Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

«Η Παναγία του Χάρου»: Βλέπω δικέφαλους αετούς (αρχαίο παγανιστικό σύμβολο) τόσο στην εικόνα, όσο και στο εικονοστάσι… Ακούω για Χάρους (θεούς της αρχαίας ειδωλολατρικής θρησκείας), και προβληματίζομαι: μήπως αυτά τα «θαύματα» με τα κρινάκια, είναι τελικά αποκλειστικής δαιμονικής προέλευσης, του διαβόλου δηλαδή και όχι του θεού ή της Παναγίας, αν βέβαια (το πιο πιθανό) δεν πρόκειται ξανά και ξανά για μια ακόμα διακεκριμένη παπαδίστικη απάτη; Μήπως;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Nikitas Grillis κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Το Περιβόλι Της Παναγιάς.
6 ώρες πριν
EI THABMATOURGI MAS EIKONA TIS PANAGIAS TOU XAROU!!!!!!!! 

KALIMERA SEOLON TON KOSMO!!!!!!!
Η συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας του Χάρου, βρίσκεται στην Ελλάδα, σε ένα ταπεινό βυζαντινό εκκλησάκι που έχτισαν στους Λειψούς το 1600 μοναχοί από την Πάτμο.
http://perivolipanagias.blogspot.gr/2016/05/blog-post_873.html
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Βλέπω δικέφαλους αετούς (αρχαίο παγανιστικό σύμβολο) τόσο στην εικόνα, όσο και στο εικονοστάσι… 
Ακούω για Χάρους (θεούς της αρχαίας ειδωλολατρικής θρησκείας), και προβληματίζομαι: 
μήπως αυτά τα «θαύματα» με τα κρινάκια, είναι τελικά αποκλειστικής δαιμονικής προέλευσης, του διαβόλου δηλαδή και όχι του θεού ή της Παναγίας, αν βέβαια (το πιο πιθανό) δεν πρόκειται ξανά και ξανά για μια ακόμα διακεκριμένη παπαδίστικη απάτη; Μήπως;
Thea Kaniarou 

Αγαπητε φιλε ο δικεφαλος ειναι ανα αιωνες το συμβολο τησ βιζαντινης αυτοκρατοριας,,,
Η ονομασια της εικονας η παναγια του χαρου την ονομασαν οι μοναχοι απο το αγιο ορος...
Γιατι η εικονα δειχνει την παναγια να κραταει τον χριστο εσταυρωμενο.,
Που κολαει η ειδωλολατρια οπως προαναφερες ?????
[...] Οσο για τα κρινακια που αναφερατε αν ηταν απατη επρεπε στην χαρη της να τα πουλανε,και οι επιστημονες που ανελαβαν να το ερευνησουν θα εβλεπαν την απατη,,,,[...]
Panagiotis Michalopoulos 
Διαβάζω: «ο δικεφαλος ειναι ανα αιωνες το συμβολο τησ βιζαντινης αυτοκρατοριας»
Σχολιάζω:
Τον δικέφαλο, τον βλέπω σε σημαίες πολλών κρατών. Τον δικέφαλο τον βλέπω σε πανάρχαια παγανιστικά δρώμενα.
Ο δικέφαλος στο βυζάντιο, δεν ήταν παρά ένα αποικιοκρατικό σύμβολο, χωρίς καμία θρησκευτικότητα, αγιότητα, ή ιερότητα. Ξεκίνησε δε, σαν διακοσμητικό, στις παντούφλες του αυτοκράτορα.
Και εν πάση δε περιπτώσει, ό,τι είναι βυζαντινό δεν σημαίνει ότι είναι και εκκλησιαστικό!
Panagiotis Michalopoulos 

Διαβάζω:
«Η ονομασια της εικονας η παναγια του χαρου την ονομασαν οι μοναχοι απο το αγιο ορος...Γιατι η εικονα δειχνει την παναγια να κραταει τον χριστο εσταυρωμενο.,Που κολαει η ειδωλολατρια οπως προαναφερες ?????»
Σχολιάζω:
Το ότι την ονόμασαν έτσι οι μοναχοί, δεν σημαίνει ότι είναι και κάτι το θεόπνευστο! Αγράμματοι άνθρωποι πολλοί από αυτούς, δεν γνωρίζουν και πολλά πράγματα. Δεν γνωρίζουν ότι η λέξη «χάρος», δεν είναι χριστιανική αλλά έχει τις ρίζες της στο 12θεο, στους θεούς του Ολύμπου! Εδώ λοιπόν κολλάρει και η ειδωλολατρία, σύμφωνα με την οποία η «άμοιρη» η Παναγία, είναι μια «χαροκαμένη» μάνα! Γι αυτό και την αγιογραφούν να σπαράζει και να κόπτεται και να ολοφύρεται -σαν ειδωλολάτρισσα, θρηνώντας τον θάνατο του γιου της.
Διαβάζω:
Στην Ελληνική μυθολογία, ο Χάρων (ή Χάρος στα νέα ελληνικά) ήταν ο πορθμέας του Άδη.
Ο Χάρων ήταν γιος του Ερέβους και της Νύχτας. Παριστανόταν σαν ένας ιδιότροπος, σκελετωμένος γέροντας ή ως φτερωτός δαίμονας με ένα διπλό σφυρί.
Panagiotis Michalopoulos 

Διαβάζω:
«Οσο για τα κρινακια που αναφερατε αν ηταν απατη επρεπε στην χαρη της να τα πουλανε, και οι επιστημονες που ανελαβαν να το ερευνησουν θα εβλεπαν την απατη.»
Σχολιάζω:
Δεν ξέρω! Μπορεί και να τα πουλάνε! Άλλωστε με τέτοια παπαδικά τεχνάσματα τρέχουν σαν χάνοι οι πιστοί και γεμίζει το παγκάρι, και κατατίθενται τάματα, κλπ, κλπ!
Επίσης, δεν έχουμε καμιά επιστημονική έκθεση για το «θαύμα» αυτό. Έχουμε;
Αντίθετα, έχουμε πολλές επιστημονικές αποδείξεις για πλήθος από παρόμοιες απάτες, όπως το φτερό αγγέλου που προβαλλόταν για προσκύνηση σε ναό εδώ στην Αττική, ήταν φτερό από παγώνι. Όπως το τάχα αίμα που έβγαινε από μια εικόνα, ήταν βυσσινάδα. Όπως τα δέντρα χωρίς ρίζα τάχα στη σκέπη του ναΐσκου της αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα Αρκαδίας, ήταν δέντρα εντοιχισμένα περιμετρικά του ναού, με ρίζες μέσα στο ποταμάκι που περνάει από κάτω, κλπ, κλπ, κλπ!
https://www.facebook.com/nikitas.grillis/posts/1182294381801792

ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ;

Εσείς, πιστεύετε στον δικέφαλο αετό; Τον λατρεύετε και τον προσκυνάτε, μιμούμενοι τον κωλόγερο τον Παΐσιο; (σχετική έρευνα)

1 σχόλιο:

Σς είπε...

Το βίντεο περιέχει συνοπτικά κάποιες από τις πολλές σημαίες των Ρωμιών
https://www.youtube.com/watch?v=4n1JFGHpYWE
(δεν είμαι 100% σιγουρος για την εγκυρότητά του, αλλά κάποιες από αυτές όντως χρησιμοποιήθηκαν)

Ο δικέφαλος αετός, κατά την κρίση μου, είναι "προ-εικόνιση" της ίδιας κατάστασης που ισχύει σήμερα με το άστρο της βεργίνας. Πολλοί τον έβαλαν στη σημαία τους και οι Ρωμιοί, προσπάθησαν να τον "κατοχυρώσουν" απέναντι κυρίως στη καρλομάγνεια Δύση που είχε επίσης ιμπεριαλιστικές τάσεις από το 800 μ.Χ.. -βλέπε τίτλο: "Αγία Ρωμαϊκή (!) Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους" και πώς, με την πτώση των "ανατολικών ιμπεριαλιστών", η Δύση επέβαλε το σβήσιμο της Ρωμιοσύνης από την ιστορία και τη σύγχρονη τέχνη. (Η Ε.Ε. επισήμως πρεσβεύει τις αξίες του Καρλομάγνου κι όχι πχ του Ιουστινιανού λέμε τώρα)

Γενικότερα, για χρόνια υπήρχε ένα κόμπλεξ στη Δύση για την καθ' ημάς Ανατολή που εν καιρώ μας ξεχάσαν και μετατοπίστηκε ο ανταγωνισμός τους από "εμάς" (Έλληνες, Σλάβους, Αρμένιους, Ασσύριους, Σύριους και οποιον λαό συμπεριλαμβανόταν γενικά στην "δικιά μας" ανατολή) προς τους Σοβιετικούς και αργότερα τους Ρώσους.

Τώρα, σε όλα αυτά, το μόνο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι η σωτηρία μας διαφορετικά δεν διαφέρουμε σε ΤΙΠΟΤΑ από τους φανατικούς ορθόδοξους εβραίους (επιστροφή των περιούσιων στο ναό) ή από τον ίδιο τον διάβολο. Το σενάριο με το ναό (Αγία Σοφιά για εμάς, Ναός του Σολωμόντα για τους εβραίους, θρόνος για το διάβολο) παίζει πολύ σε "πρωην περιούσιους" λαούς.