Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Adam and Eve by Masolino – Ερωτήματα: 1. Ως προγονοί και του Χριστού, ήταν λοιπόν κι αυτοί ξανθοί; 2. Είχαν και αφαλό, αν και λέγονταν πρωτόπλαστοι; 3, Το δε φίδι, ήταν κάποιο τρίτο πρόσωπο (από το ζωικό βασίλειο ίσως) στη σχέση τους; Ή μήπως ήταν κάποιο υποκατάστατο (φυτικό, ή μη φυτικό), αντίστοιχο αντρικού μορίου για χρήση της Εύας; Και αν ναι, τότε μήπως εκδιώχτηκαν από τον Παράδεισο διότι ακριβώς ο Αδάμ ανεχόταν αυτήν την ανωμαλία, ή και απαντούσε ενδεχομένως με παρόμοιο τρόπο, όπως με ένα μοτίβο του τύπου «Μαριγούλα – Μαριγώ… Δεν μου το δίνεις; Ε, τότε, να (πριτς) εσύ, να (μόνος μου) κι εγώ!»;

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201455975256271&set=t.1082208582&type=3&theater

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εφ΄ όσον έχουν αφαλό, αυτό δείχνει, ότι γεννήθηκαν από κάποιο πρόγονο.
Στην άγνοιά του, ο αγιογράφος λέει την αλήθεια.
Ο Αδάμ και η Εύα δεν είναι οι πρώτοι που πλάσθηκαν, είναι οι πρώτοι που θεώθηκαν.
Και κάτι ακόμη:
Έχει ανακαλυφθεί, ότι μέσα στα γονίδια που φέρνει ο άνθρωπος, είναι και αυτό που ρυθμίζει την κίνηση της ουράς του ανθρώπου και ονομάζεται SRCAP2.
Βέβαια, σήμερα δεν κυκλοφορούν άνθρωποι με ουρά, αν και έχουν το γονίδιο αυτό. Σπανίως δε να γεννηθεί άνθρωπος με ουρά. Αυτό όμως δείχνει, ότι κάποτε, κάποιος πρόγονος πρέπει να είχε ουρά!
Δεν αναφέρεται, αν ο πρώτος Αδάμ είχε ουρά (που πράγματι δεν είχε), αλλά ούτε και ο δεύτερος Αδάμ δεν είχε. Πλην όμως άπαντες έφεραν το σχετικό γονίδιο, που κινεί την ουρά, (ως πλήρεις άνθρωποι, όπως και όλοι μας) που στην συγκεκριμένη περίπτωση, η ουρά δεν εμφανίζεται, πλην όμως το γονίδιο υπάρχει.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Εκεί, στην λεγόμενη «ουρίτσα», είναι η περιοχή όπου σε κάποιους ανθρώπους εμφανίζεται και η κύστη κόκκυγος.