Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Καλημέρα… Κοπιάστε! Χαίρετε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, ήταν…)

Τα τυχερά των παπάδων, στο λεγόμενο μυστήριο του γάμου… Δεν είναι μόνο υλικής φύσεως τυχερά, αλλά και πνευματικής τοιούτης… Δηλαδή, δεν είναι μόνο η παπαδική, η υλική αξία, η άνοδος του περιεχομένου χρήματος στις φαρδιές τσέπες του ράσου τους… Είναι επιπροσθέτως -και κυρίως, και το οφθαλμόλουτρο, η άνοδος της χαράς τους –κατά την διάρκεια της τελετής, αυτή η χαρά, η κρυμμένη κάτω από το ράσο…


Σήμερα η εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Ο οποίος πέθανε στα 105 χρόνια του… Τον έθαψαν κανονικά… Αλλά μετά από τρεις μέρες που πέρασαν να δουν τον τάφο του (περνούσαν κάθε μέρα, διότι κάτι περίμεναν οι μαθητές του), είδαν τελικά (την τρίτη μέρα, λέμε) ότι «Ω, του θαύματος!», ο τάφος είναι πια άδειος! (Σ.Σ. σε ξεροπήγαδο, το είχαν πετάξει το πτώμα του;)


ΔΙΑΒΑΖΩ: Ο George Frasariotis, ενημέρωσε την εικόνα του προφίλ του.


Καρναβαλική Εκκλησία: Περιφέρει με τιμές αρχηγού κράτους, μια εικόνα της Παναγίας (της Μυρτιδιώτισσας). Μια μουτζούρα, ντυμένη με χρυσό πουκάμισο. Μια… μη εικόνα, όπου δεν διακρίνονται πια τα πρόσωπα! Μια γελοιογραφία! Κάτι, που θυμίζει κάπως και εκείνο το έκτρωμα, τον πρώην διάσημο πίνακα με τίτλο «Whistler's Mother», όπως έτσι τον κατάντησε μετά από το λάθος που έκανε (και τον πασάλειψε ανεπανόρθωτα με τη μύξα του) ο συναχωμένος Mr.Bean, στον ρόλο του ως κριτικός τέχνης, στο ομώνυμο έργο.


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ;


Εδώ, Αθήναι!.. Καλό μεσημέρι Κυριακής… Καλή συνέχεια… Χαίρετε! (Το facebook, μου θυμίζει -και σήμερα, τι έχω δημοσιεύσει -«σαν σήμερα»…)


Κεριά, λιβάνια, ξόανα… Και αρχάγγελοι με τη φουστίτσα του Ρουβά –η χαρά της κάθε («σκύψε ευλογημένη») θεούσας… Αυτή είναι η Ορθόδοξη λατρεία μας!


Διαβάζω: «Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!»


ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ - Από Facebook: Panagiotis, σχετικά με τις αναμνήσεις που μοιράζεστε εδώ. Σκεφτήκαμε ότι θα σας άρεσε να ξαναδείτε… 1. Αυτήν τη δημοσίευση («Σχετικά με τον εξοχότατο Νέο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον κ. Νίκο Φίλη…») που κάνατε πέρσι -σαν σήμερα… Και 2. ΕΠΙΣΗΣ…


Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες μπλογκ- αναρτήσεις μου, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: