Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε! Καλημέρα σας, καλό σαββατοκύριακο… (Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Καλό είναι το να τιμάται η Παναγία, σαν μητέρα του Χριστού. Κακό όμως είναι το να λατρεύεται…


Τι κάνει; Σαν να έριχνε αλατοπίπερο στο φαγητό του -καθώς πόζαρε, και του έχει πέσει η αλατο-πιπεριέρα!


Μικρό παιδί ακόμα αυτό, και έχει κιόλας μάθει να κάνει αυτό το κακό πράγμα, αυτήν την πονηρή χειρονομία με το δάχτυλο; Η μαντάμ πάλι, τι κάνει; Έχει σηκώσει τα χέρια, για να τα κατεβάσει με νόημα, σαν να θέλει να βρίσει κι αυτή, σαν θέλει να πει «Να, στα τέτοια μου, ρε!»; Και αυτό το συνονθύλευμα το λέτε αγιογραφία;


Το Άγιο Πνεύμα, είναι ένα κωλο-περιστέρι; Ο Πατέρας, είναι ένας κωλόγερος; Χαιρετάει δε και με το κωλοδάχτυλο, όπως ευλογούν οι μητροπολίτες; Και αυτό το λέτε αγιογραφία της θείας λειτουργίας; Λειτουργία τσίρκου, είναι!


Μύρισε τον κρίνο η Παναγία; Ήταν και το περιστέρι στον Ευαγγελισμό;


Κάρβουνα;


Τα βάφει άσπρα τα μαλλιά του, ο Πατέρας; Ή αυτό είναι το φυσικό τους χρώμα, από τότε που γεννήθηκε;


Άγιος Χαράλαμπος: Έτσι ευλογούσε, και, αυτός; Με το… δάχτυλο;


Μιλάμε δηλαδή για έναν θεό, που «μοσχοβολάει»… κουτσουλιές!


Και ο Σατανάς ευλογεί, σαν ελληνορθόδοξος ιερέας… Σαν μητροπολίτης, της «εκκλησίας της Ελλάδος»… Σαν τους αγίους μας και σαν τον Χριστό μας, όπως αγιογραφούνται από την δική μας «ορθοδοξία»;


Αρχειακό: (Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010) - ΙΤΑΛΙΑ: Ισοδυναμεί με εξύβριση και είναι πράξη, που διώκεται ποινικά, το… μεσαίο δάκτυλο!.. (σ.σ.: Είτε πεζοδρομιακό είναι αυτό… Είτε εκκλησιαστικό –Δεσποτικό, χριστιανο-ορθόδοξο… Είτε και βουδιστικό, ακόμα!)


Μαρία Μαγδαληνή: Πρώτο ραντεβού; Και το πρώτο (δειλά – δειλά εμφανιζόμενο) κωλοδάχτυλο «ευλογίας»;


Ο κύριος ή πάτερ Γιώργος Καψάλας, που δηλώνει ότι σπούδασε «Πρόγραμμα ιερατικών και θεολογικών σπουδών» στην «Ανωτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλας Ιωαννίνων»… Μας πληροφορεί σήμερα, σε σχετική συζήτηση με ανάρτηση για τον Άγιο Παντελεήμονα, ότι προσκυνά εικόνες, διότι… «έτσι του αρέσει»!


Γιορτάζει σήμερα, η αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου (άλλος είναι ο Άγιος Βαλάντιος), και την βλέπουμε στην εικόνα με τα τρία ομοιόμορφα (από τα οποία κανένα δεν είναι μακρύτερο) μήλα του θαυματουργού γκαστρώματος. Παρών βέβαια και ο Άγγελος, ο οποίος εδώ δεν κρατά κρίνο, αλλά φαίνεται ότι το δουλεύει κι αυτός το δάχτυλο της… χουφτωματο-«ευλογίας»!


Νέες αναρτήσεις, στο ιστολόγιο «χαίρετε», με ετικέτα «Χριστός με χρυσά μαλλιά» (XRISTOS-ME-XRYSA-MALLIA)


- Έλα, επιτελείο αεροπορίας – μ’ ακούς; Εδώ ασυρματιστής Αρσένιος (προσεχώς, γέροντας Παΐσιος). Εγώ, δεν θέλω να πυροβολήσω τα κομούνια. Στείλτε αεροπλάνα να τους βομβαρδίσετε… Άντε μπράβο! Με τη βοήθεια του Χριστού, να τους αλλάξουμε την Παναγία στους άθεους!


Ξανθόμαλλο παιδί, έκανε η Παναγία;


Έχει στο facebook, μια σελίδα, με τίτλο «μαθήματα αγιογραφίας»… Και μέσα από αυτήν, διαφημίζει τη σχολή του, δίνοντας το τηλέφωνο του, δίνοντας και κάποια δείγματα της τέχνης του. Δείτε όμως τον χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου (όπως φαίνεται από μια συζήτηση που είχα μαζί του), δείτε και το επίπεδο του σαν επαγγελματία, και κρίνετε!..


Όχι, δεν είναι η εργαλειοθήκη με τα σύνεργα βουντού; Δεν είναι μια εικόνα εφαρμογής μαύρης μαγείας, κάπου στην κεντρική Αφρική… Είναι απλά, η εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής, εδώ στην Ελλάδα!


Αποκλειστικό: Με επικείμενη την εκταφή του καλόγερου Παΐσιου, πληροφορούμαστε ότι… Το προσκύνημα, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα αναμνηστικά που θα δίνει στους χιλιάδες πιστούς που αναμένεται να συρρεύσουν στον τάφο για να δουν το θέαμα αυτό. Επικρατέστερη ιδέα, είναι να μοιράζουν στους επισκέπτες μικρογραφία από τις παντόφλες του «αγίου», στις oποίες θα περιέχεται και λίγο χώμα από τον τάφο του. Σε αδελφές δε ορθόδοξες εκκλησίες και σε άλλα –συναδελφικά, προσκυνήματα, μαζί με το χώμα -για μεγαλύτερη ευλογία, θα βάζουν στις παντόφλες και ένα μικρό τεμάχιο λειψάνων του γέροντα… Κατά προτίμηση δε -για να ταιριάζει και με το αμπαλάζ, θα τοποθετούνται οστά από τα δάχτυλα των ποδιών του! Αναμείνατε για νεότερα…


Αίσχος! Ντροπή σας, να αγιογραφείτε έτσι –βλάσφημα, τον Χριστό… Με βαμμένα χείλια, με έκφραση θηλυπρεπή, με εμφάνιση μακρυμάλλη χίπη, και να ευλογεί σαν μητροπολίτης… με το κωλοδάχτυλο! Ουστ, ρε σεις!


Αυτήν την κουκούλα… Αυτό το πώς το λένε… Α, ναι… Αυτό το επανωκαλύμμαυχο, που φοράνε στο κεφάλι… Και που κρέμεται μέχρι κάτω στην πλάτη τους… Και που μοιάζει –από πίσω, σαν στολή μουσουλμάνας… Τι το θέλουν οι Αρχιμανδρίτες, οι Πρωτοπρεσβύτεροι, και οι Δεσποτάδες, και το φορούν;


Καλημέρα, … Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο blog «xairete», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: