Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Μαθήματος θρησκευτικών, η συνέχεια: Προχθές, την πρώτη του μήνα, δυο μητροπολίτες (ο Πατρών Χρυσόστομος –αυτός με τον Καρνάβαλο, και ο Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος –αυτός με τον γυναικείο σκελετό του Εφραιμ στη Ν. Μάκρη), και ένας υπουργός (ο κ. Νίκος Φίλης), πήγαν στον λόφο του Φιλοπάππου (εκκλησία Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη), και βάφτισαν ένα μωρό (τον γιο φιλικού ζευγαριού του υπουργού), και το έβγαλαν… Ίωνα (Ίων ο μυθικός, και όχι Ιωνάς ο προφήτης), που θα γιορτάζει μαζί με την… Ιωνία!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Μανώλης Κ. Λουδάρος κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
17 ώρες πριν
Ο Νίκος Φίλης έγινε νονός και διάβασε το "Πιστεύω" μπροστά σε δύο μητροπολίτες 

Ο υπουργός Παιδείας την ώρα που η κόντρα για τα Θρησκευτικά βρίσκεται στην επικαιρότητα, βάφτισε τον μικρό Ίωνα, γιο φιλικού του ζευγαριού, στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, στον λόφο του Φιλοπάππου.
Το μυστήριο τελέστηκε από δύο μητροπολίτες οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις εναντίον του κ. Φίλη. 

Ο λόγος για τον μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο, και τον μητροπολίτη Κηφισιάς, Αναρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλο. 
Ενδεκτικό είναι το γεγονός ότι την ώρα που ο Νίκος Φίλης έλεγε το "Πιστεύω", ο μητροπολίτης Χρυσόστομος μειδίασε με ικανοποίηση.
http://fonaklas.blogspot.gr/2016/10/blog-post_6.html?spref=fb
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Panagiotis Michalopoulos 
Πού είναι το περίεργο;
Εκκλησία, δεν είναι μόνο οι μητροπολίτες, αλλά είναι και οι πιστοί λαϊκοί, και κυρίως οι λαϊκοί! Δεσποτάδες χωρίς λαό, δεν είναι Εκκλησία.
Και ο λαός, είναι πάντα πιο αγνός και πιο πιστός.
Και το ερώτημα στη περίπτωση αυτή είναι αν και δυο αυτοί οι μητροπολίτες είναι το ίδιο πιστοί όπως και ο υπουργός. Αν έχουν έστω και έναν κόκκο από την πίστη του κ. Φίλη.
https://www.facebook.com/manolisloudaros23/posts/1016759815107221


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: