Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Καλημέρα, … Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο blog «xairete», ήταν…)

Κι όμως, δεν είναι απλά ένας θρύλος η περίπτωση του δράκου που σκότωσε ο άγιος Γεώργιος! Ο δράκος αυτός λοιπόν λογχίστηκε στον λαιμό από τον άγιο (δες σχετικές αγιογραφίες –με τη λόγχη), και πέθανε… Στη συνέχεια ο άγιος τον αποκεφάλισε (δες σχετικές αγιογραφίες –με το σπαθί). Τον αποκεφάλισε λοιπόν, όπως ακριβώς έκανε, και ο Μ. Αλέξανδρος στο καταραμένο φίδι. Το κεφάλι αυτό του δράκου, ο άγιος το πέταξε μετά στη θάλασσα (στην περιοχή του Κορμακίτη –φωτο), και αυτό –αμέσως μετά απολιθώθηκε! Και η πετρωμένη αυτή μορφή του, σώζεται ακόμα και σήμερα, σαν αδιάψευστος μάρτυρας του μεγάλου αυτού θαύματος!..


Ντοκουμέντο: Ο ιερέας Γγιούλιβερ, στην χώρα των γιγάντων εικόνων. (Gulliver's Travels)


Τι να την κάνεις μια τέτοια ορθόδοξη τάχα, μια τέτοια χριστιανική τάχα θρησκεία; Μια τόσο χαζή, και ανόητη, δοξασία… Αυτήν με τον Άγιο Φανούρη και το σόι του; Και να την χέσεις ακόμα –που λέει ο λόγος, αξία της δίνεις, και τιμή που ασχολείσαι –έστω και έτσι, μαζί της!


Τι μου θυμίσατε, τώρα!.. Ότι αυτός ο μασκαράς ο γ. Παΐσιος, που πέθανε πριν από μερικά χρόνια -το 1994, και που ανακηρύχτηκε τόσο γρήγορα Άγιος -πέρσι τον Φεβρουάριο, μια Τρίτη και 13… Αυτός λοιπόν ο φαντασμένος και επιδειξιομανής μωροφιλόδοξος καλόγερος του αγίου Όρους…


Το ότι υπάρχει ακόμα και… «Παναγία Σφυρίδα», το μαθαίνω μόλις σήμερα! Μέχρι τώρα, ήξερα μόνο για… την «Παναγία Γοργόνα», την «Παναγία Καβουρομάνα», και την «Παναγία Καλαμαροχτάποδο»! (γηράσκω, αεί διδασκόμενος! Χα!)


Κυρίες μου, ελάτε! Αυτή τη φορά δε, τρέχοντας... Και όχι στα τέσσερα, όπως τις προάλλες στην παπική «Μεγαλόχαρη» της Τήνου -αυτήν με τον κρίνο που γκαστρώνει! Ελάτε τώρα να δείτε μια νέα χριστιανική τσόντα! Βέβαια, δεν είναι ακριβώς… «Το Παλαμάρι του Βαρκάρη», με τον Γκουσγκούνη! Πρόκειται όμως, για μια άλλη σχετική κόπια. Είναι λοιπόν, η μία και μοναδική… Είναι η ανεπανάληπτη και θαυματουργή… Είναι εικόνα… «της Παναγίας τού Βαρκάρη»!… Του Βαρκάρη, Χάρου! Η «Παναγία του Χάρου», της Πάτμου!


Πέθανε πριν από λίγο στα 80 του χρόνια, στο νοσοκομείο Αγία Όλγα όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες, ο ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης. («ηθοποιός, σημαίνει φως», κ. Χορν;)


Μεγάλη γιορτή, και, σήμερα: «Τα εννιάμερα, της Παναγίας»!.. (Συνεπώς: Δεν βρίζουμε τα εννιάμερα, γενικώς! Δεν τα συνδέουμε με το γνωστό δάχτυλο ευλογίας! Απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας και όλα τα ασεβή σχετικά ρητά, όπως το «στις 9, του μακαρίτη», κ.λπ.)


Λεφτά, υπάρχουν!


ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ;


1. «Εικονίσματα με κουρτίνες» (20 αναρτήσεις), και 2. «εικονίσματα με ασημένια πουκάμισα» (10 αναρτήσεις): Δυο σχετικές ετικέτες, στο ιστολόγιο «χαίρετε».


ΜΗΝΥΜΑ, από το facebook: Κάθε μέρα θα σας δείχνουμε όλες τις δημοσιεύσεις που κάνατε σαν σήμερα σε διάφορες χρονιές.


ΣΧΕΤΙΚΟ: Θα απορείς τι έγινε η οικογένεια, ε;


Η αγία Ασημένια! Λατρευόταν και από τους πρώτους χριστιανούς ινδιάνους της Αμερικής, σαν θεά!



Διακριτικό το δάχτυλο ευλογίας, εδώ. Έρχεται απαλά, και σε δεύτερο πλάνο. Εδώ, τον πρωταρχικό ρόλο, τον σημειολογικό – τον κυρίως σεξουαλικό ρόλο, τον παίζει ο κρίνος!


Δημοσιεύτηκε, χτες…


Όπως μαθαίνουμε, ο μουσουργός Βασίλης Τσιτσάνης, η τραγουδίστρια Βίκυ Μοσχολιού, και πολλοί άλλοι διάσημοι (και μη), πέθαναν την ημέρα των γενέθλιων τους. Το ίδιο συνέβη -συμπωματικά επίσης, και με τον γ. Παΐσιο. Σε αυτόν όμως, αυτό καταλογίστηκε από τον ντόπιο χριστιανο-φασισμό, από το ντόπιο εκκλησιαστικό παρακράτος, σαν μέγα –θαυμαστό, γεγονός, σαν θείο σημάδι… Και ήταν ένα ακόμα στοιχείο, που χρησιμοποιήθηκε για την απόφαση για την αγιοποίηση του, από τον οικονομικό πατριάρχη –τούρκο αξιωματικό Βαρθολομαίο! (Αύγουστο γεννήθηκε ο ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης, και φέτος τον Αύγουστο –μετά 80 χρόνια, πέθανε! Θαύμα –θαύμα!)


Δείτε το, και αυτό: Δέντρα, στοιχειωμένα… (Σαν και αυτά τα πλατάνια, στο εκκλησάκι της αγίας Θεοδώρας, στο χωριό Βάστα Αρκαδίας!)


Καλημέρα, καλή εβδομάδα!.. (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ, ήταν…)

Καλημέρα, καλή εβδομάδα!.. (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: