Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Υπομονη Υπομοη (Βασιλική Παπαδοπούλου)
κοινοποίησε τη δημοσίευση του ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΑΜΙΤΙΝΟΣ.
23 Σεπτεμβρίου στις 9:00 μ.μ.
Κορυφη Ψηλορειτη- κορυφη Κρητης.

Εσπερινος και ευλογια αρτων την παραμονη και Ορθρος, Θ. Λειτουργια και Υψωση Τιμιου Σταυρου (ανημερα της εορτης του 13-14/9/2016) ...Και του χρονου παλι να ανεβουμε ολοι με τη βοηθεια του Τιμιου Σταυρου.
 

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ;

Υπομονη Υπομοη 

Το τεμαχιο του Τιμιου Σταυρου που σωζετε φυλασετε στην Ι. Μ. Δισκουριου (κατω απο τα Λιβαδεια, Μυλοποταμου).

Panagiotis Michalopoulos

1. Και τα φυλακτά με τίμιο ξύλο, τι είναι; Είναι πράγματι ξύλο από τον Σταυρό του Χριστού;
2. Βρέθηκε πράγματι ο Σταυρός; Έχουμε σοβαρές πηγές πληροφόρησης για αυτό;
3. Αν είναι πράγματι τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού αυτό που «σώζεται – φυλάσσετε, στην Ι. Μ. Δισκουρίου», πρέπει να το προσκυνάμε; Δεν είναι ειδωλολατρία αυτό, αφού δεν προσκυνάμε το κανονικό σημείο του Σταυρού;

Υπομονη Υπομοη 

Οσον αφορα το συγκεκριμενο τεμαχιο.. ναι.. μπορω να πω με σιγουρια (&φυσικα οχι μονο εγω..) οτι προκειται για τεμαχιο του Τιμιου Σταυρου.
τις υπολοιπες αποριες-αναζητησεις σας καλο θα ειναι να τις αναφερετε στον πνευματικο σας!
χαιρετε!!

Panagiotis Michalopoulos

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Γράφει, ο κ. Ιωάννης Καρδάσης…
Τα έχουμε γράψει τα περί της εύρεσης του Τ. Σταυρού, αλλά αναγκαζόμαστε να τα ξαναγράψουμε, ώστε να διαλυθούν κάποιοι μύθοι:
1/ Για να έχουμε ύψωση του Τ. Σταυρού, θα πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει.
2/ Όλα τα δεδομένα συνηγορούν, ότι ο Σταυρός του Κυρίου δεν υπάρχει επί της γης. Υπάρχει μόνο στον Ουρανό και τούτο βεβαιώνουν 3 μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας.
3/ Η αγία Ελένη επισκέφθηκε τα Ιεροσόλυμα, το 332, σε πολύ μεγάλη ηλικία και τούτο βεβαιώνει ο επίσημος βιογράφος της, Καισαρείας Ευσέβιος, που την ακολουθούσε και κατέγραφε τις κινήσεις της.
4/ Το 332 ήδη είχαν γίνει ανασκαφές, που είχε διατάξει ο αυτοκράτορας Κων/νος και είχε βρεθεί ο Πανάγιος Τάφος, αλλά δεν είχε βρεθεί ο Σταυρός του Κυρίου.
5/ Η αγία Ελένη εγκαινίασε το ναό της Αναστάσεως, καθώς και άλλους ναούς, αλλά δεν βρήκε τον Τ. Σταυρό. Αν τον είχε βρει, ο πρώτος που θα το κατέγραφε θα ήταν ο Ευσέβιος, ο οποίος κατέγραψε όλα τα υπόλοιπα.
6/ Το 350 σε νέες ανασκαφές (η αγία Ελένη είχε αποθάνει) βρέθηκε τεμάχιο ξύλου, που "νομίσθηκε" από τους πιστούς, ότι προέρχεται από τον Σταυρό του Κυρίου.
7/ Ο Ιεροσολύμων Κύριλλος (350-386) δεν αναφέρει εύρεση του Σταυρού από την αγία Ελένη.
8/ Ουδείς Πατέρας της Ανατολής (Μ. Αθανάσιος, Μ. Βασίλειος, Γρηγόριος Θεολόγος, Γρηγόριος Νύσσης, Ιω. Χρυσόστομος, Ιω. Δαμασκηνός, Γρ. Παλαμάς) αναφέρει εύρεση του Σταυρού από την αγία Ελένη.
9/ Τρεις μεγάλοι Πατέρες (Ιω. Χρυσόστομος, Κύριλλος Ιεροσολύμων, Εφραίμ ο Σύρος) αναφέρουν, ότι ο Χριστός δεν άφησε τον Σταυρό στη γη, αλλά "ανέσπασεν αυτόν και εις τον ουρανόν ανήγαγεν" και θα επανέλθει με αυτό τον Σταυρό, κατά την β΄ παρουσία.
10/ Πόθεν προέρχεται η παράδοση της εύρεσης του Σταυρού; Μα από που αλλού; Από τη Δύση φυσικά. Ένας πατέρας της Εκκλησίας (ο Μεδιολάνων Αμβρόσιος) αναφέρει την εύρεση του Σταυρού, ο οποίος έφερε και την πινακίδα του Πιλάτου! Τώρα, που βρίσκεται η αλήθεια; Διαλέγετε και παίρνετε, κατά το συμφέρον των ψυχών υμών.
11/ Πάντως την προσκύνηση τεμαχίου ξύλου από τον Σταυρό του Κυρίου απαγορεύει ρητά ο άγιος Ιω. Δαμασκηνός, καθώς την θεωρεί ειδωλολατρία.

https://www.facebook.com/banaxen/posts/1810709322484258

Δεν υπάρχουν σχόλια: