Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Καλημέρα, καλό μήνα! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Διαβάζω: «Άνθιμε, την πάτησες.... Σε ψάχνει ο μεγάλος!..»


Αυτός -ναι αυτός, και κανένας άλλος… Ο εικονιζόμενος Άγιος Νεκτάριος… Αυτός είναι ο αυθεντικός θεραπευτής, «πάσας νόσου και πάσας μαλακίας»… Ο άλλος, ο Χριστός, ήταν απλά ένας ανειδίκευτος στο είδος!..


Μόνον ο Παυλόπουλος (ως… «σκύψε ευλογημένη») πήγε στην Κρήτη, στην ψευτο-Σύνοδο του Βαρθολομαίου; Ο μικρός, δεν πήγε;


1. «Νεο-ειδωλολάτρες»: Μια ετικέτα, στο ιστολόγιο «xairete». (145 αναρτήσεις) 2. «Νεο-ειδωλολάτρες»: Υπάρχει και ως έξτρα ιστολόγιο.


Διαβάζω σε ανάρτηση: «Στην Ελλάδα εδώ και 60 χρόνια πληρώνουμε τους παπάδες σαν Δημοσίους υπαλλήλους για κάποια χωράφια που παραχώρησαν στο κράτος και δόθηκαν στους φτωχούς. Τα χωράφια τα είχε αγοράσει ο Χριστός με λεφτά που έφερε από την Ναζαρέτ όταν πούλησε το ξυλουργείο…»


Ποια είναι αυτή η κυρία με τα ευτραφή οπίσθια (στο βάθος, αριστερά) με το στράπλες φόρεμα –επάνω, και με το μεγάλο σκίσιμο κάτω; Γιατί έφυγε από τη σειρά;


«Γιατί ανάβουμε κεριά στις εκκλησίες;» (ένας εξαίρετος θεολογικός διάλογος στο facebook)


Την θεωρία των δυο πνευμόνων της μιας Εκκλησίας (η ορθοδοξία από την μια πλευρά και ο καθολικισμός από την άλλη) πρεσβεύει ο Βαρθολομαίος… Λέτε να την ασπαστεί και ο πάπας των παπικών;


«Εικονίσματα - αγιογραφίες»: Μια ετικέτα, στο ιστολόγιο «xairete». (1.224 αναρτήσεις)


«Σάρκα, και Εκκλησία –στο facebook.»: Μια ετικέτα, στο ιστολόγιο «xairete». (173 αναρτήσεις)


Πού -και σε τι, νομίζετε ότι αποδίδει την έμπνευση (για οράματα και προφητείες), του γέροντα Παΐσιου (πρώην καλλιεργητή καπνών), ο χρήστης του facebook κ. Thanasis Agriniotis‎;


Σημερινά Νέα: 1. Τα έφτιαξε ξανά ο Πούτιν, με τον Ερντογάν. 2. Ξανά συνεταιράκια, το Ισραήλ με την Τουρκία! (Άσχετη ερώτηση: Πότε είπε ότι θα την πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά, ο γέροντας Παΐσιος;)


Ενδιαφέρουσα ανακοίνωση: Ο εικονιζόμενος ταλαντούχος διασκεδαστής (γνωστός φακίρης, ταχυδακτυλουργός, ζογκλέρ, καραγκιοζοπαίχτης, κλπ), θα παρουσιάζει εκτάκτως και φέτος, και αυτό το καλοκαίρι, όλη την γκάμα από τα νούμερα του, σε περιοδείες του, σε όλες τις παιδικές κατασκηνώσεις, σε όλη την χώρα.


Μετά την Παναγία την Γοργόνα… Μετά και την Παναγία την Καβουρομάνα… Τι άλλο θα μας βάλουν να προσκυνήσουμε; Την Παναγία Καλαμάρι, αγκαλιά με τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη;


Ξεχωριστή είσοδος… Μόνο για κάθε ευλογημένη ψυχή… Σκυμμένη… Έρπουσα… Στα τέσσερα! (φωτο, από τον εθελοντή αράπη –άμισθο υπάλληλο, ευγενώς προσφερόμενο υπό του ιερού προσκυνήματος)


Χρόνια πολλά, «γατάκια»! Και μη δαγκώνεστε όταν «αγαπάτε» αλλήλους! Αφήνουν σημάδια στο λαιμό –κάτι τέτοια, και μαρτυρούν τη σχέση σας!


Ξέρετε γιατί η Παναγία υπέφερε από τρομερούς πονοκεφάλους, τόσο όρθια όσο και ξαπλωμένη;


Η «Αγία Σφράγιση», κυκλοφορεί και σε υπόθετο: Εναλλακτικά, και πρωτότυπα… πέφτεις ο πιστός στα τέσσερα μέσα στον Πανάγιο Τάφο… Και στο μεταξύ, περιμένοντας με αγωνία να βγει το άγιο φως, στον σφυρίζουν –ανακουφιστικά, αραπάδες από πίσω! Αυτή η Αγία Χάρη, έρχεται δεύτερη στην ορθόδοξη εκκλησία, μετά το Τίμιο Ξύλο! (Αυτή είναι η μαλακισμένη ορθοδοξία μας!)


Αυτή είναι η «καλημέρα», του κάθε καλού ανθρώπου, που πιστεύει στο πνεύμα του καλού! Ναι, ναι! Σύμφωνα άλλωστε με την ορθόδοξη αγιογραφία (πιστή αντιγραφή της παπικής τοιούτης), το άγιο πνεύμα είναι ένα πανταχού παρών –και τα πάντα κοτσιλών, …περιστέρι! Πάει και τέλειωσε!


Μονή Ιβήρων –Άγιο Βουνό - 3/5/2016: Έβγαλαν πάλι στη γύρα –σε λιτανεία (προστατευμένη με το βουδιστικό ομπρελάκι της –μη μαυρίσει πιο πολύ και από τον Ήλιο), αυτό το κάρβουνο το επαργυρωμένο, αυτήν την μουτζούρα με τα τάματα, την Κινγκ σάιζ εικόνα (που δεν φαίνονται πρόσωπα, αλλά δυο μαύρες τρύπες), της λεγόμενης Παναγίας της Πορταΐτισσας!


Πότε πήγε στο Θιβέτ ο Χριστός, και ασπάστηκε τον βουδισμό; Σε ηλικία μεταξύ των ετών 12 και 30; Και γύρισε μετά, και επέβαλε στην Εκκλησία του όλα τα σκουπίδια της βουδιστικής (κιναιδικής) λατρείας… Όπως κεριά, λιβάνια, καντήλια, χειροφιλήματα, προσκύνηση, φωτοστέφανο, κομποσκοίνια, και το κωλοδάχτυλο της τάχα ευλογίας;


Το πάρκο των συμβολισμών: Το άγιο πνεύμα, μικρό πουλάκι ακόμα, πριν μεταλλαχτεί σε περιστέρι… Άδουν -αυτό και η μαμά του, χαρούμενες ωδές!


Οι στριφτές ρίζες, βυζαίνουν από τη καρδιά της γης...


Το τέρας, Αμάν!


Έχω τρεις απορίες: 1. Για τα καντήλια, μόνο λάδι ελιάς συνίσταται; 2. Στη βάφτιση, δεν επιτρέπεται η χρήση άλλου λαδιού, εκτός από αυτό της ελιάς; 3. Στην ταφή, στις κηδείες, τι χρειάζεται το λάδι;


Κάνε το, σωστά!


Αγιογράφος, Καμέλια Χριστίνα Σπανού: Πότε θα προσθέσει στο έργο της «Άγιοι Πάντες», και τον άγιο Παναγιώτη τον Αργυροπολίτη;


ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ, ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΣΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ;


Η παπική εικόνα της Παναγίας, της Τήνου… Οι απαραίτητοι για την παρθενική σύλληψη -εγκύου, κρίνοι… Τέσσερεις βέβαια, όσα και τα πρόσωπα της παπικής θεότητας: Πατέρας-γέρος Υιός-νέος, το πουλί από πάνω τους, και στο μέσον η Παναγία!


Φανταστικό! Δέντρα «άγια» και θαυματουργά, σαν αυτά τα ελληνικά τα δικά μας, όπως αυτά της σκεπής της εκκλησίας της αγίας Θεοδώρας στην Αρκαδία, έχουν μεταφυτευτεί (δική μας εξαγωγή, άγαγε), και σε άλλα μέρη του κόσμου, σε μεγάλη ποικιλία μάλιστα! (δείτε το βίντεο στη σελίδα μου στο facebook)


Τ’ αϊ Γιαννιού, του ερημίτη, του νηστευτή… Την ημέρα που πηδάμε φωτιές… Συνέπεσε και το δημοψήφισμα στην Αγγλία και η απόφαση των άγγλων να φύγουν από την ευρωπαϊκή ένωση! (Τυχαίο, ή και σημαδιακό αυτό; Αυτοί έφυγαν και γλύτωσαν, και εμείς οι έρημοι μείναμε!!!..)


Τρέξτε χριστιανοί! Είναι ζωντανή η θρησκεία μας!


Καλημέρα, …Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο blog «xairete». ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: