Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ο εκλεκτός σχολιαστής μας, ο φίλτατος κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, μας είπε... 1. «Σε ποιό Ευαγγέλιο λέει, ότι ο Χριστός πετάχθηκε με ένα σεντόνι και κρατούσε και ένα σημαιάκι; Αφού η Ανάσταση έγινε αθόρυβα και δεν την είδε κανείς.» 2. «Το ίδιο συμβαίνει και με την απεικόνιση της αγίας Τριάδος. Ποιός είδε τον Πατέρα; Κανείς. Το περιστέρι τι θέση έχει εδώ;» 3. «Ούτε στην βάπτιση ήταν σαφώς περιστέρι. Φαινόταν ένα πουλί "ωσεί περιστεράν", δηλ. σαν να ήταν περιστέρι.» 4. «Το "ωσεί περιστεράν" απεικονίζεται μόνο στην εικόνα της βάπτισης και πουθενά αλλού.»

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: 
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Σήμερα συζητώ, με τον χρήστη Nikolaos Apostolidis (φωτο), Ορθόδοξο Επίσκοπο – Μητροπολίτη. (θέμα: O Χριστός, εικονιζόμενος, ως… ξεβράκωτος – σημαιοφόρος!)


Ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, είπε...
Σε ποιό Ευαγγέλιο λέει, ότι ο Χριστός πετάχθηκε με ένα σεντόνι και κρατούσε και ένα σημαιάκι; Αφού η Ανάσταση έγινε αθόρυβα και δεν την είδε κανείς.
Το ίδιο συμβαίνει και με την απεικόνιση της αγίας Τριάδος. Ποιός είδε τον Πατέρα; Κανείς. Το περιστέρι τι θέση έχει εδώ; Ούτε στην βάπτιση ήταν σαφώς περιστέρι. Φαινόταν ένα πουλί "ωσεί περιστεράν", δηλ. σαν να ήταν περιστέρι.
Το "ωσεί περιστεράν" απεικονίζεται μόνο στην εικόνα της βάπτισης και πουθενά αλλού.

ΙΚ
    18 Οκτωβρίου 2016 - 7:09 μ.μ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: