Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Καλημέρα, καλή εβδομάδα, και… κοπιάστε! (Να δείτε και ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Έφυγε στα 76 του χρόνια, ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος;


Μόλις τώρα έλαβα ένα νέο μήνυμα από το Facebook: «Οι αναμνήσεις σας στο Facebook! Panagiotis, νοιαζόμαστε για εσάς και για τις αναμνήσεις που μοιράζεστε εδώ. Σκεφτήκαμε ότι θα σας άρεσε να ξαναδείτε αυτή τη δημοσίευση που κάνατε -σαν σήμερα…»


Υπό νέα διεύθυνση Αγίου...


Παντρεύτηκε η ηθοποιός Mαρία Τζομπανάκη. Ποιος είναι ο κρητικός παπάς που ευλόγησε το πλούσιο στήθος της;


Ελλάς, ελλήνων (ευλογημένων) χριστιανών…


Χαμός! Ανακαλύφθηκε στην Τουρκία, το αυθεντικό πρότυπο της Παναγίας. Διαφαίνεται δε καθαρά ο αφαλός της, και έχει στήθια και στηθόδεσμο ακριβώς ίδια με της Μέριλιν Μονρόε! («Σε 5 μέρες, 10.000 τούρκοι, προσκύνησαν… πρότυπο της Παναγίας!», γράφει ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος, κ. Νίκος Χειλαδάκης.)


Ασέβεια: Η κοπέλα αυτή, έκλεψε (αντέγραψε) και φόρεσε κι αυτή, το μόνο αυθεντικό οικόσημο της Παναγίας μας… Αυτό το αστέρι δηλαδή, που έχει πάντα στο μέτωπο της, στην ορθόδοξη βέβαια αγιογράφηση. (σ.σ. στην παπική αγιογράφηση, αντί για αστέρι, έχει ένα περιστέρι!)


Παραλλαγή, με το κωλο-Περιστέρι: «Κύριον τoν Θεόν σου (την τσουτσού με τα δυο κεφάλια) προσκυνήσεις καὶ αυτώ μόνω (το εικονιζόμενο πουλί) λατρεύσεις!» (Επίσης, το να προσκυνούμε τον δικέφαλο αετό, μας το συνιστά και ο κωλογερο-καλόγερος Παΐσιος!)


Έλαβα και σήμερα, ένα νέο μήνυμα από το Facebook : «Οι αναμνήσεις σας στο Facebook! Panagiotis, νοιαζόμαστε για εσάς και για τις αναμνήσεις που μοιράζεστε εδώ. Σκεφτήκαμε ότι θα σας άρεσε να ξαναδείτε σήμερα αυτή τη δημοσίευση που κάνατε -σαν σήμερα, Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012.»


Φαίνεται, ότι είναι εφεύρεση της Κοπτικής (αιρετικής) Εκκλησίας, ο Χριστός σημαιοφόρος και με το σεντόνι του Ζάβαλου. Το επιβεβαιώνει, ένας αιγύπτιος –Κόπτης αγιογράφος. (σ.σ. η ίδια εικόνα βέβαια, υπάρχει και στον τάφο του Χριστού, στον «ορθόδοξο» ναό της Αναστάσεως όπου «βγαίνει» και το «άγιο» φως! Χα!)


1. Ο χρήστης Panagiotis Michalopoulos, ρώτησε: Saint George? 2. Ο χρήστης Galal Kamal (αγιογράφος), απάντησε: Yes!


Έτσι –με τις παλάμες της, ευλογούσε η Παναγία; Έτσι –με τα δάχτυλα του, ευλογούσε ο Χριστός;


Αποκλειστικό: Η στιγμή που ο Μεγάλος Γκουρού, κοιτώντας στο άπειρο -με βλέμμα απλανές, κάνοντας το κόλπο με τα δάχτυλα, και λέγοντας από μέσα του και τα σωστά μαγικά λόγια, καταφέρνει να εξαφανίσει με μιας, όλα τα γράμματα από το Μεγάλο Ιερό Βιβλίο! (φωτο)


Αναρτήθηκαν δυο νέα ενδιαφέροντα σχόλια (πριν από λίγο), που θα ανήκουν πια στην έτοιμη νέα ετικέτα (ομάδα αναρτήσεων) του ιστολογίου μου –του «χαίρετε»… Ετικέτα, που θα έχει τον τιμητικό τίτλο: «Αφοδευμένη Εκκλησία»!.. Τιμητικό, διότι και πολύ της πάει, ακόμα και να τη χέζει κανείς (τέτοια που είναι), αναγκαζόμενος κάθε φορά να ασχοληθεί σοβαρά μαζί της!


Όταν λέμε «η γειτονιά των αγγέλων», τι ακριβώς εννοούμε; 1. Μήπως κάτι σαν ένα παπικό ναό στα σύννεφα; 2. Μήπως κάτι σαν μια ουράνια αυλή των θαυμάτων, όπου συγχρόνως είναι και η χαρά των παιδεραστών παπάδων; 3. Μήπως κάτι σαν το βασίλειο του κωλο-περιστεριού –σούπερ θεού; 4. Μήπως είναι μαζί και τα τρία προηγούμενα, όπως αυτά συμβολίζονται στην σχετική αγιογραφία;


Έλαβα και σήμερα, ένα νέο μήνυμα από το Facebook : «Οι αναμνήσεις σας στο Facebook! Panagiotis, νοιαζόμαστε για εσάς και για τις αναμνήσεις που μοιράζεστε εδώ. Σκεφτήκαμε ότι θα σας άρεσε να ξαναδείτε σήμερα αυτή τη διπλή δημοσίευση που κάνατε πριν από 1 χρόνο.»


Αποκάλυψη, τώρα: Τα περίφημα δέντρα, στη σκεπή της αγίας Θεοδώρας -στο χωριό Βάστα Αρκαδίας, είναι πράγματι στοιχειωμένα… Και η φρικιαστική προέλευση τους, είναι αυτός ο καταραμένος -Γκραν γκινιόλ (Grand Guignol) τόπος… (φωτο)


Άκου να δεις!


Ποιο από τα τρία είναι το λυχνάρι του Αλαντίν;


Ένας απόγονος εκείνου του κακού του δράκου, που σκότωσε ο άγιος Γεώργιος… Εκχριστιανίστηκε –λένε οι Γραφές, όταν ήταν ακόμα μικρός… Και έτσι ο άγιος, δεν τον εξολόθρευσε κι αυτόν, αλλά του χάρισε τη ζωή… Αυτό το δρακάκι λοιπόν, έγινε μετά, κάτι σαν ιερόπαιδας (παπαδάκι) της εκκλησίας μας, και τελικά πέρασε κι αυτός στο αγιολόγιο… Και σήμερα, (μορφωμένος επίσης και αγγλομαθής ο νεαρός αυτός δράκος), έρχεται από το υπερπέραν… Έρχεται βέβαια, με το παλαιό εορτολόγιο … Και με το πλακάτ του, μας εύχεται για το νέο Εκκλησιαστικό έτος (Αρχή της Ινδίκτου), που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου του κάθε κοσμικού έτους. (φωτο)


Χρόνια πολλά, Σταυρούλα μας! (U.S.A. Virginia Beach)


Σύγχρονοι θρησκέμποροι, πουλάνε σταυρούς, ευλογημένους λέει από (αγιορείτες;) καλόγερους!.. Διότι μόνο έτσι -υπονοούν οι βλάσφημοι, έχει αξία και δύναμη ο σταυρός του Χριστού! Και όλα αυτά τα παγανιστικά, με την ευκαιρία μια ακόμα γιορτής απάτης… Της απάτης, της δήθεν εύρεσης του Τιμίου Σταυρού! Εύρεσης πακέτο λέει, μαζί και με τους σταυρούς των δυο ληστών! Ε, ρε γλέντιαααα! (Μιλάμε δηλαδή για μια θρησκεία, σκέτη παπαδική… Για μια θρησκεία, μόνο για τα πανηγύρια… Για μια θρησκεία, του μπεζαχτά, του παγκαριού!)


Εικόνες, σε κάδρα: 1. «ΘΟΥ - ΒΟΥ»… 2. Όπως λέμε, και… «ΜΗΡ- ΘΟΥ»!..


Τι κάνει με τα δάχτυλα; Παίζει μήπως, το… «ψαλίδι – πέτρα – μολύβι – χαρτί»;


Adam and Eve by Masolino – Ερωτήματα: 1. Ως προγονοί και του Χριστού, ήταν λοιπόν κι αυτοί ξανθοί; 2. Είχαν και αφαλό, αν και λέγονταν πρωτόπλαστοι; 3, Το δε φίδι, ήταν κάποιο τρίτο πρόσωπο (από το ζωικό βασίλειο ίσως) στη σχέση τους; Ή μήπως ήταν κάποιο υποκατάστατο (φυτικό, ή μη φυτικό), αντίστοιχο αντρικού μορίου για χρήση της Εύας; Και αν ναι, τότε μήπως εκδιώχτηκαν από τον Παράδεισο διότι ακριβώς ο Αδάμ ανεχόταν αυτήν την ανωμαλία, ή και απαντούσε ενδεχομένως με παρόμοιο τρόπο, όπως με ένα μοτίβο του τύπου «Μαριγούλα – Μαριγώ… Δεν μου το δίνεις; Ε, τότε, να (πριτς) εσύ, να (μόνος μου) κι εγώ!»;


1. Αγιογράφος: Μιχαήλ Άγγελος. 2. Θέση: Καπέλα σιξτίνα (ο ναός όπου ιερουργεί ο πάπας των παπικών) 3. Θέμα: «Όταν γαμιέται ο Δίας», και «γίνεται της πουτάνας» στον ουρανό.


Νυφικό γοργονέ –παραγγελία, μοντελάκι ειδικό για την περίπτωση… Η νύφη, πάει να παντρευτεί στην Παναγία την Γοργόνα, μετά από σχετικό τάμα που είχε κάνει!


Μουσείο Βατικανού -ένας πίνακας, μια αφίσα για δυο έργα: 1. «Ασώματος η κεφαλή – περάστε κόσμε», και 2. «Βίβα Ρούλα» –παιδική έκδοση! (σημ. Παπική άποψη, με περμανάντ στο μωρό, και με περιστέρι αντί για αστέρι στο μέτωπο της μαμάς.)


Καλημέρα, καλή εβδομάδα, καλή σχολική χρονιά! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: