Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΛΛΥΒΑ!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ευτυχία Ψαλιδακη
7 ώρες πριν
ΜΗΝ Ξεχνάμε τούς κεκοιμημένους! 
Τά χρυσά κόλλυβα, τής Πεντηκοστής 
γιά τού Αγαπημένους μάς 
καλό παράδεισο!
♥18,6,Σαββατο!!!♥❇ 
http://kallistorwntas.blogspot.gr/2014/06/blog-post_4.html
ΣΧΟΛΙΑ
Panagiotis Michalopoulos 
ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΛΛΥΒΑ!

Ευτυχία Ψαλιδακη
14 Ιουνίου στις 4:22 μ.μ.
Λυπάμαι Αδελφέ Ό παππούς μού ήταν Ιερέας ήρθε από Σμυρνη έτσι μάς τά έλεγε τα χρυσά κόλλυβα κανένα ψυχοσαββατο νά μήν κανείς τά κολυββα τής Πεντηκοστής νά γίνουν γιατί μετά τή πεντικοστη ΟΙ ψυχές Ανανυβωνται στους ουρανούς μέ τήν ανάληψη Κύριου! 

Εγώ είμαι Χριστιανή ορθόδοξη καί πιστεύω στό ένα τριαδικό θεό! 
Παντός Αδελφέ σέ ευχαριστώ πολύ γιά τά σχόλια, αλλά... σε διαγράφω! 

Panagiotis Michalopoulos 
ΜΗΝΥΜΑ: 
 Και εγώ αγαπητή αδελφή Ευτυχία, κι εγώ σε ευχαριστώ για την απάντηση σου στο σχόλιο μου, και δεν πειράζει που με διέγραψες!
ΕΧΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ...
Και εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος και πιστεύω σε ένα τριαδικό θεό. Δεν διαφωνούμε λοιπόν στο θέμα του θεού.
Διαφωνούμε, στην διατύπωση του ρόλου των μνημοσύνων τα οποία και εγώ τα δέχομαι όταν τελούνται στη σωστή τους βάση.
Είμαι άλλωστε κι εγώ κληρικός και φέρω την τιμητική ιεροσύνη του βαθμού του Αναγνώστη από τα νιάτα μου, αφού έχω χειροθετηθεί λόγιος Αναγνώστης εδώ και 45 χρόνια περίπου, σε λαμπρή τελετή στον μητροπολιτικό ναό Φλώρινας, από τον αείμνηστο πατέρα Αυγουστίνο Καντιώτη.
Κάτι ξέρουμε λοιπόν κι εμείς, αγαπητή Ευτυχία. Δεν είμαστε τυχαίοι και άσχετοι στον εκκλησιαστικό χώρο.
Έτσι λοιπόν, οι παπαδίστικες αντιλήψεις, οι εμπορικές διδαχές τους ότι τα κεριά τα λιβάνια τα κόλλυβα και τα κομποσκοίνια σώζουν ζωές, ψυχές πεθαμένων από την κόλαση και τους πάνε στο παράδεισο, μας βρίσκουν αντιθέτους. 

Γι αυτό και εκφράζουμε την αντίθεση μας. 
Τα χρυσά κόλλυβα, και τα χρυσά μυστήρια, και τα χρυσά τυχερά της τσέπης των παπάδων, του παγκαριού του γωνιακού μαγαζιού, είναι αισχρό θρησκεμπόριο, είναι επάρατη Σιμωνία, είναι σατανική εξαπάτηση των πιστών και κανονική ξεδιάντροπη θεομπαιξία.
Αυτά για την ώρα, και θα τα ξαναπούμε πάλι αργότερα.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1587138271585403&id=100008677366821


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017 

1. Διαβάζω: «Ο Χριστός, το βράδυ της Αναστάσεως δίνει στις ψυχές την ελευθερία να "σεργιανίσουν" στη γη. Ωστόσο, το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής οι ψυχές πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους στον ουρανό και μάλιστα χορτάτες, από τα κόλλυβα των παπαδικών μνημοσύνων –τα διαβασμένα, που έχουν φάει!» 2. Σχολιάζω: Και μετά, φοβόμαστε μήπως και οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες μας επηρεάσουν τόσο αρνητικά, ώστε να μας χαλάσουν τη θρησκεία, την κουλτούρα, τον πολιτισμό μας! Μα, πόσο πιο χαμηλά θα μπορούσαμε άλλο να πέσουμε, τόσο στον πάτο που ήδη είμαστε με αυτά τα «ορθόδοξα» παραμύθια που πιστεύουμε; Ώστε λοιπόν οι ψυχές το Πάσχα έρχονται στη γη (από τον ουρανό ή από τον Άδη;), σαν… καλικάντζαροι; Και τριγυρνούν για να βρουν για να φάνε… Όχι βέβαια κουραμπιέδες, όπως αυτοί της πρωτοχρονιάς που βγαίνουν από κάτω από τη γη, αλλά… κόλλυβα; Χα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: