Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Αν είστε από τους ελληνορθόδοξους χριστιανούς που πιστεύουν σαν αποφράδες τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, μέχρι τη γιορτή της Μεταμόρφωσης… Που πιστεύουν στις χάντρες για το μάτιασμα… Στο θαυματουργό χώμα από τον τάφο του Παΐσιου… Τότε, σας αρκούν αυτά! Μη μπείτε κι εσείς στην πρόσθετη περιπέτεια να παρακολουθείτε, και τη Νέα Σελήνη, τα άστρα και τα ζώδια!

Διαβάζω:
2 Αυγούστου στις 11:56 π.μ.
Νεα Σελήνη στον Λέοντα- Εξαγνισμός και Αναζωογόνηση  

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 2 Αυγούστου στην 10.58 του Λέοντα και ώρα: 23:45.
Η ώρα που συμβαίνει είναι ώρα Άρη, ωροσκόπος Κριός (27.02 μοίρα). Στην μοίρα της ευεργεσίας.
Μας καλεί σε εξαγνισμό, και η ενέργεια της όψης ενεργοποιεί την ουσία του ανθρώπου για αυτό τον σκοπό.
Τον εξαγνισμό θα ακολουθήσει η μεταστοιχείωση αλλά με την Πανσέληνο στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου.
Η εισρέουσα ενέργεια ενεργοποιεί την ουσία μας και μας βοηθά να κατανοήσουμε, να αποδεχτούμε και όταν έρθει η ώρα να "αναβαθμιστούμε"
Είναι διάστημα θεραπείας και ξεκινήματος νέων θεραπειών.
Είναι μέρες που οι θεραπευτές θα έχουν μεγάλη βοήθεια και θα υπάρξει αύξηση της θεραπευτικής δύναμης και δράσης.
Η θέση του Άρη (0.3 του Τοξότη, 8ος οίκος) συνδέεται με τον Ερμή σε εκείνη τη μοίρα. Ενεργοποιεί το Πύρ του Πνεύματος και την ανάγκη επαφής με το Θείο και τον Θεϊκό εαυτό. Εδω συνδεόμαστε με τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι με τις επιθυμίες του Εγω - προσωπικότητας.
Μας βοηθά να απαλλαγούμε από εμμονές και γενικά "νοητικά ή συναισθηματικά κολλήματα". Ο Ερμής με την πύλη που ανοίγεται από αυτή τη μοίρα ενεργοποιεί τη διάνοια και την ευφυΐα. Μας βοηθά να δούμε τόσο τις λεπτομέρειες όσο και το μεγαλύτερο σχέδιο της ζωής μας και να το κατανοήσουμε.
Στη μοίρα της αποτελεσματικότητας (4.39 της Παρθένου στον 5ο οίκο) μας δίνει ευκολία στ να παίρνουμε αποφάσεις και να τις εκτελούμε.
Εδω και ο Δίας, μεγεθύνει τα προβλήματα και τα πολύ καθημερινά προβλήματα για να μας κινητοποιήσει σε ανάληψη δράσης και ανάληψη ευθύνης. Η όψη Δίας Ποσειδώνας, ενεργοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις και μπορούμε να συνδέσουμε την Καρδιά με τον Νού.
Ο Άρης και ο Κρόνος επιζητούν να αναλάβουμε ευθύνη της ενέργειας μας και του τρόπου που την χρησιμοποιούμε.
Ο Ποσειδώνας στις μοίρες που είναι υπόσχεται επιστροφή, αποκατάσταση και επαναφορά. Μας βοηθά να ανακαλύψουμε χαμένα αντικείμενα, κλεμμένα αντικείμενα αλλά και αυτούς που μας τα πήραν. Μας βοηθά να πάρουμε πίσω τη δύναμη τη τύχη και την ευτυχία μας.
Αυτή τη περίοδο πάνω απο όλα καλούμαστε να αποδεχτούμε τις ανάγκες μας και να ζήσουμε με χαρα! Να φέρουμε τον παράδεισο στη γη!

ΣΧΟΛΙΑ:

Ελένα Σάϊοθ 
Μου τη δίνουν οι χάντρες...


Panagiotis Michalopoulos 
Οι χάντρες για το μάτιασμα;
Ελένα Σάϊοθ 
Ναι αυτές οι αντιαισθητικές τύπου thriller χάντρες με το γαλάζιο μάτι που o μύθος τους τρέφεται από τη λαική δοξασία που τις θεωρεί απαραίτητο accessoire για...ξεμάτιάσμα! 
Που πάνε σχεδόν πάντα πακέτο με το σταυρό λες και ο σταυρός είναι ανεπαρκής δίχως αυτές.
Panagiotis Michalopoulos 

Έχεις απόλυτο δίκιο, αγαπητή Έλενα!
Δεν πάνε μαζί, και τα ξόρκια τα παγανιστικά, οι χάντρες κλπ, μαζί με το πιο ιερό σύμβολο του χριστιανισμού που είναι ο Σταυρός! Ο Χριστός είπε, ότι ήρθε για να διαλύσει τα έργα του διαβόλου! Ο Σταυρός του λοιπόν, αρκεί για φυλακτό! Αλλού πάλι λέει, ότι δεν μπορούμε να ανήκουμε συγχρόνως και στο Θεό και στο μαμωνά! Ούτε λοιπόν και στο Χριστό, και μαζί και στο διάβολο!
Φαίνεται όμως ότι κάποιοι ανόητοι, νομίζουν ότι έτσι θα μπορούν να τα έχουν καλά, και με τη θρησκεία, και με τα παγανά! Και γιαυτό φοράνε μαζί, και χάντρα και σταυρό!
Τα βλέπουμε άλλωστε αυτά τα χάλια, και στα μαρτυρικά τα λεγόμενα, στα βαφτίσια! Τα βλέπουν και οι παπάδες αλλά δεν αντιδρούν, δεν κατηχούν τον κόσμο! Φοβούνται οι άθλιοι σιμωνιακοί, οι ρασοφορεμένοι πιστοί του μαμωνά, δημόσιοι υπάλληλοι του αίσχιστου είδους, φοβούνται μήπως και παρεξηγηθούν οι πελάτες του γωνιακού τους μαγαζιού, και μετά δεν θα τους αφήσουν μεγάλο ποσό για τα τυχερά τους!

Ελένα Σάϊοθ 
Έχεις απόλυτο δίκιο.
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1144370402292304

ΣΧΕΤΙΚΟ:

1. Σήμερα η Μεταμόρφωση (γιορτάζει και η Αγία Σωτήρα, Σουρμένων). 2. Σήμερα, λήγουν οι «δρίμες», όπως ονομάζονται οι έξι πρώτες ημέρες του μήνα. (τι από τα δυο δεν ξέρατε;)


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Διάλογος με τη φίλη Kallie Theodore-Sawaya (Lexington, Kentucky), μορφωμένη βέβαια (σπούδασε Environmental Science στο Milwaukee Area Technical College) με θέμα το μάτι, το μάτιασμα, και τα σχετικά ξόρκια (ματάκια, χάντρες θαλασσιές, κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: