Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Καλημέρα –Καλή Κυριακή! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο blog «xairete». ήταν…)

Ο ΠΑΠΑΣ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ;


Και οι αγιογράφοι, τρελάθηκαν: Ο Χριστός, Αναστημένος μεν, αλλά… και πάνω στο Σταυρό, δε! Έχει για φόντο (background) έναν… ιπτάμενο δίσκο! Είναι η στιγμή που κέρδισε σε διαγωνισμό μια σημαία –λάβαρο, με ένα σταυρό ζωγραφισμένο, ενώ σταυρό έχει και το κοντάρι. Συγχρόνως δε, ορκίζεται και… πρόσκοπος! (Προσκυνείστε ευλογημένοι!)


Μοντέρνα αγιογράφηση: Ο Αδάμ και η Εύα, στα πρόθυρα της έξωσης τους από τον παράδεισο!


Κινούμενες εικόνες: Το σκέρτσο και το νάζι, στην ανάλαφρη και ντελικάτη κίνηση των προσώπων, σε κλασικές αγιογραφίες.


Προσόψια εισαγωγής: Πετσέτες, Ισπανίας! (διαλέγετε και παίρνετε)


UFO


ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, ΣΤΟ RIO.


Εικονοστάσι με κολονάτους αγγέλους; Ή μάλλον, Αγγέλες πρέπει να είναι! Βλέπουμε να έχουν στρογγυλό στήθος, και ωραίους –γυναικείους γοφούς! Μπράβο!


Fantastico!


Εσείς, πιστεύετε στον δικέφαλο αετό; Τον λατρεύετε και τον προσκυνάτε, μιμούμενοι τον κωλόγερο τον Παΐσιο; (σχετική έρευνα)


Άγια, …κρεμαστά: Κρεμαστοί κήποι, κρεμαστά καντήλια, κρεμαστή πίστη!


Φωτογραφία σοκ: Πώς είναι σήμερα ο Χριστός; (δηλώσεις του, σε ελληνικό νησί όπου παραθερίζει!!!..)


«Η Παναγία του Χάρου»: Βλέπω δικέφαλους αετούς (αρχαίο παγανιστικό σύμβολο) τόσο στην εικόνα, όσο και στο εικονοστάσι… Ακούω για Χάρους (θεούς της αρχαίας ειδωλολατρικής θρησκείας), και προβληματίζομαι: μήπως αυτά τα «θαύματα» με τα κρινάκια, είναι τελικά αποκλειστικής δαιμονικής προέλευσης, του διαβόλου δηλαδή και όχι του θεού ή της Παναγίας, αν βέβαια (το πιο πιθανό) δεν πρόκειται ξανά και ξανά για μια ακόμα διακεκριμένη παπαδίστικη απάτη; Μήπως;


Βρήκα τον τάφο (φωτο) του αγίου Νεκταρίου, στη σελίδα της δημόσιας ομάδας «Αίγινα το νησί μας». (σχετικοί διάλογοι)


Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! (Αίγινα, 1950: Ήμουν κι εγώ εκεί τότε, εκείνη τη χρονιά: στο κανόνι, με τη μητέρα μου)


Πρόκειται μήπως για μια νέα μακέτα προσεχούς σατυρικού καρναβαλικού άρματος στην Πάτρα; Βλέπουμε την Παναγία να έχει τραβολογήσει έτσι τον Χριστούλη, που το παιδάκι κοντεύει να ξεμασκαλιστεί! Το έχει δε σφιχταγκαλιάσει τόσο δυνατά στο κεφαλάκι του, που το παιδάκι μοιάζει να μορφάζει από ενόχληση, από τον πόνο! Ποιοι τελικά φτιάχνουν αυτά τα τερατουργήματα, αυτές τις τάχα αγιογραφίες;


«Λεφτά, υπάρχουν!» (φωτο: ο Άγιος Δημήτριος στα Ταταύλα)


Ιησούς Χριστός: Ένας κουμουνιστής θρήσκος;


«Αφεντικά και δούλοι», στη Ρούμελη: Στην εικόνα, η τοπική «Αρχόντισσα»… Μια κυρία με όνομα (Παναγία) και επώνυμο (Προυσιώτισσα) που λες και την ζωγράφισε κάποιο παιδάκι στη σχετική σχολική άσκηση. Κρατά βέβαια και ένα ανώνυμο Αρχοντόπουλο (αυτού, δεν αναφέρεται το όνομα) στην αγκαλιά!


ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ;


Αποκλειστικά Εδώ: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρατε για τα χρυσά παντοφλέ παπούτσια του Αρχάγγελου Μιχαήλ στον Μανταμάδου Λέσβου (αυτά της εξόδου τα παπούτσια του –τα καλά), και ντρεπόσασταν να ρωτήσετε. (μιλάμε για μεγάλο θαύμα!)


Τυχαίες εικόνες (αγιογραφίες και φωτο)


Ο Χριστός αναλήφθηκε στους ουρανούς με ιπτάμενο (φτερωτό) δίσκο;


Καλημέρα -Kοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο blog «xairete». ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: