Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Καλημέρα!.. (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…)

Οι ξεφτιλισμένοι! Χρειάστηκε να τους «γαμίσουν» οι αντιδράσεις του λογικού ποιμνίου… Χρειάστηκε, οι πάντες να τους ξεφωνίσουν -παντοιοτρόπως και ποικιλοτρόπως, και για αυτήν την μαλακία τους… Ώστε να το αποσύρουν τελικά –μετά από 8 ολόκληρα χρόνια σκανδαλισμού, αυτό το ανοσιούργησα: Την πρόσκληση του διαβόητου μητροπολίτη Σύρου –Τήνου προς τους απανταχού της οικουμένης πιστούς…


Μια απλή ορθόδοξη, ευγενέστατη και θεολογικότατη παρατήρηση μερικών λέξεων, έκανα στην –μέχρι σήμερα, φίλη μου την Στέλλα… Για μια εικόνα που περιεχόταν σε φωτογραφία που ανάρτησε… Αυτήν, με την παπική άποψη της αγίας τριάδας (γέρος ο πατέρας, περιστέρι το πνεύμα, κλπ). Αλλά αυτή η κυρία, θύμωσε… Έκανε κι αυτή μια απαντησούλα, ότι αυτή η εικόνα ανήκε λέει στον προπάππο της… Και αμέσως μετά –καπάκι, με μπλόκαρε πριν προλάβω να συνεχίσω μαζί της!.. (…και απορώ τώρα, και λέω σε εσάς: Ό,τι ανήκε στους προπαππούδες μας, είναι απαραίτητα και εκκλησιαστικά ιερό; Ακόμα π.χ. κι αν ήταν μια ζωγραφιά με μια τσουτσού όρθια, με τα δυο μπαλάκια της –δεξιά και αριστερά –να παίζουν, και είχε επιγραφή «Η αγία τριάδα», η Στέλλα θα την θεωρούσε ιερό κειμήλιο, και θα την ασπαζόταν περιπαθώς;)


Σημεία των καιρών: Πέθανε χθες (δηλητηριασμένος από δάγκωμα Πόκεμον;) ο γνωστός Έλληνας σατανολόγος –εξορκιστής κλπ, Αρχιμανδρίτης π. Σάββας Αχιλλέως!


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Πάμε στην παράκληση της Παναγίας.»


Άραγε, αν γινόταν το ίδιο ΚΑΙ στο εκκλησάκι της αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα Αρκαδίας, δηλαδή αν μεταφερόταν κι αυτό, έτσι για έλεγχο του τάχα θαύματος εκεί… Αν μεταφερόταν όχι σε 100 ή 200 μέτρα πιο πέρα, αλλά έστω μόνο 5 μέτρα… Θα εξακολουθούσαν αμέσως μετά να ζουν τα δέντρα, αυτά που τάχα είναι στη σκεπή, και που τάχα οι ρίζες είναι μέσα στα κεραμίδια; Χα!


Αρχειακό: Εμείς κατασκευάσαμε το νέο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»!


Αρχειακό: 9/7/1991. Και γονέας, και ανάδοχος!


Τα παιδιά…


Στο θέμα που ανάρτησα χθες, με τίτλο «Ο Χριστός, ο πρώτος «αντι-εξουσιαστής», σε επίθεση σε εκκλησιαστικό χώρο!», φίλος σχολιαστής, μου απάντησε πριν από λίγο: «Κε Μιχαλόπουλε, νομίζω ότι, οι σημερινοί φανεροί εχθροί της Πίστεως είναι πολύ πιο ακίνδυνοι από κάποιους άλλους κρυφούς, δηλ. λύκους με δορά προβάτων, που δεν μπορεί να τους πιάσει κανένας εισαγγελέας (διότι τα "εγκλήματά" τους είναι κυρίως πνευματικά) οι οποίοι εισέβαλαν στην Εκκλησία ως "μισθωτοί" - "λύκοι βαρείς μη φειδόμενοι του ποιμνίου" (προφητικές εκφράσεις του Κυρίου)!»


Εγώ, είμαι ορθόδοξος κληρικός! Αιρετικοί, είναι οι παπάδες με τέτοιες εικόνες, οι αγιογράφοι που αντιγράφουν αυτήν την παπική άποψη για την Αγία Τριάδα!


Ποια είναι αυτή η ξανθιά γκόμενα που με το χεράκι της ταΐζει το Άγιο πνεύμα, εκεί ψηλά στα σύννεφα; Και τι του δίνει για τροφή;


Αυτή είναι η Παναγία, η... Αστέρω;


Σχόλιο: Ο πρώτος «αντι-εξουσιαστής», σε επίθεση σε εκκλησιαστικό χώρο!


Διαβάζω: «Το γοργόν και χάριν έχει»! (Σχολιάζω: 1. Συνυπολογίζεται σε αυτή τη «χάρη», και, το ιερό κωλοδάχτυλο «ευλογίας» του Χριστούλη; 2. Στην εικόνα με την Γοργοϋπήκοο, απορεί κανείς και διερωτάται: Σε τι υπακούει γρήγορα, η Παναγίτσα; Στο «σκύψε ευλογημένη», και, αυτή;)


Του άρεσαν του ψωροφαντασμένου γέροντα Παΐσιου οι εικόνες οι ανάγλυφες… Αυτές δηλαδή με χρυσά ή ασημένια πουκάμισα… Με δυο τρύπες –ανοίγματα, για να φαίνονται τα δυο αγιογραφημένα πρόσωπα, του Χριστού δηλαδή και της Παναγίας. Του άρεσε η λιτανεία σε τοτέμ! Του άρεσε η βουδιστική προσκύνηση, πάρα το ότι η αγία γραφή απαγορεύει να λατρεύουμε και να προσκυνάμε είδωλα!


Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου!


Επίκαιρο: Δεκαπενταύγουστος – Πάσχα του καλοκαιριού… Καλή Παναγιά!


Παρατηρώντας αυτήν την εικόνα, έχω να σχολιάσω ότι… Μικρό παιδί ακόμα ο Χριστούλης, και έχει κιόλας μάθει να κάνει αυτό το κακό πράγμα… Αυτήν την πονηρή χειρονομία, με τα δάχτυλα! Και πάντα βέβαια, με το δεξί χέρι! Εξαίρεση εδώ, που κάτι κρατάει στο δεξί του χέρι -κάποιο χαρτί ρολό, και αναγκαστικά, «χώνει» τα δάχτυλα (υποτίθεται ότι ευλογεί), …με το αριστερό!


Ο Άγιος Ιωσήφ, και το… πουλί του!


Ο επίλογος με την Κατερίνα (Katerina Kouroutaki):


Παλιοί δίσκοι, 33 στροφών –πάνω αριστερά, και 45 στροφών –κάτω δεξιά, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες (χρυσοί), και που αναγνωρίστηκαν τελικά και ως άγιοι, ιεροί και θείοι, από την επίσημη Εκκλησία (φωτο)!


Τα «τυχερά» των παπάδων, δεν είναι ανεβασμένα μόνο από τα χρήματα που τσεπώνουν στις φαρδιές τους τσέπες, στις διάφορες ιεροπραξίες… Είναι και άλλα –επίσης σεβαστά, αλλά και κρυφά συγχρόνως… Το πόσο σηκωμένα είναι (σε σχετικό διάγραμμα), το καλύπτει το φαρδύ τους το ράσο!..


Εύχομαι ολόψυχα: Υγεία, δύναμη, Αγάπη, Αισιοδοξία, Πίστη, και Ελπίδα για μια καλύτερη ζωή! Καλό μήνα - Καλή Παναγιά – Στην υγειά σας… Καλημέρα σας, κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: