Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑΒΑΖΩ: «Λάβρος εμφανίστηκε στον Alpha 989 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του Πρωθυπουργού, του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Φίλη για το μάθημα των θρησκευτικών!» (κουνώντας τους –προφανώς, και εκείνο το κωλοδάχτυλο του, της τάχα «ευλογίας» του…)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Ι.Ν Αγ Γεωργίου Κοντσικας κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
9 ώρες πριν
Λάβρος εμφανίστηκε στον Alpha 989 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του Πρωθυπουργού, του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Φίλη για το μάθημα των θρησκευτικών:
«Να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός και να μην «παίζει κρυφτούλι» με τον κ. Φίλη. Και όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. Πρόταγμα του κόμματος των ΑΝΕΛ είναι η διατήρηση της ορθόδοξης ιδιοπροσωπίας του λαού μας. Πώς θα διατηρηθεί η ιδιοπροσωπία του λαού; Κάνοντας «σούπα» το μάθημα των θρησκευτικών; Κρύπτεται ο Πάνος Καμμένος» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς και πρόσθεσε «δεν μπορεί η Εκκλησία να παραδίδεται βορά στην ιδεοληψία του κάθε κυρίου Φίλη. Δεν είναι η πατρίδα ιδιοκτησία του κ. Φίλη ούτε του πρωθυπουργού ούτε κανενός».
http://kaini-ktisis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_28.html
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Έχει δημιουργηθεί τέτοιο μπάχαλο με το μάθημα των θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία, που πιο καλά θα ήταν να καταργηθεί τελείως. Και για τους ορθόδοξους μαθητές, και για ετεροδόξους, και για αλλόθρησκους!
Όσο για το Σύνταγμα που επικαλούνται οι μητροπολίτες μας, σύμφωνα με το οποίο –όπως αυτοί το ερμηνεύουν, η Πολιτεία υποχρεώνεται τάχα να κάνει αυτή την κατήχηση και μάλιστα με ειδικό υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία (ομολογιακό μάθημα, το αποκαλούν), ας αναλογιστεί η Εκκλησία ότι το δικό της το Σύνταγμα, δηλαδή οι ιεροί κανόνες της, απαγορεύουν τελείως την κατήχηση από λαϊκούς! Είτε αυτοί είναι θεολόγοι, είτε άντρες είτε γυναίκες εκπαιδευτικοί. Επιτρέπεται μόνο σε κληρικούς, όλων των βαθμών, από αυτόν του Αναγνώστη και πάνω!
Και το πιο κατάλληλο μέρος για το μάθημα αυτό –προαιρετικό βέβαια πάντα, είναι φυσικά ο ναός ο οποίος σήμερα έχει δυστυχώς μετατραπεί σε «γωνιακό μαγαζί» τελέσεων σιμωνιακών μυστηρίων (τυχερά παπάδων κλπ), όπως γάμοι και βαφτίσια όπου κατά κανόνα επικρατεί η γύμνια η αυθάδεια η αναίδεια η ξετσιπωσιά… Έχει μετατραπεί σε εμπόριο ψυχών, σε εμπόριο συγχωροχαρτιών, μέσω μνημοσύνων, τρισάγιων, κλπ, που έχουν δηλαδή να κάνουν με… πεθαμένους!
Τους ζωντανούς όμως -οι παπάδες μας, τους παραχωρούν στο Κράτος, δηλαδή τα παιδιά, τα κάνουν πάσα στο Κράτος για την κατήχηση τους! Στο Κράτος που το θεωρούν άθεο… 

Σε διορισμένους θεολόγους (άντρες και γυναίκες), σε άτομα αμφιβόλου πίστεως ενδεχομένως, με βοηθήματα ύποπτα επίσης, με αμφιλεγόμενα σχολικά εγχειρίδια, βιβλία του μαθήματος.
Το κράτος όμως, εφαρμόζει το δικό του το Σύνταγμα. Πληρώνει παπάδες, για να κάνουν όλα τους τα καθήκοντα! Και αυτό της κατήχησης!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=190149111416962&id=100012656226049&pnref=story.unseen-section

Δεν υπάρχουν σχόλια: