Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Έλαβα και σήμερα, ένα νέο μήνυμα από το Facebook : «Οι αναμνήσεις σας στο Facebook! Panagiotis, νοιαζόμαστε για εσάς και για τις αναμνήσεις που μοιράζεστε εδώ. Σκεφτήκαμε ότι θα σας άρεσε να ξαναδείτε σήμερα αυτή τη διπλή δημοσίευση που κάνατε πριν από 1 χρόνο.»

Κι όμως! 
Το προξενιό αυτού του γάμου, του… «σε δουλειά να βρισκόμαστε», το ανέλαβε από τότε, ένας μαλάκας «πατέρας», της «μητέρας» Εκκλησίας! 
 Ο Μεδιολάνων Αμβρόσιος!
Αυτός, που αναφέρει την εύρεση του Σταυρού!
1. Panagiotis Michalopoulos
16 Σεπτεμβρίου 2015
Διάλογοι, σχετικοί με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Αρσενιος Γκελιας (Κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας) είπε
Ο βασιλικός και ο Τίμιος Σταυρός. (Λαϊκός θρύλος)
Όλοι γνωρίζουμε πως τον Χριστό μας τον σταύρωσαν. Τον κάρφωσαν δηλαδή πάνω σ' ένα ξύλινο σταυρό, κι εκεί ξεψύχησε.
Τον ξύλινο σταυρό οι Χριστιανοί τον έθαψαν βαθιά στο χώμα για να μην τον βρουν οι ειδωλολάτρες και τον μολύνουν. Έτσι ο Τίμιος Σταυρός έμεινε χρόνια πολλά θαμμένος μέσα στη γη....
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Διαβάζω σήμερα: Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας.
Ιερό Προσκύνημα Τιμίου Ξύλου, από την Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου του Αγίου Όρους...
(15.09.2015)
Panagiotis Michalopoulos είπε
Ωραίο το παραμύθι, πάτερ!
Όμως ο Σταυρός του Κυρίου δεν υπάρχει στη Γη. Τον πήρε μαζί του ο Αναστημένος Κύριος, ακριβώς για να μη μολυνθεί από ειδωλολάτρες, όπως λέτε, αλλά και για να τον κρατάει σαν τρόπαιο όταν έλθει ξανά, στην Δεύτερη Παρουσία Του!
Η ιερότητα όμως του Σταυρού, μολύνεται με αυτά τα παραμύθια από «χριστιανούς» πλέον! Από αγύρτες που περιφέρουν τάχα τίμιο ξύλο, που το εμπορεύονται, από συγχρόνους ειδωλολάτρες που σε βάζουν να προσκυνάς ξόανα, για να γεμίζει το παγκάρι!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...
Η μόνη δικαιολογία για την ύπαρξη της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, θα ήταν η ύψωσή του από τον Κύριο, κατά την Ανάληψη του, από τη γη στον Ουρανό.
Κατά τα άλλα η ύψωση Σταυρού, που δεν υπάρχει επί της γης, πως δικαιολογείται ή σε δουλειά να βρισκόμαστε;
P. MICHALOPOULOS είπε...
Κι όμως! Το προξενιό αυτού του γάμου, του… «σε δουλειά να βρισκόμαστε», το ανέλαβε από τότε, ένας μαλάκας «πατέρας», της «μητέρας» Εκκλησίας! Ο Μεδιολάνων Αμβρόσιος!
Αυτός, που αναφέρει την εύρεση του Σταυρού! Ο οποίος Σταυρός, όχι μόνο δεν είχε σαπίσει από τα χρόνια που ήταν θαμμένος, αλλά παρέμενε ατόφιος, άφθαρτος και αναλλοίωτος, σαν το σκήνωμα του παπα-Βησσαρίωνα –ένα πράμα! Έφερε δε, και την πινακίδα του Πιλάτου, σαν… εγγύηση γνησιότητας! Χα!
Εξού και το αποτέλεσμα του προξενιού αυτού! Γεννήθηκε το γνήσιο κωλόπαιδο, η μεγάλη αυτή γιορτή με την δήθεν ύψωση από την Ελένη και τον Κωνσταντίνο… Εξού και τα μπαστάρδικα, με τα τεμάχια από τίμιο ξύλο!
Έχουμε λοιπόν τον Σταυρό! Έχουμε βέβαια και τον σπόγγο (στο άγιο Βουνό), όπως και το ακάνθινο στεφάνι του μαρτυρίου και τα καρφιά!... Έχουμε και τη ζώνη και το μεσοφόρι της Παναγίας, έχουμε και τα δώρα των μάγων!
Αυτή είναι η ορθοδοξία μας! Μαζί βέβαια με τα βουδιστικά φωτοστέφανα, κωλοδάχτυλα, κομποσκοίνια, κεριά, λιβάνια, προσκυνήματα, και λοιπά είδη ειδωλολατρικής και κιναιδικής λατρείας της Άπω ανατολής! 

Ξανά, χα!

2. Panagiotis Michalopoulos
16 Σεπτεμβρίου 2015
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο διάλογος μου με την κ. Άντα, φίλη ιερέα, στη σελίδα του.
Panagiotis Michalopoulos
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Τα έχουμε γράψει τα περί της εύρεσης του Τ. Σταυρού, αλλά αναγκαζόμαστε να τα ξαναγράψουμε, ώστε να διαλυθούν κάποιοι μύθοι:
1/ Για να έχουμε ύψωση του Τ. Σταυρού, θα πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει.
2/ Όλα τα δεδομένα συνηγορούν, ότι ο Σταυρός του Κυρίου δεν υπάρχει επί της γης. Υπάρχει μόνο στον Ουρανό και τούτο βεβαιώνουν 3 μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας.
3/ Η αγία Ελένη επισκέφθηκε τα Ιεροσόλυμα, το 332, σε πολύ μεγάλη ηλικία και τούτο βεβαιώνει ο επίσημος βιογράφος της, Καισαρείας Ευσέβιος, που την ακολουθούσε και κατέγραφε τις κινήσεις της.
4/ Το 332 ήδη είχαν γίνει ανασκαφές, που είχε διατάξει ο αυτοκράτορας Κων/νος και είχε βρεθεί ο Πανάγιος Τάφος, αλλά δεν είχε βρεθεί ο Σταυρός του Κυρίου.
5/ Η αγία Ελένη εγκαινίασε το ναό της Αναστάσεως, καθώς και άλλους ναούς, αλλά δεν βρήκε τον Τ. Σταυρό. Αν τον είχε βρει, ο πρώτος που θα το κατέγραφε θα ήταν ο Ευσέβιος, ο οποίος κατέγραψε όλα τα υπόλοιπα.
6/ Το 350 σε νέες ανασκαφές (η αγία Ελένη είχε αποθάνει) βρέθηκε τεμάχιο ξύλου, που "νομίσθηκε" από τους πιστούς, ότι προέρχεται από τον Σταυρό του Κυρίου.
7/ Ο Ιεροσολύμων Κύριλλος (350-386) δεν αναφέρει εύρεση του Σταυρού από την αγία Ελένη.
8/ Ουδείς Πατέρας της Ανατολής (Μ. Αθανάσιος, Μ. Βασίλειος, Γρηγόριος Θεολόγος, Γρηγόριος Νύσσης, Ιω. Χρυσόστομος, Ιω. Δαμασκηνός, Γρ. Παλαμάς) αναφέρει εύρεση του Σταυρού από την αγία Ελένη.
9/ Τρεις μεγάλοι Πατέρες (Ιω. Χρυσόστομος, Κύριλλος Ιεροσολύμων, Εφραίμ ο Σύρος) αναφέρουν, ότι ο Χριστός δεν άφησε τον Σταυρό στη γη, αλλά "ανέσπασεν αυτόν και εις τον ουρανόν ανήγαγεν" και θα επανέλθει με αυτό τον Σταυρό, κατά την β΄ παρουσία.
10/ Πόθεν προέρχεται η παράδοση της εύρεσης του Σταυρού; Μα από που αλλού; Από τη Δύση φυσικά. Ένας πατέρας της Εκκλησίας (ο Μεδιολάνων Αμβρόσιος) αναφέρει την εύρεση του Σταυρού, ο οποίος έφερε και την πινακίδα του Πιλάτου! Τώρα, που βρίσκεται η αλήθεια; Διαλέγετε και παίρνετε, κατά το συμφέρον των ψυχών υμών.
11/ Πάντως την προσκύνηση τεμαχίου ξύλου από τον Σταυρό του Κυρίου απαγορεύει ρητά ο άγιος Ιω. Δαμασκηνός, καθώς την θεωρεί ειδωλολατρία.
IK

Anta Papa
Δηλαδη η υψωση που γιορταζουμε ειναι μυθος?
Panagiotis Michalopoulos
Διάλογοι, σχετικοί με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
http://xairete.blogspot.gr/2015/09/blog-post_60.html

Anta Papa
Παναγιωτη μου κοιταζα το φβ σου .καταλαβα οτι δεν σ αρεσει τιποτα μες την εκκλησια .δεν καταλαβα πως θα την ηθελες..
Panagiotis Michalopoulos
Την ήθελα Άντα μου, όμορφη σαν εσένα! Είναι;
Panagiotis Michalopoulos
Απαντώ -στα σοβαρά τώρα, με ερώτηση:
Τι είδες που εμένα να μην μου αρέσει καθόλου, και όμως εσένα να σου αρέσει πάρα πολύ;
Επίσης: Ταυτίζεις την εκκλησία με τους παπάδες;
Μπορείς να συγκρίνεις την Εκκλησία την οποία οικοδόμησε με το αίμα του ο Κύριος, με αυτό το σημερινό παπαδικό μόρφωμα;
Anta Papa
Δεν λεω οτι ειναι ολα καλα .ουτε ταυτιζω τν εκκλησια με τους παπαδες .αλλα οταν μπαινω σ ενα ναο νιωθω καλα δεν με νευριαζουν ολα οπως εσενα δεν μ ενοοχλουν οι εικονες τα καντηλια τα ταματα ουτε θεωρω οτι οι αγιοι χειρονομουν απρεπως αντι να ευλογουν!
Panagiotis Michalopoulos
Λέτε: «Δεν λέω ότι είναι όλα καλά»! Τι δεν είναι καλό, κατά τη γνώμη σας;
Το… «σκύψε ευλογημένη», μήπως;
Ξέρετε ότι αυτή ήταν η τακτική προτροπή του προ-πρώην μητροπολίτη Πρέβεζας, προς την πρεσβυτέρα, σύζυγο ιερέα της μητροπόλεως του! Εκείνη υπάκουε! Και όταν μετά την ρωτούσε «τι σου κάνω παπαδιά;», αυτή του απαντούσε ιεροπρεπώς: «Με γ@μάτε, σεβασμιότατε»!
Anta Papa
Παναγιωτη εκφραζεσε παρα πολυ ασχημα .ο πατερ θα τραβαει τα μαλλια του οταν δει τα σχολια.
οσο για τα σκανδαλα δεν σοκαρομαι τα ξερω ανθρωποι ειναι πεσανε τι εγινε.εμεις ειμαστε αναμαρτητοι?
Panagiotis Michalopoulos
Ο πάτερ (που μας φιλοξενεί εδώ στη σελίδα του), θα ξέρει επίσης, ότι πολύ πρόσφατα, είχαμε και έναν άλλον ζωηρό μητροπολίτη. Τον πρώην Αττικής (μακαρίτη πλέον) Παντελεήμονα Μπεζενίτη! Αυτόν, που σε τηλεφωνική συνομιλία του -που πέρασε σαν βίντεο στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, λέει σε έναν νεαρό να έρχεται να μένει μαζί του στη βίλα του, για να τον γ@μάει κάθε βράδυ (ο μητροπολίτης τον νεαρό), όπως κάνει και με έναν άλλο νεαρό που έχει διαθέσιμο, τον Χρήστο!
Αυτόν λοιπόν τον μητροπολίτη, -μετά το σκάνδαλο, τον αγκάλιασαν για να τον σώσουν -από την καθαίρεση, όλοι οι άλλοι μητροπολίτες, και η ιερά σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος έσπευσε να νομοθετήσει ότι η ομοφυλοφιλία των δεσποτάδων, είναι… άκρως ευαίσθητο και απαράβατο προσωπικό δεδομένο!
Εσύ, ποιες τρίχες σου τραβάς -με όλα αυτά, όχι με τα σχόλια αλλά με τα γεγονότα; Να μαντεύσω; 
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/953960747999938

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός σταυρώθηκε το 33. Ο Σταυρός (δηλ. τεμάχιο ξύλου) βρέθηκε το 350, δηλ. μετά από 3 αιώνες!
Κανείς Πατέρας από την Ανατολή, ούτε ο βιογράφος της, δεν αναφέρει την εύρεση από την αγία Ελένη, η οποία τότε είχε πλέον κοιμηθεί.
Ένας πατέρας της Δύσης (ο Μεδιολάνων Αμβρόσιος) αναφέρει την εύρεση και μάλιστα με την ταμπέλα.
Αυτό το εστερνίσθηκε η Εκκλησία και το πρόσθεσε στην υμνολογία της.
Αυτή είναι η αλήθεια, εκτός και δεν μας αρέσει

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΟΧΙ!
Δεν μας αρέσει, αυτή η «αλήθεια»…
Και γι αυτό, και χεσμένη την έχουμε!
Χεσμένη, και αυτήν, και αυτόν που την εφεύρε…
Χεσμένη, και την Εκκλησία της απάτης, αυτήν που την ενστερνίστηκε και την πρόσθεσε στην υμνολογία της…
Χεσμένο έχουμε –σαν μπλογκ, και το παπαδαριό –επίσης… Αυτό, που την βρήκε βολική για τα πανηγύρια του, αυτήν την «αλήθεια»… Βολική για τις φαρδιές του τσέπες, και για το παγκάρι… Για την εκμετάλλευση των δήθεν θαυματουργών καταστάσεων με δήθεν τίμια ξύλα… Με όλα αυτά τα σχετικά με τη λατρεία όλων αυτών των «χριστιανικών» τοτέμ!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αναρτήθηκαν δυο νέα ενδιαφέροντα σχόλια (πριν από λίγο), που θα ανήκουν πια στην έτοιμη νέα ετικέτα (ομάδα αναρτήσεων) του ιστολογίου μου –του «χαίρετε»… Ετικέτα, που θα έχει τον τιμητικό τίτλο: «Αφοδευμένη Εκκλησία»!.. Τιμητικό, διότι και πολύ της πάει, ακόμα και να τη χέζει κανείς (τέτοια που είναι), αναγκαζόμενος κάθε φορά να ασχοληθεί σοβαρά μαζί της!
http://xairete.blogspot.gr/2016/09/blog-post_17.html