Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Κι όμως, δεν είναι απλά ένας θρύλος η περίπτωση του δράκου που σκότωσε ο άγιος Γεώργιος! Ο δράκος αυτός λοιπόν λογχίστηκε στον λαιμό από τον άγιο (δες σχετικές αγιογραφίες –με τη λόγχη), και πέθανε… Στη συνέχεια ο άγιος τον αποκεφάλισε (δες σχετικές αγιογραφίες –με το σπαθί). Τον αποκεφάλισε λοιπόν, όπως ακριβώς έκανε, και ο Μ. Αλέξανδρος στο καταραμένο φίδι. Το κεφάλι αυτό του δράκου, ο άγιος το πέταξε μετά στη θάλασσα (στην περιοχή του Κορμακίτη –φωτο), και αυτό –αμέσως μετά απολιθώθηκε! Και η πετρωμένη αυτή μορφή του, σώζεται ακόμα και σήμερα, σαν αδιάψευστος μάρτυρας του μεγάλου αυτού θαύματος!..

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Andreas Pavlikkas
6 ώρες πριν

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

Κι όμως, δεν είναι απλά ένας θρύλος η περίπτωση του δράκου που σκότωσε ο άγιος Γεώργιος! 
Ο δράκος αυτός λοιπόν λογχίστηκε στον λαιμό από τον άγιο (δες σχετικές αγιογραφίες –με τη λόγχη), και πέθανε… 
Στη συνέχεια ο άγιος τον αποκεφάλισε (δες σχετικές αγιογραφίες –με το σπαθί). Τον αποκεφάλισε λοιπόν, όπως ακριβώς έκανε, και ο Μ. Αλέξανδρος στο καταραμένο φίδι. 
Το κεφάλι αυτό του δράκου, ο άγιος το πέταξε μετά στη θάλασσα (στην περιοχή του Κορμακίτη –φωτο), και αυτό –αμέσως μετά απολιθώθηκε! 
Και η πετρωμένη αυτή μορφή του, σώζεται ακόμα και σήμερα, σαν αδιάψευστος μάρτυρας του μεγάλου αυτού θαύματος!
Argyros Panayiotou 
στον Κορμακιτη? 
μα ειναι κατεχωμενος επωμενος ο δρακος εν ψευτοδρακος
Panagiotis Michalopoulos 

Εκκλησίες στον Κορμακίτη
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Αφιερωμένος στον Αγ. Γεώργιο, προστάτη του χωριού, ο Καθεδρικός Ναός άρχισε να χτίζεται το 1900, επί εποχής του Γενικού Βικάριου Ιωάννη Κυρίλλη. Το 1933 έγινε επίσημα η καθαγίαση της από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Παύλο Αουάτ. Πριν το 1974 αποτελούσε τον επίσημο Καθεδρικό Ναό της Μαρωνιτικής Εκκλησίας Κύπρου.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1686726724983068&set=a.1402107486778328.1073741829.100009372706740&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: