Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Σχόλιο: Ο πρώτος «αντι-εξουσιαστής», σε επίθεση σε εκκλησιαστικό χώρο!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Myrto Drakopoulou
37 λεπτά πριν

Αίσχος! Φαίνεται ότι η χώρα έχει γίνει πραγματικό "μπάτε σκύλοι αλέστε" με την ανοχή που δείχνει η παρούσα κυβέρνηση σε κάθε είδους αναρχικούς μπαχαλάκηδες που νομίζουν ότι έχουν αναμφισβήτητο δικαίωμα να κάνουν καταλήψεις σε όποιο δημόσιο κτίριο η χώρο θέλουν και τώρα έχουν αρχίσει να εισβάλλουν και στις εκκλησίες!!!!
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Αθώοι για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας κρίθηκαν οι 26 συλληφθέντες για την εισβολή, χθες το πρωί, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο ναό Γρηγορίου του Παλαμά, διακόπτοντας την κυριακάτικη θεία λειτουργίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των καταλήψεων στην πόλη κατά τις προηγούμενες μέρες.
Ωστόσο, 19 εξ αυτών καταδικάστηκαν για την πράξη της απείθειας επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση. 

Σε αυτούς το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.
Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
ΣΧΟΛΙΑ
Panagiotis Michalopoulos 
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗς, ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΑΟ...
Myrto Drakopoulou 
Το είδα αυτό και χθες που το αναρτήσατε. 
Προφανώς εννοείτε τον Χριστό που επιτέθηκε κατά των Γραμματέων και Φαρισαίων στην Ιουδαία για την υποκρισία τους όταν ήθελε να διδάξει κάτι άλλο καλύτερο όπως τα καινούρια ιδεώδη περί αγάπης και συγχώρεσης των αμαρτωλών κλπ κλπ που φαντάζομαι θα τα έχετε διδαχθεί στο σχολείο ακόμα και αν δεν είσαστε θρήσκος τώρα. 
Λοιπόν τι θέλετε να πείτε με αυτό? 
Ότι επιτρέπεται να εισβάλλει όποιος θέλει σε μια εκκλησία την ώρα μάλιστα της λειτουργίας μόνο και μόνο επειδή είναι άθεος η επειδή πιστεύει ότι οι διάφοροι λειτουργοί της θρησκείας μας, παπάδες η δεσποτάδες κλπ είναι υποκριτές η δεν κάνουν καλά την δουλειά τους? [...]

Panagiotis Michalopoulos

1. «Το είδα αυτό και χθες  που το αναρτήσατε. 
Προφανώς εννοείτε τον Χριστό που επιτέθηκε κατά των Γραμματέων και Φαρισαίων στην Ιουδαία για την υποκρισία τους…»
- Όχι ακριβώς! Εννοώ την διαμαρτυρία του Κυρίου για το εμπόριο, έξω από το ναό!
Panagiotis Michalopoulos

2. «Λοιπόν τι θέλετε να πείτε με αυτό? Ότι επιτρέπεται να εισβάλλει όποιος θέλει σε μια εκκλησία την ώρα μάλιστα της λειτουργίας μόνο και μόνο επειδή είναι άθεος η επειδή πιστεύει ότι οι διάφοροι λειτουργοί της θρησκείας μας, παπάδες η δεσποτάδες κλπ είναι υποκριτές η δεν κάνουν καλά την δουλειά τους?»
- Γιατί θεωρείται εισβολή η είσοδος συγκεκριμένων ανθρώπων, και όχι απλή είσοδος όπως και των άλλων εκκλησιαζομένων; Δεν έσπασαν καμία πόρτα για να μπουν. Την βρήκαν ανοιχτή! 

Μόνο που αυτοί, δεν άναψαν βουδιστικό κερί, και δεν έριξαν χρήματα στο παγκάρι! Επίσης, δεν προσκύνησαν σαν ειδωλολάτρες καμία εικόνα –ξόανο! Η δική τους προσευχή (ποιος λέει ότι ήταν άθεοι;) ήταν μια απλή διαμαρτυρία… Αυτή έκαναν, αντί να πέσουν στα τέσσερα σαν θεούσες, στο παπαδικό κέλευσμα «σκύψε ευλογημένη»!
Πέταξαν μερικά φεϊγβολάν, και αποχώρισαν αμέσως! Απόδειξη ότι η αστυνομία που κλήθηκε από χριστιανο-φασίστες παπάδες, επιτρόπους, καντηλανάφτες κλπ, τους βρήκε στο προαύλιο του ναου, όπου και τους συνέλαβε για… «διατάραξη θρησκευτικής συναθροίσεως»!
Όχι, τον ψάλτη δεν τον συνέλαβαν για διατάραξη, έστω κι αν ξελαρυγγιάζεται με δήθεν ψαλμούς, επιδείξεως φωνής, με λόγια ακαταλαβίστικα που μπορεί και να μας βρίζουν (όταν λένε για την «πάσα μαλακία», ή για το «δεν γαμιούνται στον παράδεισο», κλπ) αλλά να μη το καταλαβαίνουμε!
https://www.facebook.com/myrto.drakopoulou/posts/10154371175829244

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Αλληλεγγύη στον Ιησού -Του Κώστα Κουφογιώργου
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΙΑΜΗΣ

Γιατί αποκαλεί ο ένας τον άλλον άγιο; (ο άγιος πρεβέζης,ο άγιος Ατικής κτλ)
Panagiotis Michalopoulos 

Αλήθεια, ποιος είναι Άγιος με την απόλυτη έννοια; 
Άγιος, είναι μόνον ο θεός! 
Στην εκκλησία, στη θ. λειτουργία, την στιγμή της θ. κοινωνίας, ο ιερέας λέει: «Τα άγια, τοις αγίοις», δηλαδή τα άχραντα μυστήρια δίδοντα μόνο σε άγιους, και όχι σε... «σκυλιά»!. Και οι πιστοί δια μέσω του ψάλτη, απαντάνε: «Εις Άγιος, εις Κύριος Ιησούς Χριστός, εις δόξαν θεού πατρός, Αμήν!»
Σε σχετική λοιπόν έννοια, άγιος είναι ο κάθε χριστιανός, -λαϊκός ή κληρικός, ως μέλος της Εκκλησίας, ως καθαγιασμένος από το Θεό.
Βέβαια ο κάθε κληρικός, και κυρίως ο κάθε Επίσκοπος είναι ανάγκη, και να είναι άγιος, αλλά και να φαίνεται σαν τέτοιος… Να είναι πραγματικά αφιερωμένος και αφοσιωμένος στο θέλημα και στο έργο του θεού. Να είναι ο «Άγγελος» της τοπικής Εκκλησίας, όπως έτσι ονομάζεται και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη!
Άγιος ο θεός -σε απόλυτη έννοια, Άγιος ο Επίσκοπος -σε σχετική!
Είναι όμως οξύμωρο το ενώ είναι Άγιος ο θεός, ο μοναχός να ονομάζεται... «Αγιότατος», και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και ο οικουμενικός πατριάρχης… «Παναγιότατος»! Εκεί το πράγμα καταντάει, και, γελοίο!

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1141116492617695

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κε Μιχαλόπουλε, νομίζω ότι, οι σημερινοί φανεροί εχθροί της Πίστεως είναι πολύ πιο ακίνδυνοι από κάποιους άλλους κρυφούς, δηλ. λύκους με δορά προβάτων, που δεν μπορεί να τους πιάσει κανένας εισαγγελέας (διότι τα "εγκλήματά" τους είναι κυρίως πνευματικά) οι οποίοι εισέβαλαν στην Εκκλησία ως "μισθωτοί" - "λύκοι βαρείς μη φειδόμενοι του ποιμνίου" (προφητικές εκφράσεις του Κυρίου)! Οι μεν εχθροί είναι φανεροί και άρα πιο τίμιοι και ακίνδυνοι, οι άλλοι, οι υποκριταί, νομίζουν ότι είναι οι αποκλειστικοί ιδιοκτήτες και ο μόνοι φορείς, ηγέτες και εκφραστές της Εκκλησίας μας, ενώ θεωρούν πως ο πιστός λαός είναι μόνο για να εισφέρει στα παγκάρια, στις δωρεές και τα τάματα, και δεν έχει κανένα άλλο δικαίωμα, ούτε συμμετοχής στη Διοίκηση και διαχείριση, ούτε λόγο στην εκκλησιαστική περιουσία, ούτε στις εκλογές ιερέων και επισκόπων, ούτε στα πνευματικά. Με τη λογική αυτή συνηθίσαμε αδιαμαρτύρητα να αποκαλούμε τον επίσκοπο με την απαίσια και αντιχριστιανική λέξη "δεσπότης". Κι έτσι αυτοί οι θεομπαίκτες, "αλλάζουν τα φώτα" στην Ορθοδοξία - Ορθοπραξία και στους πιστούς τους οποίους αρμέγουν, με τα περιφερόμενα "θαυματουργικά" "ξόανα" και προσκυνήματα, αλλά κυρίως τους αποπροσανατολίζουν από την αληθινή Πίστι και την πνευματική λατρεία ωθώντας τους σε οικουμενισμό, τυπολατρεία, θρησκοληψία, νεοειδωλολειψανοεικονοαγιοθαυματογεροντοπροφητοδιορατικολατρεία. Είναι πιο επικίνδυνοι από τους "αναρχικούς" ή όχι;

Ο Χριστός αποδέχεται τις επίγειες αρχές και εξουσίες (διότι υφίστανται κατά παραχώρηση του Θεού) κάτι το οποίο δίδαξε και στους μαθητές Του ("απόδοτε τα του Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεώ τω Θεώ") αλλά μέχρι του σημείου που οι Νόμοι κι οι Εντολές τους ήταν συμβατές με το θέλημα του Θεού. Έτσι διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη και "εξουσίαις υπερεχούσαις υποτασσέσθω" αλλά και "πειθαρχείν δεί Θεώ μάλλον ή ανθρώποις".
Είναι οι δυο περιπτώσεις χριστιανικής υπακοής ή χριστιανικής ανυπακοής στον Καίσαρα:
- Στην πρώτη περίπτωση ο Χριστιανός υπακούει στους ηθικούς ανθρώπινους Νόμους, εξάλλου αν υπακούει στον έμφυτο Νόμο της Συνειδήσεως που του χάραξε ο Θεός και στους Νόμους της Αγίας Γραφής, εφαρμόζει 1000/100 τους ηθικούς ανθρώπινους νόμους.
- Στη δεύτερη περίπτωση, τους ανήθικους ανθρώπινους νόμους και όσα εκείνοι προβλέπουν ή επιτρέπουν, π.χ. αποποινικοποίηση της πορνείας και μοιχείας δηλ. ελεύθερες εξωσυζυγικές και προγαμιαίες σχέσεις, απελευθέρωση των εκτρώσεων, υποχρεωτικός όρκος, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, γυναίκες με ρούχα αντρικά και άντρες με γυναικεία εμφάνιση, γάμους ομοφυλόφιλων, συσσώρευση μεγάλης περιουσίας και πλούτου κ.λπ. ο χριστιανός δεν είναι υποχρεωμένος να τους εφαρμόζει διότι "πειθαρχείν δει θεώ μάλλον ή ανθρώποις".

Επισκέπτης.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλωσορίσατε και πάλι, φίλτατε!
Σας ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο σας, για το τόσο εμπνευσμένο -κι αυτό, άρθρο σας! Συμφωνούμε –όπως πάντα, απόλυτα!
Χαίρετε!