόου, και ο δικός μας ο μητροπολίτης… Tου νέου ημερολογίου… Ο Φθιώτιδος Νικόλαος… Για να προσκυνήσει και να ασπαστεί το καθισμένο πτώμα του παλαιοημερολογίτη συναδέλφου του… Μητροπολίτη, στην ίδια μητροπολιτική περιφέρεια που έχει και αυτός. Αυτός, ναι, ο δικός μας… Ο ιδιοκτήτης του πτώματος του Βησσαρίωνα… Του (μη χέσω) «άφθαρτου» πτώματος… Του μουμιοποιημένου παπα-Βησσαρίωνα, που τον ξέθαψαν και που μοιάζει με γατί, που το έχει πατήσει νταλίκα! Χα!


ΔΙΑΒΑΖΩ: Νεκρώσιμος ακολουθία ορθόδοξου ιεράρχη ή χολυγουντιανή κωμωδία του 1989; (Weekend at Bernie's -Τρελό γουίκεντ στου Μπέρνι)


ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ: Panagiotis, ο πΓεώργιος Μωραϊτάκης αποδέχθηκε το αίτημα φιλίας που του στείλατε στο Facebook.


Άραγε, πώς και έχει τόση μεγάλη ακαμψία το πτώμα, και κρατιέται όρθιο και το κεφάλι –με όλο αυτό μάλιστα και το καθίκι, που του φόρεσαν… Πώς και δεν κάμπτεται, και η μέση… Πώς και κρατιούνται τα χέρια, στο θρόνο… Μήπως τον είχαν στην κατάψυξη προηγουμένως, πριν από αυτήν την μακάβρια -και γελοία, περιφορά;


Είστε για ένα ταξιδάκι στην αιώνια ζωή; Σαν μια πενταήμερη εκδρομή -με τον παπά, με την ενορία… Διότι η σωτηρία της ψυχής, είναι πολύ μεγάλο θαύμα… Σαν ταξιδάκι αναψυχής, ένα πράγμα!


Ιερώνυμος: Την πατρίδα και την ορθοδοξία δεν θα σας την παραδώσουμε...


ΑΓΓΕΛΟΣ;


Σχόλια αναγνωστών στο θέμα «Εξαργύρωσε ο Φίλης την κόντρα με την Εκκλησία - Δεύτερος στα κομματικά όργανα», της σελίδας vima-orthodoxias.


Ο συνήθης βλάσφημος, ο Arkas. Πού είναι τώρα οι χριστιανο-φασίστες παπάδες, δεσποτάδες, ακροδεξιοί πολιτικοί, και θρησκόληπτοι λαϊκοί, για να διαμαρτυρηθούν και πάλι, όπως και τότε με τον γέροντα Παστίτσιο;


Κέρδη, πόθοι και πάθη: Ο βήχας, ο παράς και ο έρωτας, δεν κρύβονται! (2η Φωτο -κάτω: «και από μπρος, και από πίσω μου -σε έχω, πουλί!»)


Εκείνο που δεν ξέρω αν έχουμε επίσης αντιγράψει από τον βουδισμό, είναι το δόγμα μας το καλογερικό, ότι με το κομποσκοίνι (αυτό το βουδιστικό) μπορούμε άνετα και βγάζουμε ψυχές πεθαμένων από την κόλαση -ως ορθόδοξη Εκκλησία, και τις μεταθέτουμε στον παράδεισο. Θα το ψάξω και θα επανέλθω. Καλημέρα σας!


Με ιερό δέος, και θείο σκεπτικισμό… Μπροστά στο χαλί με το ιερό, με το άγιο και πανάγιο, με το θαυμαστό πουλί – αυτό με το φωτοστέφανο: «Να το πατήσω, ή να το πηδήξω;»


Ένωση Θεολόγων Ν. Πιερίας: «Αρνούμαστε να διδάξουμε τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών για λόγους συνείδησης»


Πού πορευθώ; Πώς να πλησιάσω… Και σε ποιο ακριβώς σημείο -της λατέρνας, θα ασπαστώ την Παναγία;


Η εικόνα είναι παραπλανητική… Δεν είναι κανονικές καλογερικές πίπες… Αλλά αντίθετα, κάτι το πολύ αληθινό… Κάτι το πολύ ανώτερο, ακόμα και από το σκύψε ευλογημένε: Είναι το κομποσκοίνι το καλογερικό, το οποίο σύμφωνα με ένα νέο δόγμα της τοπικής ορθόδοξης Εκκλησίας μας, έχει τη δύναμη να σώσει ψυχές πεθαμένων… Έχει τη δύναμη, να σώζονται οι κολασμένοι. Τραβάνε τώρα μια… ε, …ένα κομποσκοίνι -οι καλόγεροι, λέγοντας και το σχετικό ξόρκι… Και αμέσως τότε ο διαβασμένος κολασμένος -πεθαμένος, παίρνει μετάθεση, και πάει τσιφ στον παράδεισο!


Ένα νέο αγιογραφικό έκτρωμα…


Εδώ, BLOG «xairete»… Χαίρετε! Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε… (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: