Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Έλαβα πριν από λίγο ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σχετικά με τους Πεντηκοστιανούς, και απαντώ…

Έλαβα πριν από λίγο ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σχετικά με τους Πεντηκοστιανούς, και απαντώ…
Το μήνυμα:
Καλημέρα....  

Διάβασα σε ένα blog ( XAIRETE) κάποιες αναρτήσεις σας για τους Πεντηκοστιανούς. 
Πήρα την απόφαση να σας στείλω μήνυμα επειδή δεν μπορώ να χειριστώ αυτό που μου συμβαίνει, θα ήθελα αν μπορείτε με την εμπειρία σας να μου δώσετε ένα βήμα το πως μπορώ να βρω κάποιον που μπορεί να με βοηθήσει στο πρόβλημά μου. 
Η κόρη μου εδώ και 5 χρόνια περίπου έμπλεξε με την Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής και τώρα ετοιμάζει  να βάλει και τα παιδιά της και δεν ξέρω τι να κάνω. 
Αν μπορείτε σας παρακαλώ βοηθήστε με είμαι σε απελπιστική κατάσταση. 

Η απάντηση μου:
Αγαπητή κ. [...], χαίρετε!
Σας λέω χαίρετε, διότι αντιλαμβάνομαι ότι είστε πιστή ορθόδοξη χριστιανή. Εφόσον λοιπόν εμείς έχουμε τον Χριστό, που είναι η χαρά και η ειρήνη, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Πάντα ελπίζουμε στην βοήθεια Εκείνου... Και δύναμη μας για αυτό, είναι η θερμή προσευχή.
Πράγματι, δικές μου ήταν οι αναρτήσεις για τους Πεντηκοστούς, κάποιες από αυτές ως προσωπικές μου εμπειρίες, και επίσης δικό μου είναι και το blog το «XAIRETE».
Καταλαβαίνω το δράμα σας, και σας συμπονώ, αλλά εμείς οι χριστιανοί θλιβόμαστε μεν (πονούμε) συχνά, δεν στενοχωριόμαστε δε, δεν απελπιζόμαστε ποτέ.
Βέβαια η κόρη σας, είναι σε ηλικία που μπορεί να κάνει τις προσωπικές επιλογές της. Σε σχέση δε με τα παιδιά, νομίζω ότι κάποιο λόγο θα πρέπει να έχει και ο πατέρας. Συμφωνεί άραγε κι αυτός –αν και ορθόδοξος, ή είναι και αυτός στην αίρεση, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο.
Το τι είναι αυτή η πλάνη, η αίρεση, ελπίζω να το καταλάβατε κάπως από τις λίγες (τις 19) σχετικές αυτές αναρτήσεις μου. 


Μπορείτε αν θέλετε, να πείτε και στην κόρη σας να τις διαβάσει, και αν το κάνει ίσως διαφωτιστεί και αυτή.
Σε κάθε περίπτωση, σας συνιστώ να είστε ψύχραιμη, να έχετε αγάπη και υπομονή. Στο μεταξύ, εμείς θα τα λέμε, και επειδή εγώ δεν είμαι θεολόγος, θα μπορούσα ευχαρίστως να σας συστήσω τα κατάλληλα πρόσωπα που εμπιστεύομαι για να σας βοηθήσουν στο να αντιμετωπίσετε με περισσότερα επιχειρήματα τους πλανεμένους αυτούς συνάνθρωπους μας… Για να μπορέσετε  να συζητήσετε με εφόδιο το λόγο του θεού και με την κόρη σας.
Θα τα λέμε! Ο θεός μαζί σας! Καλό ξημέρωμα, καλή Παναγιά! Χαίρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: