Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Έτσι είναι Δέσποινα! Αλλά αυτήν την αρρώστια -τον καρκίνο, την εκμεταλλεύονται αισχρότατα οι δικοί μας χριστιανο-φασίστες –κληρικοί και λαϊκοί –ορθόδοξοι χριστιανοί τάχα, για το συμφέρον τους, το οικονομικό, πουλώντας δήθεν θαύματα (από αγιάσματα, λείψανα, εικόνες κλπ) για τους ταλαίπωρους ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Εκκλησία Στύψης κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
15 ώρες πριν
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ 2004; 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ… 
 
Πέθανε με καρκίνο σε όλο του το σώμα και βογκώντας από τους πόνους, ο Αλβανός Αλέμ Κούρτη, ο οποίος το 2004 ανέβηκε στον τρούλο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Ποντούιεβο της Σερβίας, και κατέστρεψε τον Σταυρό!!!
ethnikismos.net
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
ΑΥΤΟς, ΤΙ ΕΠΑΘΕ;
Panagiotis Michalopoulos 
ΑΥΤΟς, ΤΙ ΕΠΑΘΕ;
Despoina Plakiti 
Ο θεός δεν είναι τιμωρός.
Αυτό μάθαμε στο σχολείο.
Τόσος κόσμος έχει καρκίνο.
Panagiotis Michalopoulos 

Έτσι είναι Δέσποινα! 
Αλλά αυτήν την αρρώστια -τον καρκίνο, την εκμεταλλεύονται αισχρότατα οι δικοί μας χριστιανο-φασίστες –κληρικοί και λαϊκοί –ορθόδοξοι χριστιανοί τάχα, για το συμφέρον τους, το οικονομικό, πουλώντας δήθεν θαύματα (από αγιάσματα, λείψανα, εικόνες κλπ) για τους ταλαίπωρους ασθενείς. 
Πρόσφατα μάλιστα που έφεραν από το Βατικανό και εκείνα τα κόκαλα, της αγίας Βαρβάρας -τάχα, ...τα έκαναν και μια βόλτα από τον Άγιο Σάββα, το νοσοκομείο το αντικαρκινικό!
Μη ξεχνάμε δε, ότι και ο γέροντας Παΐσιος, ο τάχα θαυματουργός για τον καρκίνο - από τότε που ζούσε, πέθανε κι αυτός από καρκίνο τελικά.
Σαπισμένος επίσης ολόκληρος, πέθανε και ο συνάδελφος του και φίλος του, ο μάγος της Μαλακάσας, ο ιερομόναχος Πορφύριος, που αγιοποιήθηκε πρόσφατα και αυτός!

Despoina Plakiti 
Εχω διαβάσει τους βίους των αγίων Παισίου και Πορφυρίου.
Γνωρίζω επίσης άτομα που τους ήξεραν προσωπικά.Είχαν το χάροσμα να προβλέπουν λόγω της πολλής προσευχής αλλά κανένας τους δεν ήταν θεραπευτής ούτε παινευόταν για θαύματα.
Πρώτη φορά ακούω ότι ήταν ο αγιος για τον καρκίνο.
Επίσης ο ίδιος ο Χριστός επέτρεψε να βασανιστεί για συμβολικούς λόγους άρα κανένας δε γνωρίζει τις βουλές τπυ κυρίου που επέτρεψε να πεθάνουν δύο Αγιοι με καρκίνο.
Οσο για τους ιερομένους που πράττουν παρανομίες, βρίζουν, έχουν παράνομες και εφύσικες σχέσεις δεν είναι δουλιά .ας να τους κρίνουμε και να σκανδαλίζουμε τα νέα παιδιά απομακρύνοντας τα απο τη θρησκεία μας όταν έρθει η ώρα τους θα κριθούν πολύ πιο αυστηρά απο εμάς.
Οι Πορφύριος και Παίσιος είναι Αγιοι μακάρι να φτάναμε το μικρό τους δακτυλάκι.Μάγοι είναι κάτι πολύ διαφορετικό.
Θα επαναλάβω ότι γνωρίζω άτομα που είχαν την ευλογία να τους γνωρίσουν.
Ο φανατισμός απο όπου κι αν προέρχεται είναι κατακριτέος. Δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα να ανταποδίδουμε.
Κύριε Παναγιώτη με όλο το σεβασμό θα ήθελα να σε παρακαλέσω να αφαιρέσεις την κοροιδευτική φωτογραφία του Αγίου Παισίου.
Panagiotis Michalopoulos 

1. «Εχω διαβάσει τους βίους των αγίων Παισίου και Πορφυρίου.»
- Στον επίσημο βίο του Παΐσιου, αναφέρεται ότι είχε και φήμη θαυματουργού… Από νεαρός που ήταν… Τότε που η τουρκάλα γειτόνισσα του τον έπαιρνε κάθε πρώτη του μήνα σπίτι της για ποδαρικό, για να της φέρνει γούρι… Η ίδια δε τουρκάλα, όταν ο Παΐσιος φόρεσε ράσα, τον έβλεπε όταν ερχόταν από το μοναστήρι και επισκεπτόταν τους συγγενείς του, και έπαιρνε χώμα από τις αρβύλες του, και με αυτό έκανε αλοιφή για το μισο-παράλυτο χέρι της.
Σήμερα δε, πλήθος οπαδών του «αγίου» Παϊσίου, μεταβαίνει για προσκύνημα στον τάφο του, παίρνει χώμα από εκεί… Και με αυτό ο καθένας, φτιάχνει ένα κοκτέιλ, αραιώνοντας το χώμα με νερό, και με αυτό… μεταλαμβάνει!
Panagiotis Michalopoulos 

2. «Γνωρίζω επίσης άτομα που τους ήξεραν προσωπικά. Είχαν το χάροσμα να προβλέπουν λόγω της πολλής προσευχής αλλά κανένας τους δεν ήταν θεραπευτής ούτε παινευόταν για θαύματα. Πρώτη φορά ακούω ότι ήταν ο αγιος για τον καρκίνο.»
- Το ακούτε για πρώτη φορά, όμως ο Παΐσιος ήταν πράγματι καταφυγή για πολλούς καρκινοπαθείς! Έλεγε μάλιστα ότι προσεύχεται να φύγει ο καρκίνος από τους πιστούς του, και να έρθει σε εκείνον!
Τι χάρισμα πρόβλεψης είχε ο Παΐσιος; Τι πρόβλεψε; Ο μαθητής του Νεκτάριος Μουλατσιώτης, σε μια τηλεφωνική του επικοινωνία πρόσφατα, με το κυπριακό κανάλι που είχε θέμα τον Παΐσιο και τις προφητείες του για την Τουρκία, είπε ότι ο γέροντας ήταν πλακατζής και αστειευόταν με αυτά. Ότι όταν τον επισκεπτόταν κάποιος στρατιωτικός, του έλεγε ότι τον οραματιζόταν καβαλάρη να μπαίνει πρώτος –ελευθερωτής, στην Κωνσταντινούπολη! Και όταν έβλεπε ότι τον πίστευαν, έσκαγε μετά στα γέλια με τους δικούς του, τους παρατρεχάμενους, εκεί στο εξοχικό του!
Για τον Πορφύριο δε τον Μαλακασιανό, υπήρχε η φήμη ότι ήταν μάγος. Ότι βρήκε και κρυμμένο θησαυρό, με τον οποίον έχτισε και αυτό το τεράστιο οικοδόμημα εκεί στο κτήμα του, αυτό με την καλύβα που είχε τότε που τον είχα δει και εγώ –νέος τότε, προσωπικά!
Panagiotis Michalopoulos 

3. «Οσο για τους ιερομένους που πράττουν παρανομίες, βρίζουν, έχουν παράνομες και εφύσικες σχέσεις δεν είναι δουλιά .ας να τους κρίνουμε και να σκανδαλίζουμε τα νέα παιδιά απομακρύνοντας τα απο τη θρησκεία μας όταν έρθει η ώρα τους θα κριθούν πολύ πιο αυστηρά απο εμάς.»
- Τα δημόσια πραττόμενα, από δημόσια πρόσωπα που σκανδαλίζουν, μπορούμε και εμείς να τα σχολιάσουμε, να κάνουμε τον σχετικό έλεγχο… Τέτοια κρίση, την θέλει ο Χριστός, και την επαινεί… Έλεγχο λοιπόν, και για τους ιδιους για να μετανοήσουν (όπως ο μοιχός στην Κόρινθο επί αποστόλου Παύλου), αλλά και για τον κόσμο… Για να τους προσέχει, να τους αποφεύγει για τη δική του ασφάλεια. Ιδίως δε τα παιδιά, από όσους ιερωμένους έχουν και τη φήμη του παιδεραστή!
Τα κακά, τα καθαρίζουν! Δεν τα σκεπάζουν πρόχειρα!

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

1. Despoina Plakiti: «Συμφωνώ με το τελευταίο...» 
(- Τα δημόσια πραττόμενα, από δημόσια πρόσωπα που σκανδαλίζουν, μπορούμε και εμείς να τα σχολιάσουμε, να κάνουμε τον σχετικό έλεγχο… Τέτοια κρίση, την θέλει ο Χριστός, και την επαινεί…)
2. «...αλλά Δεν μου αρέσει να κοροιδέυω και προπαντώς άτομα που έζησαν ασκητέυοντας προσευχόμενοι.»
- Ποιος κοροϊδεύει ποιον, όμως! Όταν το άτομο αυτό, είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας, και αποδεδειγμένος ψευδο-προφήτης… Όπως ήταν δηλαδή ο Παΐσιος, που ήταν και μεγάλος ανόητος, αλλά και με ένα σωρό αιρετικές διδασκαλίες…
Τότε, ισχύει και εδώ το πιο πάνω, αυτό που συμφωνήσατε... Ότι δηλαδή, πρέπει δημόσια και με έντονο έλεγχο να αποκαλύπτουμε την πλάνη, και τον πλάνο, τον τάχα ασκητή, το ψώνιο, τον φασίστα, τον τάχα προσευχόμενο… Να καταγγέλλουμε, τον ψευτο-γέροντα, τον ψευτο-άγιο!
Panagiotis Michalopoulos 

3. Despoina Plakiti: «Τώρα για το ότι πέρνουν χώμα και το τρώνε δεν τους διέταξε ο άγιος να το κάνουν ούτε και έχει κανένα συμφέρον.»
- Το συμφέρον του γέροντα ήταν να φτιάξει μια ομάδα, αυτήν που τον αποθέωνε εκεί στα σόου που έκανε στο εξοχικό του, στο κτήμα, κοντά στο μεγάλο μοναστήρι -το κοινόβιο, στο οποίο έμενε και καλοπερνούσε. Μια ομάδα φανατικών οπαδών, χριστιανο-φασιστών σαν και τα μούτρα του, που θα φρόντιζαν τόσο για τη δόξα του όσο ζούσε τότε, όσο και για την υστεροφημία του, μετά! Είχε φτιάξει μάλιστα και τον τάφο του στο Άγιον Όρος, και είχε βάλει και μια επιγραφή, ότι εκεί θα τον θάψουν!
Τόσο μεγάλος διορατικός ήταν!
Άραγε, δεν μπόρεσε καν να προβλέψει και την μεγάλη αυτή εκμετάλλευση των πιστών, αυτήν την εταιρία θαυμάτων που δημιουργήθηκε και που γιγαντώνεται συνέχεια μέχρι τις μέρες μας; Ή μήπως είναι αυτός ο ίδιος που την ξεκίνησε; (Γι αυτό και δεν έκαναν Άγιο τον γέροντα στον οποίον ήταν υποτακτικός, τον παπα-Τυχώνα, για τον οποίον ο Παΐσιος έχει γράψει και βιβλίο, διότι αυτός ο καημένος δεν είχε οπαδούς;)
Άλλωστε, αυτό με το χώμα, είναι μια παράδοση που ξεκίνησε και από τον τάφο του αγίου Αρσένιου του Καππαδόκη, που ήταν νονός του Παΐσιου, εκεί που τον θάψανε, στην Τουρκία… Κάτι που το γνώριζε ο Παΐσιος, αλλά που ποτέ του δεν το στηλίτευσε ως εκτροπή! Ποτέ!
(Και τώρα γίνεται το ίδιο και στον δικό του τάφο, όπου οι μοναχές συνεχίζουν την παράδοση, και φροντίζουν να αναπληρώνουν αμέσως το χώμα που αφαίρεσαν οι προηγούμενοι προσκυνητές, για να έχουν αρκετό να βρουν και να μαζέψουν, και οι επόμενοι!)

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Iraklis Vakouftsis 
agiografos στην εταιρεία agiografia-zografiki

Δηλαδη η αμαρτωλη φεν θα παν στην κολαση..ναι;;..
δεν θα λογοδοτησουν..
θα πουν ενα θεε μου σχοραμε στα στερνα τους και θα γευτουν τον παραδεισω...
και ουτε την δευτερα παρπυσια κατα πως λεει η αγια γραφη ο χριστος θαρθει ως κρητης κτλ...
οπως ξερεται αλοστε και σεις να μην χρονοτρηβω για να κρηνη αυστηρα τους ανθρωπους...
και απο την παλαια διαθηκη ξερουμε οτι ο θεος εχει τιμωρηση αρκετες φορες τους απιστους...
τωρα που η αγια σοφια στην κωνσταντινουπολη εγινε τζαμι ο αγιος παισιος ειπε οτι τοτε θα χαθει και οι τουρκια και θα παρουμε πισω την πολη...
και αλλα πολλα που δεν υελω να χρονοτρηβω..
ποιος θεος δεν ειναι τιμωρος;;;..
ναι θεις της αγαπης και της συνχωρεσης..
αλλα και της τιμωρειας επησης.....
καλη σας μερα κι ο θεος μαζι σας...
Panagiotis Michalopoulos

1. Ηρακλής: 
«Δηλαδη η αμαρτωλη φεν θα παν στην κολαση..ναι;;..»
Απάντηση:
- Και να πάνε; Οι παπικοί, έχουν ανακαλύψει τα συγχωροχάρτια, και οι δικοί μας παπάδες τα μνημόσυνα!
Κάποιοι καλόγεροι δε, του Αγίου Όρους, έχουν κατασκευάσει κάτι κομποσκοίνια υπερ-όπλα... Και λένε ότι: «εμείς ακόμα κι αν δεν είμαστε ιερείς, και χωρίς μνημόσυνα δηλαδή, μπορούμε και βγάζουμε –παίζοντας με αυτά, μια ψύχη πεθαμένου από την κόλαση.»!
Οπότε…
Panagiotis Michalopoulos 

2. Ηρακλής: 
«τωρα που η αγια σοφια στην κωνσταντινουπολη εγινε τζαμι ο αγιος παισιος ειπε οτι τοτε θα χαθει και οι τουρκια και θα παρουμε πισω την πολη...και αλλα πολλα που δεν υελω να χρονοτρηβω..»
Απάντηση:
- Τον Παΐσιο, τον αγιο-κατάταξε (έναντι πολύ αδράς αμοιβής του, βέβαια), ο οικονομικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο οικουμενιστής, και φίλος του γέροντα από τότε που ζούσε και φωτογραφίζονταν παρέα! Τέτοιος ο πατριάρχης, τέτοιος και ο απατεώνας –ψευδο-προφήτης γέροντας!
Και βέβαια, δεν είδαμε να τιμωρήθηκε ο Βαρθολομαίος που με τη Φωτεινή Δάρα, μετέτρεψε σε μπουζουξίδικο τον ναό της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη!

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
1. Ηρακλής:
«ολα γιναν εμπωριο και κανενα συνχωροχαρτη η μνημοσηνω δεν σωζει καμια ψυχη.. ισως να την απαληνη για λιγο.. μπρωστα στην αιωνιοτητα ομως.. τιποτα..»
Απάντηση:
Πόσο λίγο, απαλύνει την ψύχη του πεθαμένου ένα μνημόσυνο; Όσο χρόνο διαρκεί ένα μνημόσυνο; Και αν τα μνημόσυνα είναι συνεχή και επαναλαμβανόμενα από πολλούς και διαφόρους συγγενείς διαχρονικά, η συγκεκριμένη ψύχη θα έχει μια «λονγκ πλέι» αγαλλίαση;
Μη ξεχνάμε δε, ότι μνημόσυνα γίνονται ακόμα και για πεθαμένους μητροπολίτες, «αγίους» υποτίθεται! Άρα, όλα αυτά, που δεν αποτελούν κάποιο μυστήριο της εκκλησίας, αλλά μια απλή τυπική τελετή, δεν γίνονται για τις ψυχές των πεθαμένων –για τη σωτηρία ή την αγαλλίαση τους, αλλά για τις ψυχές των ζωντανών! Για δυο λόγους: Και από κοινωνικής απόψεως -ώστε να τιμήσουμε αυτούς που έφυγαν, όσο και από ψυχολογικής, και θεολογικής, για το δικό μας όφελος, για να συναισθανόμαστε το πόσο μάταιος είναι αυτός ο κόσμος!
Άλλωστε, η αιωνιότητα δεν είναι πολλά –αμέτρητα χρόνια για τις ψυχές που έφυγαν και που τάχα περιμένουν και περιμένουν και σκυλοβαριούνται περιμένοντας… μέχρι την τελική κρίση, σε ένα σκοτάδι… Περιμένοντας δηλαδή, τη μια στιγμή –σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα στην παγωνιά, περιμένοντας ένα τσαφ, να ανάψει μια φλογίτσα από κάποιο μνημόσυνο… Περιμένοντας δηλαδή στην αβεβαιότητα, για χιλιάδες χρόνια, μέχρι την τελική κρίση!
Οι ψυχές των ανθρώπων μας που έφυγαν, δεν περιμένουν καθόλου! Δεν έχουν πεθάνει οι άνθρωποι μας, αλλά έχουν κοιμηθεί… Κοιμούνται μια νύχτα, και σε «χρόνο» αστραπή βρίσκονται το πρωί αντιμέτωποι με την τελική κρίση.
Τα χρόνια τα πολλά, είναι συναίσθημα δικό μας, των ζωντανών, συναίσθημα αυτού του κόσμου. Δεν ισχύει αυτό μετά θάνατον, δεν ισχύει αυτός ο χρόνος για την ψύχη που έφυγε… Δεν ισχύουν επομένως και τα ειδωλολατρικά μνημόσυνα (πιστά αντίγραφα από την αρχαία ελληνική θρησκεία), με τα τριήμερα, τα εννιάμερα, τα ετήσια κλπ, των μνημοσύνων των παπάδων μας!
Panagiotis Michalopoulos 

2. Ηρακλής:
«τωρα οσο αφορα την αγιοσηνη του πατηρ παισιου θα μου επιυρεψεθς να μη πω τιποτα γιατι δεν γνωριζω.. εχω εναν αδερφικο φιλο ο οπιος ειχε την τιμη να γνωρηαη των γεροντα παισιο και μου ειχε πει πως ηταν οντως καλος και ειχε καπιες μαντικες ικανωτιτες... πραγματα τα οποια εχει δει κιακουσει ο ιδιος.. τωρα θα μου πεις εσυ τον πιστευεις;;;.. θα σου απαντησω... τιν σηγκεκριμενω ανθρωπο ναι... τωρα αν καποιος ειναι αγιος η οχι βεβαια μονο ο θεος γνωρηζει και δεινει σημαδια.... τι αλλο να πω...»
Απάντηση:
ΕΓΡΑΦΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ…
Περί Παϊσίου ο λόγος:
Πέθανε πριν λίγα χρόνια ένας κωλόγερος, μια σκατόφατσα, ένα φασιστόμουτρο, και από την επομένη κιόλας μέρα, ένας απίστευτος μηχανισμός χριστιανο-φασιστών και παρακρατικής εκκλησίας, ξεκίνησε έναν λυσσαλέο αγώνα για την αγιοποίηση του! Και τούτο διότι στο αμπαλάζ αυτό, στο κωλόχαρτο γέροντας Παΐσιος, όλη η λέρα του παπαδικού και λαϊκού υπόκοσμου, τύλιξε για να μας την πασάρει… σαν παντεσπάνι, όλη την πατριδοκαπηλική και παραθρησκευτική κοπριά! Αυτά!
Iraklis Vakouftsis 

Φιλε παναγιωτη σε βλεπω τα λες με τοσο αγανακτηση να το πω..
ισως και να εχεις δει ποιο πολλα απο μενα και να εχεις διαβασει η ψαχτη και πιο πολυ..
εγω σε πληρωφορο εως και καθολου..
μονι με τγν τεχνη μου ασχωλουμε και κανα βιο αγιου η και την αγια γραφη που και που...
με τους παππαδες δεν εχω ιδιετερες σχεσεις γιατι εχουν δει τα ματακια μου και μου εχουν πει...αστααα..καλητερα να μην τα πω απο δω γιατι θα με πουν και προστηχω..
γιαυτο και δεν ειχα και καθολου δουλεια...
και γιαυτο φιλτατε πειρα τα πραγματακια μου και εφυγα με πονω ψυχης απο την χωρα μου και ζω εδψ και ενα χρονο και κατι μηνες γερμανια πιυ τωρα δοξα τον θεο ειμαι καλητερα..
απλα ζωγραφηζω μονο για μενα πλεων και για μενα τωρα δυστηχως...η..ευτηχως...
Iraklis Vakouftsis 

Απο τη μια εχω τις πικριες μου οσο αφορα τους παππαδες και τους δεσποταδες που δεν με βοηθειδαν οσι επρεπε..
με λιγα λογια δεν καταφερα ποτε να σπααω την κληκα τους και να μπω μεσα στην.. (οικογενεια ) τους..
απο την αλλη λεω.. Ηρακλη.. δοξα τον θεο αγορι μου εισαι πανω απιλλα γερος..
τελος παντων εχω ξεφυγη πολυ απο το θεμα μας και ζητω συγνωμη..
απκα ταχω και γω λιγο με το ολο αυτο σηστημα..
δεβ ξερω αν με καταλαβαινεις...
Panagiotis Michalopoulos

 
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=220308235033609&id=100011633015217

Δεν υπάρχουν σχόλια: