Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Καλημέρα! (και οι πιο πρόσφατες blog-αναρτήσεις μου, ήταν…)

Λευκωσία: Αντιδράσεις για προσκύνημα λειψάνων από νηπιαγωγείο


Από Facebook: «Panagiotis, νοιαζόμαστε για εσάς και για τις αναμνήσεις που μοιράζεστε εδώ. Σκεφτήκαμε ότι θα σας άρεσε να ξαναδείτε αυτές τις δυο δημοσιεύσεις που κάνατε -σαν σήμερα…»


Βέβαια, αγιογραφικά, θεολογικά κλπ… Δεν εμφανίστηκε κανένα περιστέρι στην Πεντηκοστή. Όμως, στη κωλο-Σύνοδο του Βαρθολομαίου στην Κρήτη… Μια που έγινε –που έγινε εκεί… «της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα», κοινώς: «της πουτάνας»… Κατέβασαν –έτσι σαν έμβλημα τους –οι κερατάδες, και το περιστέρι, το θρόνιασαν, και το λάτρεψαν σαν θεό! Ένα περιστέρι, ρε πούστη!


Ουράνιες Σκέψεις: Προσωπογραφία του «Κακαριστού» (τα έχει «κακαρώσει», εδώ και πολλά χρόνια) Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα… Χρήσιμη, και για τον φοβισμό στα παιδάκια που δεν τρώνε το φαγητό τους!


Το θηλυκό του Πρεσβύτερος, είναι το… «Πρεσβυτέρα»; (Η σύζυγος Δημάρχου, είναι μια Δημαρχέσα κι αυτή; Η σύζυγος του Πρωθυπουργού, είναι και Πρωθυπουργέσα; Κλπ, κλπ…)


Μαγική εικόνα: Μοιάζει, με… περιφορά εικόνας! Μοιάζει, με στάση για… λιτανεία, με τον Μίκη Θεοδωρακη να μοιάζει ότι… κάνει τον σταυρό του!


Καλημέρα, καλή εβδομάδα, και… κοπιάστε! (Να δείτε και ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: