Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Καλημέρα, καλή εβδομάδα!.. (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ, ήταν…)

He needs a hair cutting!

 

وقيل ان الرب دفن جسد امه تحت شجرة الحياه فى الفردوس انتظارا ليوم القيامة ..


Η θυσία του ταύρου στο Μανταμάδο - Φυλαχτά βουτηγμένα στο αίμα (Ο Γιάννης Βουλγαράκης έχει καταγράψει φωτογραφικά μια τελετή που χάνεται στα βάθη του χρόνου: την σφαγή του ταύρου προς τιμήν του Αρχάγγελου Μιχαήλ στον Μανταμάδο της Λέσβου.)


ΔΙΑΒΑΖΩ: "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ"


Μιχάλης Καλόπουλος - official Mixalis Kalopoulos: «Panagiotis Michalopoulos -ορθόδοξος κληρικός»


Χριστιανικά είδωλα-τοτέμ


Νέα συζήτηση, σχετικά με τα: 1. Αν είναι σωστό ή λάθος το κάλυμμα κεφαλής (μαντήλα) των ορθοδόξων χριστιανών γυναικών, όταν εκκλησιάζονται… 2. Αν είναι σωστό ή λάθος, το να αγιογραφούν τον Χριστό σαν… μακρυμάλλη χίπη.


Δικέφαλος αετός –το πουλί: Τώρα και σφραγίδα, με σχήμα (περιγράμματος) …αιδοίου! (δύο, σε ένα!)


Τάδε λέγει Κύριος: «Αχ, καλέ! Πότε επιτέλους θα επιστρέψει από αυτές τις ατέλειωτες διακοπές της, αυτή η παραδαρμένη -η αρσενικιά, κομμώτρια μου! Μάκρυνε στο μεταξύ, πολύ το χρυσό το μαλλάκι μου, και θέλει κάπως ένα πάρσιμο, ένα λίγο κόντεμα, μια κάποια ανταύγεια! Αχ!»


Δεν έχει πια καθόλου όρια, αυτή η ατέλειωτη αυθαιρεσία, αυτή η (αγιογραφική τάχα) ασυδοσία –βλασφημία: 1. Παριστάνουν την Παναγία σαν μια κοκέτα που φορά ένα τεράστιο κολιέ! 2. Παριστάνουν την Παναγία να φορά ακόμα και κάτι στο κεφάλι –στέμμα τάχα, που μοιάζει περισσότερο με τα αυτιά του Μίκυ Μάους, ή με… παπάρια Καλαβρέζικα, στημένα ανάποδα!


Γιατί αγιογραφούν έτσι τον γέροντα Παΐσιο… Να έχει μισάνοιχτο το έξω ράσο του… Και να επιδεικνύει κάτι σχέδια από μέσα, που έχουν και μια νεκροκεφαλή;


Νέα θεωρία: Ο νομιζόμενος ως Άγιος Γεώργιος, ήταν στην πραγματικότητα ένα αγοροκόριτσο εκείνης της εποχής… Είχε δε ερωτευτεί παράφορα, ένα κανονικό κορίτσι… Τα χρηστά ήθη όμως -και τότε (σαν ένας κακός δράκος), στέκονταν εμπόδιο στην ολοκλήρωση αυτού του έρωτα… Ήταν ενάντια, όχι μόνο σε έναν γάμο τους κανονικό, αλλά δεν τους επέτρεπαν ούτε καν μια απλή συμφωνία συμβίωσης! Κάτι που ο τάχα αρσενικός Άγιος (όμορφη μεν, αλλά και κωλοπετσωμένη αγία -στην ουσία), δεν το δεχόταν με τίποτε!... Και το πολεμούσε σκληρά!!! (αδιάσειστο ντοκουμέντο, η σχετική φωτο)


1. Ο Andreas Pavlikkas, είπε: «Και τα δύο είναι ξεπεσμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!» 2. Η Sylvia Ioannidou, είπε: «Γιατί πρέπει να διαλέξω ένα από τα δυο? Και τα δυο είναι ξεπεσμός!»


«Στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα!»


Θαύμα – θαύμα!.. Δυο ατράνταχτα φωτογραφικά ντοκουμέντα: Η παλιά εκκλησία, και το παλιό αμάξι της αγίας Θεοδώρας (φωτο).


«Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς»: Μια ακόμα εντυπωσιακή αγιογραφία του αγίου Γεωργίου, στη μάχη του με τον δράκο… Ο οποίος δράκος (φωτο), δεν σερνόταν απλά και μόνο, αλλά και πετούσε κανονικά… Και έβγαζε –κανονικότατα, και μεγάλη φωτιά από το στόμα του… Σε μια φάση, λοιπόν, ο Άγιος απανθρακώνεται -μαζί με το άλογο… Θαυματουργικά όμως –λίγο αργότερα, αναγεννιούνται από τη στάχτη τους… Στο τέλος δε, βρίσκουν τον δράκο στη σπηλιά του να κοιμάται, και τον σκοτώνουν, παίρνοντας μαζί τους (καβάλα στο άλογο) και την βασιλοπούλα που ο καταραμένος δράκος την είχε εκεί αιχμάλωτη –σαν σκλάβα του σεξ!


Σε βλάσφημο ναό (αφιερωμένο σε ένα κωλο-περιστέρι) στην εκκλησία του Άνθιμου –στη Θεσσαλονίκη: Αγιογραφία, του γνωστού Ελληνοπόντιου Βουλευτή του Πούτιν (και πρώην καπνοβιομήχανου) Ιβάν Σαββίδη!


Ανεξέλεγκτο το μωρό… Η έξη του στο να χαιρετά συνέχεια με αυτό το μητροπολιτικό το κ@λ@-δάχτυλο, του έχει γίνει δεύτερη φύση! Γι αυτό, του δίνουν να κρατά ένα ρολό χαρτί, για να ξεχνιέται!


Ο σχολιαστής Bill Chouliaras, είπε: «Τους ανάξιους κληρικούς, δεν τους "ξυρίζουν" ??, για παραδειγματισμό ...?»


Και εκτός από το ότι εμπορεύονται με ψευτο-θαύματα, το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών χριστιανών, βλασφημούν και την Παναγία με όλη αυτήν την απάτη με τα δάκρυα! Την εμφανίζουν σαν μια κλαυσο-μάνα, σαν μια… κλαυσο- μο@να!


Δηλαδή, στο κιόσκι αυτό, αν μπει κανείς και θέλει να ασπαστεί την εικόνα του Χριστού, θα πρέπει αναγκαστικά να ακουμπήσει τα αχαμνά του, στον χαμηλό αυτό Σταυρό, τον στημένο εκεί μπροστά???


Βλάσφημη εικόνα: ο θεός πατέρας, ως… σκατο-κωλόγερος!


Πόσο μακριά ταξίδευε η Παναγία για να βρει και να αγοράσει αυτά τα τόσο εντυπωσιακά εξωτικά καπέλα (τάχα, φωτοστέφανα) με τα οποία την αγιογραφούν; Στην Ινδονήσια; Στο μακρινό Μπαλί; Εκεί που παράλληλα σπούδαζε και το μικρό της, για γκουρού;


Απορίες ψάλτου: 1. Είχε όνομα, το άλογο του ιππότη Αγίου Γεωργίου, όπως είχε και το άλογο του ιππότη Lucky Luke που το έλεγαν doly (ή Jolly Jumper); 2. Αν ήταν θηλυκό, θα ζήλευε άραγε και αυτό το αφεντικό του; 3. Ο Άγιος, μετά το γενναίο κατόρθωμα του –με τον δράκο, αρραβωνιάστηκε κι αυτός;


Μαλακίας, το Ανάγνωσμα: «-Είδα τον Ιησού...»


Ο κατασκευαστής ιερών σκευών (δισκοπότηρα, κλπ) και εκκλησιαστικών κοσμημάτων (σταυροί, κλπ), κ. Πέτρος Μαργιόλας, με τη νέα φωτο για το προφίλ του -στο facebook, μας διδάσκει εποπτικά, όλα τα σχετικά με το πόσοι ακριβώς ήταν σκαρφαλωμένοι –και πόζαραν, πάνω στον Σταυρό του Κυρίου… Ο οποίος Σταυρός βέβαια, είχε και μια βασιλική κορώνα για καπέλο!


Μαριάννα Τοσουνίδου: Μια… U.F.O., χριστιανή;


«U.F.O.»: Μια ετικέτα (με 30 αναρτήσεις) του ιστολογίου «χαίρετε». (Πάρτε εδώ, -σαν δείγμα, τρεις –τέσσερεις σχετικές εικόνες, που ψάρεψα τυχαία από το διαδίκτυο)


Για μετρήστε! Τόσα τέρατα, μαζεμένα... Μόνο σε μία, εικόνα!


Τα συγχαρητήρια, δεν πρέπει να πάνε τόσο στον μαθητή… Δεν τα αξίζει μόνο ο μπλόγκερ Παναγιώτης Μιχαλόπουλος…


Περιμένοντας εναγωνίως, το θαύμα: Σοκ, και δέος, και έκσταση, από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα!


Η αναβάθμιση της παλιάς αυλής των θαυμάτων, είναι πια γεγονός! Η παλιά σκηνή –κλειστή τέντα, το τσαντίρι του πανηγυρτζή με τα τέρατα, αναβαθμίστηκε! Το ίδιο και το σόου του με την ασώματη κεφαλή… Τώρα η κεφαλή αυτή, έγινε η εκτρωματική μάσκα, το πρόσωπο του ασώματου αρχάγγελου! Ο πανηγυρτζής, είναι πια η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος! Περάστε κόσμε!


ΔΙΑΒΑΖΩ: Σκανδαλώδης, προκλητική και αντικανονική ενέργεια του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου ανήμερα της Παναγίας, να παρεμποδίσει να τελεσθεί θεία λειτουργία στη Μονή Οσίου Εφραίμ, στην Κονταριώτισσα Πιερρίας.


Είστε, όπως ο σκύλος, που, σύμφωνα με το αρχαίο γνωμικό, «επιστρέφει επί το ίδιον εξέραμα» - δηλαδή στα απόκρυφα ευαγγέλια που έχετε απορρίψει! Και αυτό το παραμύθι, το βαφτίζετε «ιερά Παράδοση», και ως τέτοιο το πασάρετε, στην εορτή της κοίμησης της Παναγίας, ω άθλιοι και πανάθλιοι ρασοφόροι! [Ερώτηση: Ποια «Παράδοση λέει», ποια «Παράδοση αναφέρει», όλα αυτά τα παραμύθια που γράφετε χθες και σήμερα στο facebook, εσείς (ο «Προφήτης Ηλίας Άνω Πόλεως Θεσσαλονίκης»), ένας υποτίθεται ορθόδοξος ναός; Λέτε –λέτε -λέτε, στο παραλήρημα σας… Και τι δεν λέτε κακομοίρηδες! Ότι τάχα η Παναγία έτσι, ότι η Παναγία αλλιώς… Έκανε τούτο, έκανε το άλλο, έπαθε αυτό ή εκείνο… Μήπως πλανάστε, πλάνην οικτράν; Μήπως από δόλο βασίζεστε σε όλα αυτά τα ευσεβοφανή παραμύθια;]


Μαλακίας, το Ανάγνωσμα: «Τα χαρακτηριστικά, της Υπεραγίας Θεοτόκου.» (Επίσης: πώς έβαφε ροδαλά τα μάγουλα της, και πώς τα μάτια… Πώς ξάνθαινε τα μαύρα μαλλιά της, ενώ άφηνε μαύρα και παχιά και χωρίς αποτρίχωση τα φρύδια της… Και άλλα πολλά.)


Τον διάβολο, δεν τον διώχνει μόνο το λιβάνι…


Συνέβη σαν σήμερα, πέρσι, τότε που έγραφα σχετικά... Και σήμερα το facebοok, μου θυμίζει ότι με θυμήθηκαν…


Καλημέρα, καλή εβδομάδα, χρόνια πολλά! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: