Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Καληνύχτα, καλό ξημέρωμα Κυριακής! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις στο μπλοκ μου…)

Αποκάλυψη: Η πρώτη αγιογραφία της Παναγίας. Πορτρέτο που παρήγγειλε ο ίδιος ο Κύριος στον Ευαγγελιστή (και γιατρό) Λουκά. Την παρέλαβε, την ενέκρινε, την ασπάστηκε και την προσκύνησε, και μετά –όλως τιμητικά, την κρέμασε ψηλά στον τοίχο στο φτωχικό του σπίτι!


Ντροπή! Κάνουν μπανιστήρι, στον μόλις αναστημένο Κύριο!


Ακροβατικά – το μεγάλο μας τσίρκο… ερώτηση: Πού στη ρίζεται η αγία τριάδα; Απάντηση: 1. καλά το περιστέρι δεν έχει ανάγκη, αφού όλο πετάει… 2. Ο αριστερά, ο μισόγυμνος σαν τον Δία, κύριος, πατά με το ένα πόδι στα σύννεφα, και με το άλλο στην υδρόγειο σφαίρα… 3. Το ίδιο και ο γέρος με το καλάμι, δεξιά… (όλο δε αυτό το συνονθύλευμα, το κρατούν στον αέρα, κάτι ξεβράκωτα αγγελάκια!)


Μέγα Ψυχοσάββατο σήμερα! Όσοι μαλάκες λοιπόν, και όσες μαλακισμένες, σπεύσατε να τα ακουμπήσετε στο παπαδαριό, για να συγχωρεθούν τα αποθαμένα σας! Χα!


«Το Περιβόλι Της Παναγιάς», η πιο «μαλακισμένη» (αρρωστημένη) καλογερο-παπαδίστικη σελίδα -στο facebook… Aναμασάει για πολλοστή φορά (το θυμήθηκε ξανά και σήμερα), τα περί χτύπων στον (άδειο;) τάφο του αγίου Νεκταρίου, στην Αίγινα! (διαβάζω και σχολιάζω)


Αυτή είναι η Εκκλησία μας! Είτε σας αρέσει, είτε όχι! Άλλη, δεν έχουμε, κι αν σας κάνει! Αν δεν σας κάνει, να πάτε να γίνετε άθεοι, ή αιρετικοί! Χα!


Το ιερατικό ορθόδοξο κωλοδάχτυλο ευλογίας: Ακόμα και ο πάπας των παπικών απορεί με αυτό!


Σελίδα «Αρχαγγελος Μιχαηλ Ο Ταξιαρχης»: Ο Πανορμίτης -Σύμης, αγιογραφείται να φορεί μια κονκάρδα, με την απαράδεκτη εικόνα της αγίας τριάδας (ο γέρος, το περιστέρι, κλπ). Αίσχος! (Τσόντα: το βουδιστικό καλογερικό κομποσκοίνι, και ο παπικός κρίνος γκαστρώματος)


Η (μη χέσω) «ορθόδοξη» εικόνα, της «Αγίας Τριάδας», στα Μέθανα (ιερά μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης): 1. Ο θεός πατέρας, σαν κωλόγερος. Κρατά στο δεξί χέρι ένα καλάμι, και στο αριστερό μια μπάλα του μπόουλινγκ. Έχει δε στο κεφάλι του ένα τρίγωνο σαν το καπέλο του Μ. Ναπολέοντα! 2. Ο Ιησούς Χριστός, δεξιά του, χαιρετίζει ή ευλογεί κανονικά, με το… κωλοδάχτυλο. 3. Σαν τσόντα δε, πάνω από τα κεφάλια τους, έτσι στο ξεκούδουνο, να και ένα περιστέρι, άσχετο βέβαια με το θέμα αφού δεν εικονογραφείται εδώ η Βάφτιση. (συμπέρασμα: όλα σκατά!)


Η πρώτη επαφή


Το νέο εξοχικό (και αξιοθέατο), της αγίας Θεοδώρας (παράρτημα του προσκυνήματος Βάστα – Αρκαδίας). Λίαν προσεχώς δε, νέο …«θαύμα – θαύμα», και εδώ! Προβλέπεται, ότι θα αναπτυχτεί… ένας ολόκληρος Εθνικός Κήπος, πάνω στη στέγη της! Μείνετε μαζί μας, για συνεχή και πλήρη ενημέρωση!


Έτσι, ευλογούσε ο Χριστός;


Η Νέα επιθεώρηση, γι αυτό το καλοκαίρι στο Δελφινάριο, έχει τίτλο «Κουίζ: Μην είναι ο Ένας, μην είναι ο Δίας, μην είναι ο Τρίας, ή ο τέσσερας, κ.λπ.;» (δείτε σκηνές από όλο το ημίγυμνο μπαλέτο, σε πρόσφατες πρόβες)


Και κεριά, και ηλεκτρικός φωτισμός;


Οι μαλακισμένοι αετοί…


Θρησκευτικός τουρισμός, της κόρης του Γκιούλιβερ, σε όλο τον παράξενο –φανταστικό κόσμο… Ταξίδι προσκυνηματικό, βεβαια… Στην Λιλιπούπολη αρχικά… Μετά, στη χώρα των Μλεφουσκουντιανών… Και τώρα (φωτο) στη χώρα των ουρανοκατέβατων (αχειροποίητων) Λαπουτιανών αγίων!


Μαγουλάδες; Ποιος κόλλησε ποιον;


Ερώτηση: «Εφόσον ο ναός είναι ηλεκτρικά φωταγωγημένος, τότε τι χρειάζονται ΚΑΙ τα αναμμένα κεριά;» (ΦΩΤΟ: Είναι το καθολικό της Σκήτης τον Αγίου Ανδρέα στις Καρυές, το επονομαζόμενο Σεράι)


Καλημέρα! Κοπιάστε για καφεδάκι! (σ.σ. και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις στο μπλοκ χαίρετε, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: